INM. Stagii multilaterale de pregătire pentru judecători în domeniul dreptului civil/comercial și pentru judecători și procurori în domeniul dreptului penal

5 apr. 2018
Vizualizari: 919

Potrivit unui anunț din data de 3 aprilie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii privind organizarea următoarelor activități:

– stagiu multilateral de pregătire pentru judecători în domeniul dreptului civil/comercial;
– stagiu multilateral de pregătire pentru judecători și procurori în domeniul dreptului penal.

Stagiile se vor desfășura în perioada 13-30 noiembrie 2018, în Germania (organizatori: Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ), Uniunea Germană a Judecătorilor, Ministerul Justiției).

Astfel, stagiul în materia dreptului civil/comercial se adresează judecătorilor specializați în materia dreptului civil/comercial, iar cel în domeniul dreptului penal se adresează judecătorilor specializați în materia dreptului penal și procurorilor. De asemenea, având în vedere faptul că stagiile se desfășoară la nivelul judecătoriilor/parchetelor de pe lângă aceste instanțe, se va acorda prioritate magistraților de la aceste instanțe/parchete. În vederea participării la acest stagiu este necesară o bună cunoaștere a limbii germane (limbaj cotidian și de specialitate).

Organizatorii au alocat câte 1 loc/stagiu pentru magistrații din fiecare stat. INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului selectat, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea unor magistrați din alte state.

Totodată, în vederea participării la procedura de selecție, persoanele interesate sunt rugate să transmită în format electronic la adresa de e-mail maria.dragu@inm-lex.ro, până pe 25 aprilie 2018 (inclusiv), următoarele documente:

– CV actualizat (limba română) – cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail);

– scrisoare de intenție (limba română);

– formularul de înscriere (inclusiv cu fotografie), completat în limba germană;

– certificat de competență lingvistică – limba germană (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);

– avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care magistratul își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

INM va efectua selecția inițială a candidaților români în funcție de următoarele criterii:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;

– neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională;

– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

N.B.: Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii germane, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

Persoana de contact pentru acest program este dna. Maria Dragu, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, Departamentul de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.238, maria.dragu@inm-lex.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Selecția efectuată de INM conferă magistraților selectați doar o vocație de participare la aceste stagii, urmând ca participarea efectivă să fie determinată în urma deciziei organizatorilor.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluțiile relevate precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta și:

– Anunț stagii de pregătire pentru judecători în domeniul dreptului civil/comercial și pentru judecători și procurori în domeniul dreptului penal;
– Descriere stagii IRZ – limba engleză;
– Descriere stagii IRZ – limba germană;
– Formular pentru înscrierea la stagiile IRZ.

Sursa informației

INM. Stagii multilaterale de pregătire pentru judecători în domeniul dreptului civil/comercial și pentru judecători și procurori în domeniul dreptului penal was last modified: aprilie 4th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: