INM. Seminar „Human rights and access to justice in the EU” – București, 26-27 iunie 2018

23 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 374

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț din data de 22 martie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii privind organizarea, de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), a seminarului cu tema „Human rights and access to justice in the EU”.

Astfel, seminarul se va desfășura în perioada 26-27 iunie 2018, la București, și se va focusa pe studiul dreptului la un proces echitabil și conceptului de remediu efectiv ca drept fundamental (art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE).

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Prezentările vor fi susținute în limba engleză de către experți cu o înaltă calificare, academicieni, oficiali din partea Curții Europene a Drepturilor Omului și ai Curții Europene de Justiție, formatori și practicieni din domeniul drepturilor fundamentale ale UE.

Totodată, formatul seminarului va îmbina prezentările cu aspecte practice centrate pe studii de caz, favorizând schimbul de bune practici între participanți.

Mai multe detalii privind seminarul pot fi obținute pe pagina web a EJTN, la adresa următoare:

http://www.ejtn.eu/Catalogue/EJTN-funded-activities-2018/Human-Rights-and-Access-to-Justice-in-the-EU–1-HFR201801/.

EJTN rambursează participanților costurile de transport (în limita a 400 Euro) și acordă diurnă pentru acoperirea costurilor aferente cazării și meselor.

Seminarul „Human rights and access to justice in the EU” se adresează judecătorilor, numărul de locuri disponibile fiind 1-2.

INM va alcătui și o listă de rezervă (de maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului/magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri, ca urmare a renunțărilor din partea altor membri EJTN.

Documente necesare pentru înscrierea la seminar:

– CV actualizat – acesta trebuie să cuprindă datele de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
– scrisoare de intenție – limba română;
– certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția d-nei Ruxandra Elena STAN, până la data de 29 martie 2018.

Criteriile pe baza cărora se va face selecția participanților în cadrul seminarului sunt următoarele:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
– neparticiparea recentă la forme de pregătire internațională;
– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

De asemenea, fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii străine în care se defășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și /sau cu vechime mai mare în profesie.

Persoana de contact pentru acest program este doamna Ruxandra Elena STAN, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul Departamentului de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.243.

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport, rezervarea hotelului etc.) numai după primirea invitației oficiale din partea EJTN, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței EJTN.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului de pregătire, participanții pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute și soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

Sursa informației

 

 

INM. Seminar „Human rights and access to justice in the EU” – București, 26-27 iunie 2018 was last modified: martie 23rd, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter