INPPA. Începerea anilor I și II de pregătire profesională iniţială – 2022

13 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 594

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a dat publicității Hotărârea nr. 2 din 10 ianuarie 2022 privind începerea anului I de pregătire profesională inițială și Hotărârea nr. 1 din 10 ianuarie 2022 privind începerea anului II de pregătire profesională inițială – 2022.

Redăm, în continuare, conținutul celor două Hotărâri, astfel cum au fost publicate de INPPA:

Hotărârea nr. 2 din 10 ianuarie 2022 privind începerea anului I de pregătire profesională inițială:

HOTĂRÂREA NR. 2
privind începerea anului I de pregătire profesională inițială
10 ianuarie 2022

În conformitate cu dispozițiile art. 299 alin. (5), art. 311 alin. (4) și art. 312 alin (1) lit. a) din Statutul profesiei de avocat,

În temeiul dispozițiilor art. 5 alin. (1) și (2) lit. a), art. 7 alin. (1) lit. b) art. 13 lit. e) și k) din Statutul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.),

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În acord cu prevederile art. 14 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al I.N.P.P.A.,

Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. – (1) În baza prevederilor art. 37 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a I.N.P.P.A., activitățile de formare aferente anului I de pregătire profesională inițială vor începe la data 14 februarie 2022 și se vor încheia la data de 24 septembrie 2022. Depășirea termenului prevăzut la alin. (1) al aceluiași articol este impusă de calendarul activităților de formare de la anul II, care încep la o dată anterioară (14.01.2021) și care implică un număr mare de cursanți.

(2) Vor fi luați în evidențele INPPA și ale structurilor teritoriale ale INPPA, cu titlul de cursanți ai anului I al I.N.P.P.A., avocații stagiari înscriși pe tablourile avocaților până la data de referință de 7 februarie 2022, inclusiv. În cazul în care nu sunt întrunite condițiile prevăzute de art. 38 alin. (2) al Regulamentului de organizare și funcționare a I.N.P.P.A. pentru organizarea unei serii suplimentare de cursanți, avocații stagiari înscriși în tabloul avocaților după această dată vor fi înmatriculați în anul I conform prevederilor art. 38 alin. (4) al aceluiași Regulament. Nu se admit cereri de efectuare în paralel, a activităților de formare inițială la anul I și II.

(3) În limitele calendaristice prevăzute la alin. (1), structurile I.N.P.P.A. au posibilitatea de a programa activitățile de formare în raport de disponibilitatea formatorilor.

(4) Activitățile de formare vor fi desfășurate exclusiv în sistem on-line. În funcție de evoluția situației epidemiologice și de reglementările emise de autoritățile competente, Consiliul de conducere poate decide reluarea activităților de formare inițială în sistem fizic, cu respectarea prevederilor art. 36 alin. (4) al Regulamentului de organizare și funcționare a I.N.P.P.A.

(5) Se stabilește data de 9 mai 2022 ca dată de referință pentru determinarea numărului de candidați admiși la examenul de admitere în profesie ca avocați stagiari și înscriși în tabloul avocaților după data de referință prevăzută la alin. (2), în vederea aplicării, dacă va fi cazul, a dispozițiilor art. 38 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a I.N.P.P.A. privind organizarea unei a II-a serii de cursanți la anul I.

Art. 2. – Activitățile de formare inițială vor începe, în toate structurile INPPA, cu modulul Organizarea și etica profesiei de avocat.

Art. 3. (1) – Taxa de școlarizare aferentă anului I de pregătire profesională inițială este de 500 lei și va fi achitată până la data de 11 februarie 2021.

(2) Se face aplicarea corespunzătoare a art. 2 alin. (2) din Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 448 din 21 februarie 2009.

Art. 4. – Prezenta hotărâre se comunică U.N.B.R., structurilor I.N.P.P.A. și se publică pe site-ul www.inppa.ro.

Monitor Dosare

CONSILIUL DE CONDUCERE AL I.N.P.P.A.

Hotărârea nr. 1 din 10 ianuarie 2022 privind începerea anului II de pregătire profesională inițială:

HOTĂRÂREA NR. 1
privind începerea anului II de pregătire profesională inițială

10 ianuarie 2022

În conformitate cu dispozițiile art. 299 alin. (5), art. 311 alin. (4) și art. 312 alin (1) lit. a) din Statutul profesiei de avocat,

În temeiul dispozițiilor art. 5 alin. (1) și (2) lit. a), art. 7 alin. (1) lit. b) art. 13 lit. e) și k) din Statutul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.),

În acord cu prevederile art. 14 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al I.N.P.P.A.,

Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. (1) – Activitățile de formare aferente anului II de pregătire profesională inițială vor începe la data 17 ianuarie 2022 și se vor încheia la data de 24 septembrie 2022.

(2) În limitele calendaristice prevăzute la alin. (1), structurile I.N.P.P.A. au posibilitatea de a programa activitățile de formare în raport de disponibilitatea formatorilor.

(3) Activitățile de formare vor fi desfășurate exclusiv în sistem on-line. În funcție de evoluția situației epidemiologice și de reglementările emise de autoritățile competente, Consiliul de conducere poate decide reluarea activităților de formare inițială în sistem fizic, cu respectarea prevederilor art. 36 alin. (4) al Regulamentului de organizare și funcționare a I.N.P.P.A.

Art. 2. (1) – Taxa de școlarizare aferentă anului II de pregătire profesională inițială este de 700 lei și va fi achitată până la data de 14 ianuarie 2022.

(2) Se face aplicarea corespunzătoare a art. 2 alin. (2) din Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 448 din 21 februarie 2009.

(3) Se înscriu în anul II cursanții care nu au promovat integral anul I de pregătire profesională inițială în anul 2021, cu obligația de a reface integral, potrivit dispozițiilor art. 46 sau, după caz, art. 48 alin. (6) din Regulamentul de organizare și funcționare a I.N.P.P.A., activitatea de formare la disciplinele nepromovate. În acest scop, acești cursanți vor fi afiliați de secretariatul I.N.P.P.A. unor grupe de cursanți din anul I, fără plata unei taxe, și vor respecta calendarul publicat al activității de formare de la grupele la care sunt afiliați.

(4) Cursanții care nu au promovat integral anul II de pregătire profesională inițială în anul 2021 au obligația de a reface integral, potrivit dispozițiilor art. 46 sau, după caz, art. 48 alin. (6) din Regulamentul de organizare și funcționare a I.N.P.P.A., activitatea de formare la disciplinele nepromovate. În acest scop, acești cursanți vor fi afiliați de secretariatul I.N.P.P.A. unor grupe de cursanți din anul II, fără plata unei taxe, și vor respecta calendarul publicat al activității de formare de la grupele la care sunt afiliați.

Art. 3. – Prezenta hotărâre se comunică U.N.B.R., structurilor I.N.P.P.A. și se publică pe site-ul www.inppa.ro.

CONSILIUL DE CONDUCERE AL I.N.P.P.A.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

🔿VEZI ȘI [UPDATE: VALIDARE EXAMEN] INPPA. EXAMENUL DE ABSOLVIRE 2021

INPPA. Începerea anilor I și II de pregătire profesională inițială – 2022 was last modified: ianuarie 14th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter