INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale ÎCCJ și curților de apel privind litigii cu profesioniști și insolvență (București, 15 decembrie 2020)

27 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
692 views

Potrivit site-ului oficial (www.inm-lex.ro), Institutul Național al Magistraturii a publicat minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel, dedicată discutării aspectelor de practică judiciară neunitară în materia litigiilor cu profesioniști și insolvenței, organizată online, pe platforma GoogleMeet.

Astfel, Institutul Național al Magistraturii a fost reprezentat de doamna judecător O. M. D., formator cu normă întreagă la disciplina Drept comercial și domnul profesor F. M., formator colaborator al INM, care au elaborat, pe baza propunerilor primite de la curțile de apel, punctajul de discuții al întâlnirii. Pentru fiecare problemă supusă dezbaterii a fost indicat punctul de vedere al Catedrei de drept comercial din cadrul INM.

De asemenea, Curțile de apel au fost reprezentate, în principal, de președinții secțiilor specializate, de judecători din cadrul acestor secții și vicepreședinți ai instanței. Din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a participat doamna procuror L. N., șef Birou recursuri civile în interesul legii.

În cadrul minutei au fost supuse dezbaterii mai multe probleme de drept în materia litigiilor cu profesioniști și insolvenței, referitoare la:

− Procedura insolvenței. Probleme în aplicarea Legii nr. 85/2006 și a Legii nr. 85/2014;

− Probleme în materia litigiilor cu profesioniști;

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

− Probleme în materia dreptului procesual civil.

Minuta întâlnirii poate fi vizualizată aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să urmați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și INM. Anunț webinar „Old Frauds in New Times: The legacy of Covid-19 for economic and financial crime”

INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale ÎCCJ și curților de apel privind litigii cu profesioniști și insolvență (București, 15 decembrie 2020) was last modified: ianuarie 27th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter