INM. Seminar internațional „Instrumentarea dosarelor cu infracțiuni de mediu”, 14-18 ianuarie 2019 – Budapesta

9 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 149

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește organizarea seminarului internațional „Instrumentarea dosarelor cu infracțiuni de mediu”.

Astfel, cursul se va desfășura în perioada 14-18 ianuarie 2019, la Budapesta – Ungaria.

Campania Spring Black Friday pe UJmag.ro!

Invitația vine din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București care informează despre organizarea acestui curs de către Academia Internațională de Poliție (ILEA) de la Budapesta. Seminarul va fi susținut de experți din cadrul Direcției pentru Mediu și Resurse Naturale a Departamentului de Justiție și este deschis pentru delegații din România, Bosnia Herțegovina, Croația, Moldova, Bulgaria, Ungaria și Muntenegru.

Scopul acestui curs este de a promova protecția mediului la nivel regional și global prin intermediul programelor de pregătire și dezvoltare profesională adresate judecătorilor, procurorilor și investigatorilor cu responsabilități în aplicarea legislației din domeniul mediului. Cursul va prezenta etapele dezvoltării cazului (cercetarea și colectarea probelor), cooperarea internațională, precum și judecarea și pronunțarea sentinței. Dacă este relevant pentru regiunea în care se desfășoară, cursul poate include și o prezentare generală a traficului cu specii sălbatice, a tăierilor ilegale de arbori și a poluării pe cursuri de apă.

Datorită faptului că traducerea simultană se va asigura pe toată durata sesiunii, nu este necesar ca participanții selecționați să vorbească limba engleză.

Toate costurile legate de această sesiune vor fi suportate de către Guvernul SUA (transport cu avionul pe ruta București-Budapesta și retur, mese, cazare, alte costuri ale seminarului).

Seminarul se adresează judecătorilor și procurorilor care au o perioadă minimă de 5 ani experiență în exercitarea profesiei.

Organizatorii au pus la dispoziția României 6 locuri pentru judecători și procurori.

INM va alcătui și o listă de rezervă (de cel puțin 3 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor state membre.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE

CV actualizat – în limba română – cuprinzând neapărat următoarele date: numele complet, funcția completă, instituția/serviciul/biroul, locul nașterii, data nașterii, numărul de telefon mobil, seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului și data expirării. Candidații trebuie să aibă pașapoarte/buletine valabile încă cel puțin 6 luni de la data plecării. Candidații selecționați trebuie să prezinte la Ambasada SUA din București o copie după asigurarea de călătorie/de sănătate înainte de plecarea la ILEA;

• scrisoare de intenție – în limba română, din care să rezulte anii de experiența în exercitarea profesiei și dacă a instrumentat/soluționat dosare circumscrise temei cursului;

avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului-șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 1296/14.12.2017).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția dnei Maria SCARLAT.

Magistrații interesați trebuie sa își trimită documentele până la data de 21 noiembrie 2018, ora 16.00.

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

• relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;

• neparticiparea recentă la seminare cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;

• posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și /sau cu vechime mai mare în profesie.

Persoana de contact pentru acest program este dna Maria SCARLAT, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, Departamentul de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.266, [email protected]

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport, rezervarea hotelului etc.), numai după aflarea detaliilor de călătorie de la organizatori, cu respectarea condițiilor administrative și financiare impuse de aceștia.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate vor transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului pe adresa de e-mail [email protected]

Sursa informației

INM. Seminar internațional „Instrumentarea dosarelor cu infracțiuni de mediu”, 14-18 ianuarie 2019 – Budapesta was last modified: noiembrie 5th, 2018 by Universul Juridic
5 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter