INM. Grup de lucru în domeniul migrației și azilului

14 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 489

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 13 martie 2017, Institutul Național al Magistraturii anunță organizarea unui grup de lucru în domeniul migrației și azilului (informațiile din țările de origine) în perioadele: 6-7 aprilie 2017, 19-21 iunie 2017 și 11-12 septembrie 2017, în Malta. Perioadele de desfășurare a întâlnirilor de lucru urmează a fi confirmate de European Asylum Support Office (EASO), în calitate de organizator.

Activitățile se vor desfășura în limba engleză.

Monitor Dosare

Astfel, conform anunțului, European Asylum Support Office (EASO) va stabili un grup de lucru care va elabora un material în domeniul informațiilor din țările de origine. Activitatea acestui grup de lucru va fi valorificată în cadrul materialelor adresate magistraților, care vor fi elaborate de EASO. Materialele vor fi elaborate în perioada februarie – septembrie 2017, urmând a fi editate până la sfârșitul anului 2017. Aceste materiale vor oferi un sprijin practic persoanelor care au atribuții în ceea ce privește cercetarea și evaluarea informațiilor din țările de origine și se vor concentra pe metodele de cercetare și de utilizare a bazelor de date în identificarea informațiilor relevante din țările de origine.

Grupul de lucru va fi format din maxim 6 membri – judecători care au competență în soluționarea cauzelor în domeniul migrației și azilului. Membrii grupului de lucru vor fi invitați să participe la trei reuniuni de lucru care vor avea loc în Malta. În principiu, cele 3 întâlniri vor avea loc în perioada 6-7 aprilie, 19-21 iunie și 11-12 septembrie 2017.

EASO va oferi sprijin și asistență grupului de lucru în pregătirea reuniunilor și elaborarea materialului.

Costurile aferente transportului vor fi suportate de organizatori în limita a 500 euro. Se va acorda o diurnă, care va include costurile de cazare, în cuantum de 226 euro. Această sumă va fi alocată pentru fiecare zi a întâlnirii, la care se va adăuga o zi aferentă călătoriei.

Precizăm că orice alte costuri ocazionate de participarea la seminar nu pot fi suportate de INM. Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate de organizatori.

Seminarul se adresează cu precădere judecătorilor care au în competență soluționarea cauzelor în domeniul migrației și azilului și care au experiență în această materie.

Organizatorii nu au precizat un număr-limită de locuri alocate magistraților români. INM va alcătui și o listă de rezervă, la care se va apela în situația renunțării celor selectați, precum și în situația în care INM primește mai multe locuri datorită renunțărilor din partea participanților din alte state.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE

  • CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
  • scrisoare de intenție – limba română;
  • certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
  • formularul de înscriere completat (anexa la prezentul anunt)
  • avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected]ro.

Data-limită pentru înscriere este 16 februarie 2017, ora 12.00.

INM va efectua selecția inițială a candidaților români în funcție de următoarele criterii:

  • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională;
  • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii engleze, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și/sau cu vechime mai mare în profesie.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Persoana de contact pentru acest program este d-na Maria Dragu, expert INM, tel. 021/40 76 238, [email protected]

Selecția INM conferă magistraților selectați doar o vocație de participare la seminar, urmând ca participarea efectivă să fie determinată în urma deciziei organizatorilor.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate sunt obligate să transmită INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluțiile relevate precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

Pentru mai multe informații verificați și celelalte informații puse la dispoziție de INM:

INM. Grup de lucru în domeniul migrației și azilului was last modified: martie 14th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter