INM. Programul de schimb EJTN 2022

23 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 103

Institutul Național al Magistraturii informează cu privire la organizarea următoarele activități: Programul de schimb pentru judecători și procurori, Programul de schimb pentru formatori, Schimburi specializate pentru judecători și procurori, Programul de schimb pentru conducători de instanțe și parchete, în perioada 1 martie-31 decembrie 2022.

Perioadele concrete de efectuare a stagiilor vor fi stabilite ulterior, de comun acord, de judecătorul/procurorul/formatorul selectat și punctul de contact din statul în care se desfășoară stagiul.

În ceea ce privește „Programul de schimb pentru judecători și procurori”, acesta se adresează judecătorilor și procurorilor români, dar cuprinde și o componentă care vizează judecătorii specializați în drept administrativ.

Programul de schimb pentru formatori” se adresează formatorilor Institutului Național al Magistraturii.

Mai departe, „Schimburile specializate pentru judecători și procurori” sunt destinate judecătorilor și procurorilor români specializați în unul dintre domeniile: anticorupție, dreptul refugiaților/azil, drept bancar, drept comercial/dreptul economiei, dreptul concurenței, combaterea terorismului, dreptul mediului, dreptul familiei, combaterea infracțiunilor economico-financiare, dreptul de proprietate intelectuală, dreptul minorilor, dreptul muncii, mediere, dreptul migrației, combaterea criminalității organizate, dreptul invențiilor (brevete), piața reglementată, punerea in aplicare a sentințelor judecătorești, drept fiscal. În vederea participării într-un stagiu specializat dintr-unul dintre aceste domenii, este necesar ca magistratul să își desfășoare efectiv activitatea în domeniul respectiv.

Cu privire la „Programul de schimb pentru conducători de instanțe și parchete”, acesta este deschis președinților și vicepreședinților de instanță, dar și procurorilor generali, procurorilor generali adjuncți, prim procurorilor și prim procurorilor adjuncți, indiferent de gradul instanței sau al parchetului. Trebuie menționat faptul că acest program de stagiu adresat conducătorilor de instanțe și parchete va fi organizat de omologi din celelalte state europene participante, recomandându-se astfel alegerea unei instanțe/parchet de același grad cu instanța sau parchetul de unde provine magistratul participant.

Inteligența artificială în materie penală

Documentele necesare pentru înscriere sunt următoarele:

– formularul de înscriere ONLINE completat;

–  curriculum vitae în limba română;

– certificat de competență lingvistică – în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat;

– avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului. Este obligatoriu ca avizul să menționeze componenta programului de schimb pentru care este acordat (ex. programul de schimb pentru judecători și procurori, programul de schimb pentru formatori, schimburi specializate pentru judecători și procurori, programul de schimb pentru conducători de instanțe și parchete, stagiu de 1 an la Curtea Europeană a Drepturilor Omului/stagiu de 10 luni la Curtea de Justiție a Uniunii Europene/stagiu de 3 luni la EUROJUST), precum și mențiunea că că drepturile salariale ale magistratului participant, precum și contribuțiile obligatorii în sarcina angajatorului se mențin în plată pe toată durata stagiului.

Cu privire la modalitatea de înscriere, se completează formularul online pus la dispoziție de EJTN care se află la această adresă. Ulterior, se vor încărca documentele în formularul INM pus la dispoziția candidaților la această adresă.

Termenul pentru înscrierea la aceste programe de schimb este 22 decembrie 2021, ora 19:00.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm, accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

VEZI ȘI INM. WEBINAR ERA – „NON-DISCRIMINATION: RECENT CJEU & ECtHR CASE LAW”

INM. Programul de schimb EJTN 2022 was last modified: noiembrie 22nd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter