INM. Informare privind Regulamentul general privind protecția datelor

29 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 704

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț din data de 25 mai 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității o informare privind Regulamentul general privind protecția datelor.

Astfel, la data de 27 aprilie 2016 a fost adoptat, de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, Regulamentul nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei nr. 95/46/CE, denumit în continuare Regulamentul general privind protecția datelor, act normativ cu aplicabilitate directă în statele membre.

SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal

Vezi și Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date

În acord cu prevederile art. 99 alin. (1) și (2) din Regulamentul general privind protecția datelor, acest act normativ a intrat în vigoare la data de 25 mai 2016 și se aplică de la 25 mai 2018.

Totodată, ca urmare a abrogării de către Regulamentul menționat a Directivei nr. 95/46/EC Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 și în virtutea principiului priorității dreptului european, Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, care reprezintă cadrul legal general în România în această materie și care a transpus Directiva 95/46/EC, este înlocuită de Regulamentul general privind protecția datelor.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul respectivei informări, astfel cum a fost publicat de către INM:

(Pentru a vedea documentul, va rugam dați refresh) 

Sursa informației

INM. Informare privind Regulamentul general privind protecția datelor was last modified: mai 29th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter