Dezbatere [UPDATE: Temele dezbaterilor din 4, 18 și 25 mai 2017] Pregătire săptămânală continuă pentru avocați

7205       0
2 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 5 (2 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Despre

  • Activități de pregătire continuă pentru avocați
  • Săptămânal, pe tot parcursul anului
  • Câte 3 puncte de pregătire profesională
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 3 mai 2017: Temele dezbaterilor din 4, 18 și 25 mai 2017

În continuarea Programului lansat la 19 februarie 2015, privind dezbaterile – atelier organizate de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – INPPA – la sediul UNBR (Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5)

Informăm avocații cu privire la temele dezbaterilor din 4, 18 și 25 mai 2017:

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

I. 4 mai 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Măsurile asiguratorii în procesul civilInvitat: doamna Roxana STANCIU – judecător Tribunalul București.

II. 18 mai 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Clauza penală. Invitat: domnul Bogdan DUMITRACHE – executor judecătoresc, membru în comisia de elaborare a NCC, în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCC și în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare NCPC, formator INM.

III. 25 mai 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Aspecte practice privind contesțatia la executare.  Invitat: doamna Mirela STANCU – judecător doctor Tribunalul București, lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității din București, formator INM;.

Astfel cum a fost inițiat proiectul, în cadrul susținerii temelor de formare profesională continuă, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitați și reprezentanți ai altor profesii juridice/judiciare (magistrați, executori judecătorești, notari publici, practicieni în insolvență).

Dezbaterile vor avea loc în sala Comisiei Permanente a UNBR și a Comisiei Centrale de Disciplina (sala E 24) de la etajul 1 al Palatului de Justiție (localizată deasupra garderobei).

Accesul se face pe la intrarea principală a Palatului de Justiție, iar participanții se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.

Înscrierile se fac prin email, la adresa de email: [email protected]. Numărul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Înscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume și prenume, baroul, adresă de email și număr de telefon), numărul maxim de locuri fiind ocupat în ordinea primirii cererilor de înscriere. Persoanele înscrise astfel vor fi contactate, având obligația achitării taxei de 60 de lei / dezbatere, în 24 de ore de la confirmarea înscrierii. Dovada plății va fi comunicată prin email ([email protected]) în 24 de ore de la confirmarea înscrierii, în caz contrar, locul devenind disponibil.

Taxa urmează a se achita prin ordin de plată sau transfer bancar, în contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. București, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitată, vor preciza odată cu comunicarea confirmării plății și datele de facturare.

Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregătire profesională continuă.


Pregătire săptămânală continuă pentru avocați

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) va organiza săptămânal, începând cu data de 19 februarie 2015, activități de pregătire continuă pentru avocați.

Activitățile vor avea forma unor dezbateri interactive, fiind invitați și reprezentanți ai altor profesii juridice/judiciare (magistrați, executori judecătorești, notari publici, practicieni în insolvență).

Temele alese vor fi atât de drept civil/procesual civil, cât și de drept penal/procesual penal. Pentru fiecare participare la oricare dintre aceste activități se vor acorda 3 puncte de pregătire profesională continuă.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Seria de evenimente va avea loc, de regulă, în sala Comisiei Permanente a UNBR și a Comisiei Centrale de Disciplină din Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5.

Potrivit anunțului oficial, „înscrierile se fac prin email, la adresa [email protected]. Numărul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat, de regulă, la 25. Înscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume și prenume, baroul, adresă de email și număr de telefon), numărul maxim de locuri fiind ocupat în ordinea primirii cererilor de înscriere. Primele 25 de persoane înscrise astfel vor fi contactate, având obligația achitării taxei de 60 de lei / dezbatere, în 24 de ore de la confirmarea înscrierii. Dovada plății va fi comunicată prin email ([email protected]) în 24 de ore de la confirmarea înscrierii, în caz contrar, locul devenind disponibil”.

Programul face parte din strategia INPPA a cărui Departament pentru formare profesională continuă elaborează programe de formare profesională continuă – cursuri de scurtă durată [art. 31 lit. b) și c) din Regulamentul INPPA].


Istoricul dezbaterilor

27 aprilie 2017, ora 17.00, dezbatere cu tema: Răspunderea disciplinară a avocatului. Modul de exercitare a acțiunii disciplinare și a căilor de atac în procedura disciplinară. Garanțiile dreptului la apărare a avocatului cercetat în procesul disciplinar.  Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București; Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat Eugen Ostrovschi, Președinte al Comisiei Centrale de Disciplină.

20 aprilie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Despre dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București; Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat doctor Valerian-Dumitru Cioclei – prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București;

6 aprilie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Probleme de drept din practica judiciară privind evaziunea fiscală. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București; Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat doctor Mihai Adrian Hotca – prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, lector INPPA;

16 martie 2017, ora 17.00, dezbatere cu tema: Aplicarea principiului NE BIS IN IDEM. Sesizarea ÎCCJ în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București; Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat doctor Anastasiu Crișu -prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; lector INPPA;

9 martie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: (II) Malpraxis medical. Aspecte privind răspunderea civilă și penală în domeniul medical.  Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București; Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat Bugnariu Dănuț-Ioan, Baroul București;

2 martie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Problematici de actualitate privitoare la drepturile de proprietate intelectuală. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu – conf. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: avocat doctor Sonia Florea, Baroul București;

23 februarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Patrimoniul de afectațiune profesională în cazul avocaților. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu – conf. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: domnul avocat Flavius Cristian Munteanu, Baroul București; lector INPPA;

16 februarie 2017, ora 17.00, dezbatere cu tema: Aspecte privitoare la poprire și executarea silită a terțului poprit. Discuțiile vor fi moderate dedomnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: domnul jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Teleorman, Secția civilă;

9 februarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Problematici privind cheltuielile de executare. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: doamna jud. dr. Evelina Oprina – prof. univ. dr. la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” din București, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;

2 februarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Garanții legale privind buna conduită a persoanei acuzate în cadrul procesului penal. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București, Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: doamna avocat drd. Nadia Cantemir – Stoica, Baroul București;

26 ianuarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Malpraxis medical. Aspecte privind răspunderea civilă și penală în domeniul medical. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București; Prodecan Baroul București, Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat Bugnariu Dănuț-Ioan, Baroul București;

24 noiembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: (II) Procedura de cameră preliminară, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 75/2016. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul jud. drd. Victor Vaduva – formator la Școala Naționala de Grefieri.

17 noiembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema:  Măsurile asiguratorii în procesul penal. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra-Roxana Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din București;

10 noiembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Modurile de sesizare ale organelor judiciare. Considerații teoretice și practice. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat doctor Anastasiu Crișu – prof. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, lector INPPA;

3 noiembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Actele administrative asimilate – obiect al acțiunii în contencios administrativ: specii de acte administrative „asimilate”, regimul procedurii prealabile, capete de cerere posibile, soluții ale instanței. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: domnul avocat doctor Alexandru Sorin Ciobanu – conf. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București;

27 octombrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Contestația administrativa intre Codul de procedură fiscală, Legea Contenciosului administrativ, Codul penal si Codul de procedură penală.Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: domnul avocat doctor Mădălin Irinel Niculeasa;

20 octombrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Aspecte practice privind infracțiunile contra intereselor financiare ale UE. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petruț Ciobanu – lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R. Invitat: Domnul avocat doctor Norel Neagu – conf. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu;

13 octombrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Procedura privind tragerea la răspundere penală a persoanei juridice. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra-Roxana Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din București;

06 octombrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Răspunderea penală a persoanei juridice. Aspecte teoretice și practice. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra-Roxana Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din București;

29 septembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Procedura de cameră preliminară, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 75/2016.Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: domnul jud. drd. Victor Văduva, formator la Școala Naționala de Grefieri;

22 septembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Rolul avocatului în lumina Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanei fizice.  Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: Domnul executor judecătoresc Bogdan Dumitrache.

15 septembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Ordonanța președințială și evacuarea din imobilele ocupate fără drept, două proceduri speciale și urgente. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: doamna Roxana Stanciu – Judecător Tribunalul București;

30 iunie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Aspecte de noutate în materie de probe în lumina Noului Cod de procedură civilă. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: doamna Mirela Stancu – Judecător Tribunalul București, lect.univ.dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București;

23 iunie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Stabilirea obiectivelor unei expertize tehnice judiciare în specialitatea autovehicule – circulație rutieră. Interpretarea concluziilor raportului de expertiză tehnică judiciară și formularea de obiecțiuni. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R.. Invitat: domnul conf. univ. dr. ing. Alexandru Petrescu, Expert tehnic judiciar și criminalist autorizat, Șeful Secției Auto a  Corpului Experților Tehnici din România;

16 iunie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Judecata în cazul recunoașterii învinuirii.  Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Petruț Ciobanu, lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Vicepreședinte U.N.B.R. . Invitat: domnul jud. drd. Victor Văduva, Director general adjunct la Școala Naționala de Grefieri;

9 iunie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Apelul în materie civilă. Aspecte constate în practică și probleme uzuale. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat dr. Claudiu Constantin Dinu – lect. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Invitat: doamna Roxana Stanciu – Judecător Tribunalul București;

26 mai 2016, ora 17.00, dezbaterile cu teme:

  •  „Aspecte teoretice și practice privind studierea dosarului de urmărire penală”  – av. drd. Nadia Cantemir-Stoica, Baroul București
  • „Judecata în cazul recunoașterii învinuirii” – jud. drd. Victor Văduva, formator la Școala Naționala de Grefieri
  • „Informarea despre acuzația penală” – av. drd. Irinel Samoilă, Baroul București
  1. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu;

19 mai 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Câteva considerații cu privire la sistemul căilor de atac în procesul penal. Contestația în anulare.  Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat prof. univ. dr. Anastasiu Crișu, formator INPPA;

12 mai 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Vulnerabilități ale avocatului în noua lege penală. Instrumente de protecție a avocatului prevăzute de legislația profesiei de avocat – PARTEA a V-a. Infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat Mihnea Stoica, Prodecan al Baroului București;

5 mai  2016, orele 17:00, dezbaterea cu tema: Funcția de verificare a trimiterii sau netrimiterii în judecată. Camera preliminară. Plângerea împotriva soluțiilor de netrimitere în judecată. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul Mihail Udroiu, judecător la Curtea de Apel Oradea, formator în cadrul INM;

21 aprilie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Vulnerabilități ale avocatului în noua lege penală. Instrumente de protecție a avocatului prevăzute de legislația profesiei de avocat – PARTEA a V-a. Infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat Mihnea Stoica, prodecan al Baroului București;

14 aprilie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Vulnerabilități ale avocatului în noua lege penală. Instrumente de protecție a avocatului prevăzute de legislația profesiei de avocat – PARTEA a IV-a. Infracțiuni în competență comună. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat Mihnea Stoica, Prodecan al Baroului București;

7 aprilie 2016 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Rolul avocatului în procesul penal. Particularități privind asistența judiciară. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: Domnul avocat Alexandru Stan, Baroul București, formator INPPA;

31 martie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte dificile în materie de carte funciară. Partea a II-a. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: Domnul Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc;

3 martie 2016 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Timbrajul cererilor și ajutorul public judiciar, cu trimiteri și la normele de competență. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: doamna Roxana Stanciu, judecător la Tribunalul București;

10 martie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte dificile în materie de carte funciară. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: domnul Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc;

18 februarie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Relațiile deontologice dintre avocați, procurori și judecători. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat prof. univ. dr. Ion Turculeanu, vicepreședinte al UNBR,

25 februarie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Probleme de drept penal apărute în practica judiciară după intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca – Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, formator INPPA;

11 februarie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Funcțiile judiciare. Partea I. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: Domnul Mihail Udroiu, judecător la Curtea de Apel Oradea, formator în cadrul INM;

4 februarie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Procedura partajului judiciar și procedura ordonanței președințiale. Discuțiile vor fi moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: lector univ. dr. Mirela Stancu, judecător la Tribunalul București;

28 ianuarie 2016, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Interacțiunea dintre principiul disponibilității și principiul rolului activ al judecătorului. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: lector univ. dr. Liviu Zidaru, judecător la Curtea de Apel București;

21 ianuarie 2016 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Vulnerabilități ale avocatului în noua lege penală – III. Celelalte infracțiuni din competența DNA. Instrumentele de protecție prevăzute de legislația profesiei de avocat. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: avocat Mihnea Stoica, Prodecanul Baroului București;

19 noiembrie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema Compensația și întoarcerea executării silite, ambele sub rezerva prescripției extinctive. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu, invitat fiind doamna Roxana Stanciu, judecător în cadrul Tribunalului București;

12 noiembrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Instituția controlului judiciar privită din perspectiva art. 124 alin. (1) din Constituția României. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat Cătălin Daniel Fenechiu, Consilier al Consiliului Baroului București;

5 noiembrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Vulnerabilități ale avocatului în noua lege penală. Instrumente de protecție a avocatului prevăzute de legislația profesiei de avocat – PARTEA A II-a. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat Mihnea Stoica, Prodecan al Baroului București;

22 octombrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Vulnerabilități ale avocatului în noua lege penală. Instrumente de protecție a avocatului prevăzute de legislația profesiei de avocat. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat Mihnea Stoica, Prodecan al Baroului București;

15 octombrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Motivele de recurs în procesul civil. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: asist. univ. dr. Liviu Zidaru – Judecător Curtea de Apel București;

8 octombrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Rezoluțiunea / denunțarea contractului. Discuțiile au fost moderate de doamna avocat dr. Rodica Constantinovici, formator INPPA. Invitat: prof. dr. Nicolae Turcu, Președintele Secției de Drept Privat, Consiliul Legislativ;

1 octombrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Poprirea. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: conf. univ. dr. Traian Briciu, Universitatea din București, Facultatea de Drept;

24 septembrie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte de noutate în materie civilă și procesual civilă. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: prof. univ. dr. Gabriel Boroi;

25 iunie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Procedura în cazul recunoașterii învinuirii. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: avocat Alexandru Stan;

18 iunie 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Contestația privind durata procesului penal. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: prof. univ. dr. Anastasiu Crișu;

11 iunie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Procedura evacuării din imobilele ocupate sau folosite fără drept. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: lector univ. dr. Mirela Stancu, judecător la Tribunalul București;

4 iunie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte teoretice și practice privind contenciosul contravențional. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: av. dr. Mircea Ursuța;

28 mai 2015 ora 17:00, dezbaterea cu tema: Infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (partea a II-a). Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: conf. univ. dr. Bogdan Bulai;

21 mai 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Procedura privind tragerea la răspundere penală a persoanei juridice. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din București;

14 mai 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Regimul nulităților în actuala legislație penală. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul avocat lect. univ. dr. Aurel Ciobanu,  Facultatea de Drept, Universitatea din București;

7 mai 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte teoretice și practice privind regularizarea cererii de chemare în judecată și stabilirea taxelor judiciare de timbru. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: lect. univ. dr. Mirela Stancu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, judecător Tribunalul București;

30 aprilie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte teoretice și practice privind alegerea competentei instanței prin convenție. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu. Invitat: domnul asist. univ. dr. Liviu Zidaru – Judecător Curtea de Apel București;

16 aprilie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Efectele contractului de asistență juridică. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Dinu. Invitat: domnul avocat dr. Gheorghe Florea, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România;

9 aprilie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Aspecte teoretice și practice privind contestația la executare. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu. Invitat: prof. univ. dr. Evelina Oprina – Președintele Tribunalului Ilfov;

2 aprilie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: conf. univ. dr. Bogdan Bulai;

26 martie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Infracțiuni de serviciu și de corupție. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lect. univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: conf. univ. dr. Constantin Duvac;

19 martie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Acordul de recunoaștere a vinovăției. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: doamna Lăncrănjan Alexandra – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București;

12 martie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Regimul juridic al cauțiunii în materia măsurilor asigurătorii și a măsurilor provizorii în cadrul procesului civil.  Discuțiile au fost moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Traian Briciu. Invitat: domnul Bogdan Dumitrache – executor judecătoresc;

5 martie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: domnul judecător Daniel Grădinaru – vicepreședinte al Curții de Apel București;

26 februarie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Sfera de aplicare a ordonanței de plată. Accepțiunea noțiunii de „creanță certă, lichidă și exigibilă”. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Claudiu Constantin Dinu. Invitat: domnul asistent universitar dr. Liviu Zidaru – judecător la Curtea de Apel București;

19 februarie 2015, ora 17:00, dezbaterea cu tema: Răspunderea penală a persoanei juridice. Discuțiile au fost moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruț Ciobanu. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din București.

Sursa informației este INPPA (www.inppa.ro).

[UPDATE: Temele dezbaterilor din 4, 18 și 25 mai 2017] Pregătire săptămânală continuă pentru avocați was last modified: mai 3rd, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter