[UPDATE: Anunț privind prelucrarea datelor cu caracter personal] INPPA. Examenul de absolvire 2021

18 oct. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
1.880 views

Update: Anunț privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a publicat un anunț relativ la exprimarea consimțământului, de către fiecare candidat, în vederea prelucrării datelor cu caracter personal necesare pentru buna desfășurare a examenului de absolvire a INPPA din perioada 6-7 noiembrie 2021.

Astfel, fiecare candidat va primi, prin intermediul adresei de e-mail sau/și telefon, un link pe care va trebui să îl acceseze și să efectueze următorii pași:

− Exprimarea consimțământului pentru publicarea/afișarea informațiilor referitoare la îndeplinirea condițiilor legale de participare la examen, repartizării pe săli și a rezultatelor concursului;

− Consultarea informațiilor din profilul personal asociat examenului, pentru informare și verificare acuratețe.

Totodată, în situația în care nu au fost indicate nici e-mailul, nici numărul de telefon, pentru accesarea link-ului, candidatul va trebui să urmeze procedura următoare:

− Se accesează adresa web: https://www.ifep.ro/ProfileRequest.aspx.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

− Pentru autentificare se vor introduce datele transmise la depunerea dosarului, respectiv:

a) CNP, nume și prenume sau

b) serie/număr buletin, nume și prenume.

După autentificare și obținerea link-ului de acces, se vor parcurge pașii de la primul caz.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Instrucțiuni/Reguli/Proceduri sanitare

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a publicat Instrucțiunile, regulile și procedurile sanitare pentru candidații la examenul de absolvire a cursurilor de pregătire profesională inițială organizate în cadrul sistemului INPPA, sesiunea 5 noiembrie 2021.

Astfel, examenul începe la ora 10:00 a zilei de 5 noiembrie 2021 (vineri), iar în intervalul orar 7:30-9:30, candidații se vor prezenta la porțile de acces A și B ale complexului expozițional ROMEXPO, după cum urmează:

• la poarta A – candidații cu numele de familie de la lit. A până la litera M inclusiv;

• la poarta B – candidații cu numele de familie de la lit. N până la litera Z inclusiv.

Harta cuprinzând localizarea porților de acces în complexul expozițional ROMEXPO este atașată prezentei.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Candidații se prezintă obligatoriu cu următoarele:

− actul de identitate;

− legitimația de examen, tipărită de candidat din sistemul IFEP – Profilul candidatului; pentru probleme tehnice legate de eventuale dificultăți de tipărire candidații vor putea trimite e-mail la adresa [email protected];

− declarația pe proprie răspundere anexată prezentei, tipărită de candidat din sistemul IFEP – Profilul candidatului și completată de acesta; pentru probleme tehnice legate de eventuale dificultăți de tipărire candidații vor putea trimite e-mail la adresa [email protected];

− unul din următoarele documente privind starea de sănătate epidemiologică, eliberat de instituția competentă:

♦ certificatul de vaccinare (certificat digital european COVID) în cazul persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau

♦ dovada testului negativ antigen COVID efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de prezentarea la examen, sau

♦ dovada testului negativ RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de prezentarea la examen, sau

♦ dovada infectării cu COVID, în cazul persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 (adică cel mult 6 luni de la confirmarea ca persoana a fost găsită pozitivă la COVID-19);

− mască de protecție sanitară aplicată pe față, precum și mască de rezervă;

− un recipient cu substanță dezinfectantă.

Instrucțiunile, regulile și procedurile sanitare pentru candidați sunt disponibile aici.

Sursa informației


Update: Examenul va avea loc în data de 5 noiembrie 2021

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a publicat Hotărârea Consiliului UNBR nr. 191 din 10-11 septembrie 2021 privind modificarea unor dispoziții ale Hotărârii nr. 120 din 29-30 ianuarie 2021 a Consiliului UNBR, precum și ale Hotărârii nr. 4/23.06.2021 a Consiliului de conducere al INPPA.

Astfel, în contextul în care disponibilitatea spațiului de examen din incinta Complexului Romexpo, în luna noiembrie 2021, nu permite organizarea examenului la data stabilită prin Hotărârea nr. 120 din 29-30 ianuarie 2021 a Consiliului UNBR și detaliată prin Hotărârea nr. 4/23.06.2021 a Consiliului de conducere al INPPA, s-a decis organizarea acestuia în data de 5 noiembrie 2021.

Redăm, în continuare, un extras al Hotărârii Consiliului UNBR nr. 191 din 10-11 septembrie 2021:

Art. 1. – Se modifică dispozițiile Hotărârii nr. 120 din 29-30 ianuarie 2021 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, precum și ale Hotărârii nr. 4/23.06.2021 a Consiliului de conducere al INPPA privind susținerea examenului de absolvire pentru avocații stagiari aflați în anul II de pregătire profesională inițială în cadrul INPPA/Centrelor teritoriale ale INPPA precum și pentru avocații stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a INPPA în sesiuni anterioare, după cum urmează:

a. Examenul de absolvire a INPPA va avea loc la data de 5 noiembrie 2021 (vineri), dată la care se va desfășura Proba scrisă 1, la disciplinele Organizarea și exercitarea profesiei de avocatDrept civil, Drept procesual civilDrept penal, Drept procesual penal;

b. Proba scrisă 2 – la disciplinele din pachetul A sau B de discipline opționale ales de cursanți la începerea activității de formare din anul II (pachetul A – Drept fiscal/Achiziții publice; pachetul B – Protecția datelor personale/Registrele și contabilitatea cabinetului de avocat) – se va echivala cu:

i. calificativul obținut la încheierea activității de formare la aceste discipline – în cazul cursanților actualului ciclu al anului II, respectiv cu

ii. calificativul obținut la testarea scrisă la aceste discipline, care va fi organizată, în condiții de gratuitate, în sistem față în față, anterior examenului de absolvire a INPPA, de către Consiliul de conducere al INPPA – în cazul avocaților stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a INPPA în sesiuni anterioare, nu sunt cursanți ai actualului ciclu al anului II și care figurează în evidențele INPPA ca fiind înscriși la unul din pachetele de discipline opționale”.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.inppa.ro), Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a publicat Hotărârea Consiliului de Conducere nr. 4/23.06.2021 al INPPA  privind examenul de absolvire a cursurilor de pregătire profesională inițială organizate în anul 2021, care va avea loc la datele de 6-7 noiembrie 2021.

Astfel, examenul se va desfășura conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a INPPA adoptat prin Hotărârea nr. 80/17- 18.07.2020 a Consiliului U.N.B.R.

Taxa de înscriere pentru examen este de 700 de lei și trebuie achitată până la data de 1 noiembrie 2021.

Examinarea candidaților va consta în două probe scrise, după cum urmează:

− La data de 6 noiembrie 2021 (sâmbătă) – la disciplinele Organizarea și exercitarea profesiei de avocatDrept civil, Drept procesual civilDrept penal, Drept procesual penal. Proba scrisă constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice (câte 10 la fiecare disciplină);

− La data de 7 noiembrie 2021 (duminică) – la disciplinele din pachetul A sau B de discipline opționale ales de cursanți la începerea activității de formare din anul II (pachetul A – Drept fiscal/Achiziții publice; pachetul B – Protecția datelor personale/Registrele și contabilitatea cabinetului de avocat). Proba scrisă constă în rezolvarea unui număr de 30 de cazuri practice (câte 15 la fiecare disciplină din pachet).

 

Tematica de examen poate fi consultată aici.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [Update: Orarul pentru Pachetul A și Pachetul B de discipline opționale, aferent anului II] INPPA. Repartizarea pe grupe a cursanților la Pachetele de discipline opționale

[UPDATE: Anunț privind prelucrarea datelor cu caracter personal] INPPA. Examenul de absolvire 2021 was last modified: octombrie 18th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter