Conferința regională [CUM A FOST] INPPI. Conferința Regională de Insolvență - Băile Felix, 11-12 octombrie 2019

1125       0

Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii (INM) a organizat în perioada 11-12 octombrie 2019, la Băile Felix, Hotel Internațional, Sala Belvedere, Conferința Regională de Insolvență. Grupul editorial Universul Juridic a sprijinit evenimentul respectiv prin canalele sale media.

Conferința a fost acreditată INPPI cu 12 puncte de pregătire profesională și acreditată INPPA cu puncte acordate în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Evenimentul a debutat în cea de-a doua parte a zilei de vineri, 11 octombrie, având ca moderator pe dna Av. Simona Maria Miloș – practician în insolvență, președinte INPPI. Au avut intervenții dl Av. Stan Tîrnoveanu – vicepreședinte UNPIR („Activitatea practicianului în insolvență între interpretarea sechestrului asigurator pentru acoperirea prejudiciului și executarea silită individuală pe contul unic al debitoarei”),  dna Av. Cristina Ienciu-Dragoș („O.G. 6/2019 – oportunitate pentru companii, dar și pentru profesia de practician. Norme, implementare și impact”), dna ec. Carmen Sanda – practician în insolvență, formator INPPI, dna Av. Irina Șarcane – avocat și membru al Consiliului Științific INPPI („Proceduri de prevenire a insolvenței – probleme și provocări”) și  dna Jud. dr. Marcela Comșa  de la Curtea de Apel Brașov („Înscrierea creanțelor în tabelul creditorilor”).

A doua zi conferinței, 12 octombrie 2019, a început la ora 10.30, sub moderarea dnei jud. dr. Marcela Comșa. În intervențiile domniilor lor, prof. univ. dr. Augustin Fuerea – formator INPPI și av. dr. Andreea Deli Diaconescu – practician în insolvență, formator INPPI, s-au referit la „Directiva privind cadrele de restructurare preventivă, remiterea de datorie și decăderile, precum și măsurile de sporire a eficienței procedurilor de restructurare, de insolvență și de remitere de datorie și de modificare a Directivei (UE) 2017/1132”.

La rândul său, dna Av. Carmen Popa a ales să facă referiri la tema „Bunuri rămase în afara procedurii de faliment sau lichidare. Probleme de practică judiciară în constatarea dreptului de proprietate asupra bunurilor”.

Dl. jud. dr. Csaba Bela Nasz de la Curtea de Apel Timișoara a conferențiat pe tema aspectelor controversate privitoare la procedura de reorganizare judiciară, iar dna Jud. drd. Mihaela Sărăcuț, de la Curtea de Apel Cluj, a discutat despre rolul judecătorului-sindic în executările silite individuale ale art. 143 alin. (1) din Legea nr. 85/2014.

Lucrările conferinței ai fost închise de prezentarea dlui prof. univ. dr. Radu Bufan, practician în insolvență, formator INPPI, care a abordat ca subiect „Asaltul asupra procedurii insolvenței: cauze si efecte”.


Conform site-ului (www.inppi.ro), Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii (INM), organizează „Conferința Regională de Insolvență Băile Felix” în perioada 11-12 octombrie 2019.

Conferința este acreditată INPPI cu 12 puncte de pregătire profesională și, de asemenea, este acreditată INPPA cu puncte acordate în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Evenimentul va avea loc la Băile Felix, în incinta Hotelului Internațional, Sala Belvedere (str. Victoria nr. 8, jud. Bihor).

 

Programul de desfășurare:

VINERI, 11 octombrie 2019:

15.30-16.00 – Înregistrarea participanților 

16.00-16.15 – Deschiderea conferinței

16.15-18.30 – Panel I: Moderator: Av. Simona Maria Miloș – practician în insolvență, președinte INPPI.

1. Av. Stan Tîrnoveanu – practician în insolvență, formator INPPI Activitatea practicianului în insolvență între interpretarea sechestrului asigurator pentru acoperirea prejudiciului și executarea silită individuală pe contul unic al debitoarei

2. Av. Cristina Ienciu-Dragoș – practician în insolvență, formator INPPI O.G. 6/2019 – oportunitate pentru companii, dar și pentru profesia de practician. Norme, implementare și impact

3. Ec. Carmen Sanda – practician în insolvență, formator INPPI Testul investitorului privat

4. Av. Irina Șarcane – practician în insolvență, formator INPPI Proceduri de prevenire a insolvenței – probleme și provocări

5. Jud. dr. Marcela Comșa – Curtea de Apel Brașov, formator INM Înscrierea creanțelor în tabelul creditorilor

 

SÂMBĂTĂ, 12 octombrie 2019:

10.00-10.30 – Înregistrarea participanților 

10.30-13.00 – Panel II: Moderator: Jud. dr. Marcela Comșa 

1. Prof. univ. dr. Augustin Fuerea – formator INPPI și av. dr. Andreea Deli Diaconescu – practician în insolvență, formator INPPI Directiva privind cadrele de restructurare preventivă, remiterea de datorie și decăderile, precum și măsurile de sporire a eficienței procedurilor de restructurare, de insolvență și de remitere de datorie și de modificare a Directivei (UE) 2017/1132 (Directiva privind restructurarea și insolvența)

2. Av. Carmen Popa – practician în insolvență, formator INPPI Bunuri rămase în afara procedurii de faliment sau lichidare. Probleme de practică judiciară în constatarea dreptului de proprietate asupra bunurilor

3. Jud. dr. Csaba Bela Nasz – Curtea de Apel Timișoara Aspecte controversate privitoare la procedura de reorganizare judiciară

4. Jud. drd. Mihaela Sărăcuț – Curtea de Apel Cluj Rolul judecătorului-sindic în executările silite individuale ale art. 143 alin. (1) din Legea nr. 85/2014. De ce judecătorul-sindic? 

5. Prof. univ. dr. Radu Bufan – practician în insolvență, formator INPPI Asaltul asupra procedurii insolvenței: cauze si efecte

 

Pentru mai multe informații legate de conferință, vă rugăm, accesați sursa informației.

 

Sursa informației

 

 

[CUM A FOST] INPPI. Conferința Regională de Insolvență – Băile Felix, 11-12 octombrie 2019 was last modified: octombrie 14th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: