INM. Seminar EJTN „Economic crimes, asset recovery and confiscation in the EU”, 26-27 noiembrie 2018 – Madrid, Spania

17 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 335

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii privind organizarea, de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), a seminarului cu tema „Economic crimes, asset recovery and confiscation in the EU”.

 

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, seminarul se va desfășura în perioada 26-27 noiembrie 2018, în Madrid-CEJ, Spania, prezentările fiind susținute în limba engleză.

Seminarul de o zi și jumătate va fi centrat pe îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor procurorilor și judecătorilor în identificarea, înghețarea, confiscarea și reutilizarea bunurilor și produselor infracțiunilor cu ajutorul instrumentelor legale de la nivel european.

Formatul seminarului va îmbina prezentările cu aspecte practice care să permită o mai bună cunoaștere a legislației europene în materie și să favorizeze schimbul de bune practici între participanți.

 

Detalii privind seminarul pot fi obținute pe pagina web a EJTN, la adresa – http://www.ejtn.eu/Catalogue/EJTN-funded-activities-2018/Economic-crimes-Asset-recovery-and-confiscation-in-the-EU—CR201813/.

 

EJTN rambursează participanților costurile de transport (în limita a 400 Euro) și acordă diurnă pentru acoperirea costurilor aferente cazării și meselor.

Conform regulilor financiare ale EJTN, diurnele vor fi acordate pentru fiecare din zilele seminarului și pentru noaptea de dinaintea seminarului (dacă se justifică). Pentru ultima zi a seminarului se acordă 50% din cuantumul diurnei, aceeași regulă aplicându-se și seminariilor cu durata de o zi. O diurnă completă poate fi plătită pentru ultima zi a seminarului/seminar de o zi dacă participantul demonstrează că nu există un mijloc de transport disponibil pentru retur în respectiva zi. De asemenea, în situația în care organizatorii acoperă costurile aferente meselor sau orice alte cheltuieli sunt plătite sau oferite de organizatori, diurna se reduce proporțional.

Costul total eligibil pentru un drum dus-întors (în care sosirea are loc în după-amiaza/seara anterioară primei zile a seminarului, iar plecarea în ultima zi a seminarului, după finalizarea lucrărilor) este de maxim 400 €. Orice depășire a acestei sume va fi suportată de participant.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul EJTN.

 

Seminarul „Economic crimes, asset recovery and confiscation in the EU” se adresează judecătorilor specializați în drept penal și procurorilor (de preferat dintre cei cu experiență în cooperare judiciară în materie penală), numărul de locuri disponibile fiind 1-2.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

INM va alcătui și o listă de rezervă (de maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului/magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri, ca urmare a renunțărilor din partea altor membri EJTN.

 

Documente necesare pentru înscrierea la seminar:

– CV actualizat – acesta trebuie să cuprindă datele de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;

– scrisoare de intenție – limba română;

– certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);

– avizul colegiului de conducere al instanței la care magistratul își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției în care judecătorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

 

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția dnei Ruxandra Elena STAN, până la data de 31 august 2018.

 

Criteriile pe baza cărora se va face selecția participanților în cadrul seminarului sunt următoarele:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;

– neparticiparea recentă la forme de pregătire internațională;

– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

 

De asemenea, fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii străine în care se defășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și/sau cu vechime mai mare în profesie.

 

Persoana de contact pentru acest program este doamna Ruxandra Elena STAN, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul Departamentului de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.243.

 

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport, rezervarea hotelului etc.), numai după primirea invitației oficiale din partea EJTN, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței EJTN.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului de pregătire, participanții pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute și soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

Sursa informației

INM. Seminar EJTN „Economic crimes, asset recovery and confiscation in the EU”, 26-27 noiembrie 2018 – Madrid, Spania was last modified: august 17th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter