[UPDATE: Repartizarea pe grupe – anul I] INPPA. Începerea anilor I și II de pregătire profesională iniţială – 2021

8 mart. 2021
Vizualizari: 863

Update 7 martie 2021: Repartizarea pe grupe – anul I

Potrivit site-ului oficial (www.inppa.ro), Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a publicat tabelul centralizator cu repartizarea pe grupe a avocaților stagiari care vor începe activitățile de formare în cadrul anului I, la data de 10 martie 2021.

De asemenea, activitățile de formare vor începe cu disciplina „Organizarea și etica profesiei de avocat”, în data de 8 martie 2021. Orarul poate fi vizualizat aici.

Tabelul centralizator poate fi vizualizat aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

  


Potrivit site-ului oficial (www.inppa.ro), Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a dat publicității Hotărârea nr. 2 din 5 ianuarie 2021 privind începerea anului I de pregătire profesională inițială și Hotărârea nr. 1 din 5 ianuarie 2021 privind începerea anului II de pregătire profesională inițială2021.

Redăm, în continuare, conținutul celor două Hotărâri, astfel cum au fost publicate de INPPA:

Hotărârea nr. 2 din 5 ianuarie 2021 privind începerea anului I de pregătire profesională inițială:

HOTĂRÂREA NR. 2
privind începerea anului I de pregătire profesională inițială
5 ianuarie 2021

 În conformitate cu dispozițiile art. 299 alin. (5), art. 311 alin. (4)  și art. 312 alin (1) lit. a) din Statutul profesiei de avocat,

În temeiul dispozițiilor art. 5 alin. (1) și (2) lit. a), art. 7 alin. (1) lit. b) art. 13 lit. e) și k) din Statutul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA),

În acord cu prevederile art. 14 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al INPPA,

Luând act votul electronic al Comisiei Permanente a UNBR (care îndeplinește atribuțiile Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A.) din perioada 29.12.2020-5.01.2021.

Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. – (1) În baza prevederilor art. 37 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a INPPA, activitățile tutoriale aferente anului I de pregătire profesională inițială vor începe la data 2 martie 2021 și se vor încheia la data de 25 septembrie 2021. Depășirea termenului prevăzut la alin. (1) al aceluiași articol este impusă de calendarul activităților de formare de la anul II, care încep la o dată anterioară (14.01.2021) și care implică un număr mare de cursanți.

(2) Vor fi luați în evidențele INPPA și ale structurilor teritoriale ale INPPA, cu titlul de cursanți ai anului I al I.N.P.P.A., avocații stagiari înscriși pe tablourile avocaților până la data de referință de 26 februarie 2021.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

(3) În limitele calendaristice prevăzute la alin. (1), structurile INPPA au posibilitatea de a programa activitățile de formare în raport de disponibilitatea formatorilor.

(4) Până la edictarea de către autoritățile competente a unor reglementări care să permită reluarea activităților de învățământ în sistem fizic, activitățile de formare vor fi desfășurate exclusiv în sistem on-line.

(5) Se stabilește data de 2 iunie 2021 ca dată de referință pentru determinarea numărului de candidați admiși la examenul de admitere în profesie ca avocați stagiari și înscriși în tabloul avocaților după data de referință prevăzută la alin. (2), în vederea aplicării, dacă va fi cazul, a dispozițiilor art. 38 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a INPPA privind organizarea unei a II-a serii de cursanți la anul I. În cazul în care nu sunt întrunite condițiile prevăzute de art. 38 alin. (2) pentru organizarea unei a II-a serii de cursanți, candidații admiși la examenul de admitere în profesie ca avocați stagiari și înscriși în tabloul avocaților după data de referință prevăzută la alin. (2) vor începe activitatea de formare inițială cu următorul ciclu de cursanți ai anului I.

(6) Candidații admiși la examenul de admitere și înscriși în tabloul avocaților după data de 2 iunie 2021 vor începe activitatea de formare inițială cu următorul ciclu de cursanți ai anului I.

Art. 2 – Activitățile tutoriale vor începe, atât în cadrul structurii centrale a INPPA, cât și al centrelor sale teritoriale, cu modulul Organizarea și etica profesiei de avocat.

Art. 3. (1) – Taxa de școlarizare aferentă anului I de pregătire profesională inițială este de 500 lei și va fi achitată până la data de 1 martie 2021.

(2) Se face aplicarea corespunzătoare a art. 2 alin. (2) din Hotărârea Consiliului UNBR nr. 448 din 21 februarie 2009.

Art. 4. – Prezenta hotărâre se comunică UNBR, structurilor INPPA și se publică pe site-ul www.inppa.ro.

CONSILIUL DE CONDUCERE AL I.N.P.P.A.

Hotărârea nr. 1 din 5 ianuarie 2021 privind începerea anului II de pregătire profesională inițială:

HOTĂRÂREA NR. 1
privind începerea anului II de pregătire profesională inițială
5 ianuarie 2021

În conformitate cu dispozițiile art. 299 alin. (5), art. 311 alin. (4)  și art. 312 alin (1) lit. a) din Statutul profesiei de avocat,

În temeiul dispozițiilor art. 5 alin. (1) și (2) lit. a), art. 7 alin. (1) lit. b) art. 13 lit. e) și k) din Statutul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA),

În acord cu prevederile art. 14 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al INPPA,

Luând act votul electronic al Comisiei Permanente a UNBR (care îndeplinește atribuțiile Consiliului de Conducere al INPPA.) din perioada 29.12.2020-5.01.2021.

Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. (1) – Activitățile tutoriale aferente anului II de pregătire profesională inițială vor începe la data 14 ianuarie 2021 și se vor încheia la data de 25.09.2021.

(2) În limitele calendaristice prevăzute la alin. (1), structurile INPPA au posibilitatea de a programa activitățile de formare în raport de disponibilitatea formatorilor.

(3) Până la edictarea de către autoritățile competente a unor reglementări care să permită reluarea activităților de învățământ în sistem fizic, activitățile de formare vor fi desfășurate exclusiv în sistem on-line.

Art. 2. (1) – Taxa de școlarizare aferentă anului II de pregătire profesională inițială este de 700 lei și va fi achitată până la data de 13 ianuarie 2021.

(2) Se face aplicarea corespunzătoare a art. 2 alin. (2) din Hotărârea Consiliului UNBR nr. 448 din 21 februarie 2009.

(3) Se înscriu în anul II cursanții care nu au promovat integral anul I de pregătire profesională inițială în anul 2020, cu obligația de a reface integral, potrivit dispozițiilor art. 46 sau, după caz, art. 48 alin. (6) din Regulamentul de organizare și funcționare a INPPA.,  activitatea de formare la disciplinele nepromovate. În acest scop, acești cursanți vor fi afiliați de secretariatul INPPA unor grupe de cursanți din anul I, fără plata unei taxe, și vor respecta calendarul publicat al activității de formare de la grupele la care sunt afiliați.

(4) Cursanții care nu au promovat integral anul II de pregătire profesională inițială în anul 2020 au obligația de a reface integral, potrivit dispozițiilor art. 46 sau, după caz, art. 48 alin. (6) din Regulamentul de organizare și funcționare a INPPA,  activitatea de formare la disciplinele nepromovate. În acest scop, acești cursanți vor fi afiliați de secretariatul INPPA unor grupe de cursanți din anul II, fără plata unei taxe, și vor respecta calendarul publicat al activității de formare de la grupele la care sunt afiliați.

Art. 4. – Prezenta hotărâre se comunică UNBR, structurilor INPPA și se publică pe site-ul www.inppa.ro.

CONSILIUL DE CONDUCERE AL I.N.P.P.A.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Validarea rezultatelor] INPPA. Examenul de absolvire 2020

[UPDATE: Repartizarea pe grupe – anul I] INPPA. Începerea anilor I și II de pregătire profesională inițială – 2021 was last modified: martie 8th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: