INM. Schimburi bilaterale între instanțele/parchetele din cadrul statelor membre ale UE

23 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 24

Institutul Național al Magistraturii anunță că, în anul 2022, Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN) organizează schimburi bilaterale între magistrații de la instanțele/parchetele statelor membre ale Uniunii Europene.

Astfel, programul urmărește dezvoltarea încrederii reciproce dintre autoritățile judiciare și cultivarea sentimentului de apartenență la un spațiu judiciar comun, caracterizat prin reciprocitatea recunoașterii deciziilor judiciare.

(Copyright foto: freepik)

În acest sens, proiectul presupune ca un grup de judecători/procurori dintr-un stat membru, aparținând aceleiași instanțe/aceluiași parchet, să desfășoare un schimb într-o instanță/într-un parchet din celălalt stat membru, care va îndeplini rolul de entitate gazdă, pe o perioadă de o săptămână (5 zile lucrătoare).

Menționăm că obligația de a identifica instanța/parchetul gazdă revine grupului care aplică pentru programul de schimb, iar perioada și programul de stagiu vor fi stabilite tot de grupul de magistrați care aplică pentru programul de schimb, de comun acord cu instanța/parchetul gazdă.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Programul se adresează, în special, procurorilor și judecătorilor, dar delegațiile (maxim 5 persoane) vor putea cuprinde și membri din personalul instanței/parchetului, însă majoritatea trebuie să fie alcătuită din judecători/procurori. Numărul de delegații va fi stabilit de EJTN.

Termenul-limită de înscriere este 31 ianuarie 2022, ora 19:00, iar documentele specificate în anunțul postat de INM se vor transmite doar în format electronic la adresa de e-mail: [email protected]

Mai multe detalii privind criteriile de selecție și documentele necesare înscrierii pot fi găsite accesând sursa informației.

Sursa informației

Vezi și INM. Programul de schimb EJTN 2022

INM. Schimburi bilaterale între instanțele/parchetele din cadrul statelor membre ale UE was last modified: noiembrie 23rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter