INM selectează doi magistrați pentru un schimb de bune practici privind lupta împotriva traficului de droguri – Antwerp, Belgia, 11-14 aprilie 2016

3 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 914

Despre

 • Cui se adresează
 • Documente necesare
 • Termen-limită pentru înscriere: 19 februarie 2016, ora 16:00
 • Raport privind activităţile desfăşurate în cadrul programului de formare

INM selectează doi magistrați români în vederea participării la seminarul intitulat „New paths for a better cooperation between judiciary and police in the field of fight against drug trafficking – exchange of the best practices” – Programul Specific Justiție Penală 2014-2020.

Seminarul se va desfășura în perioada 11-14 aprilie 2016 la Antwerp (Belgia).

Limbile de lucru ale acestui seminar sunt engleza și franceza.

Organizatorii acestei acțiuni sunt: Institutul de Pregătire Judiciară din Belgia (IGO-IFJ) în colaborare cu Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), Poliția Federală din Belgia și Poliția Națională din Olanda, Școala Națională de Magistratură din Franța, Ministerul Justiției al Marelui Ducat al Luxemburgului, cu sprijinul financiar al Directoratului General pentru Justiție al Comisiei Europene.

Cursul își propune să identifice cele mai eficiente căi pentru o mai bună cooperare între poliție și autoritățile judiciare, în scopul de a face față provocărilor rețelelor transnaționale de trafic de droguri.

Reprezentanții tuturor statelor membre, organizați în workshopuri cu o abordare practică, vor asimila cunoștințe despre cadrul legislativ internațional și european în domeniul traficului de droguri, despre opțiunile politice și instrumentele care se utilizează în cadrul statelor membre, vor analiza dacă abordările actuale sunt suficiente, dacă există lacune sau obstacole care ar putea împiedica derularea procedurilor utilizate în prezent.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Un alt scop bine definit al acestei conferințe este acela de a crea o rețea care să facă posibilă o colaborare mai eficientă în lupta împotriva traficului transfrontalier de droguri.

Detalii și programul privind seminarul pot fi obținute pe site-ul a IGO-IFJ (click pe Fichiers).

Participarea este gratuită. Toate costurile (transport, cazare, mese) sunt acoperite de IGO-IFJ.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, aceasta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul IGO-IFJ.

Cui se adresează

Seminarul se adresează procurorilor care au în competență instrumentarea infracțiunilor de trafic de droguri (DIICOT) și judecătorilor care soluționează cauze penale (de la nivelul tribunalelor și al curților de apel).

Număr de locuri
Organizatorii au pus la dispoziția României 2 locuri.

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 2 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului selectat, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor state membre.

Documente necesare pentru înscriere
 • CV actualizat cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
 • scrisoare de intenție – limba română;
 • certificat de competență lingvistică – limba engleză sau franceză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
 • avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția d-nei Maria SCARLAT.

Termen înscriere

Magistrații interesați trebuie sa își trimită documentele până la data de 19 februarie 2016, ora 16:00.

Criterii de selecție

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

 • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
 • neparticiparea recentă la seminare cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;
 • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a uneia din limbile străine în care se desfășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și /sau cu vechime mai mare în profesie.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala
Persoana de contact

Persoana de contact pentru acest program este d-na Maria Scarlat, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, Departamentul de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.266, [email protected]

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport, rezervarea hotelului etc.) numai după aflarea detaliilor de călătorie de la organizatori, cu respectarea condițiilor administrative și financiare impuse de aceștia.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate vor transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului pe adresa de e-mail [email protected].

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

INM selectează doi magistrați pentru un schimb de bune practici privind lupta împotriva traficului de droguri – Antwerp, Belgia, 11-14 aprilie 2016 was last modified: februarie 3rd, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter