[UPDATE: Verificarea îndeplinirii condițiilor legale de participare la examen] INM. Examen de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019

8 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 376

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 8 ianuarie 2019: Rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, organizat în perioada 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019

Potrivit unui anunț din data de 7 ianuarie 2019, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, organizat în perioada 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019.

Efectele Legii nr. 212/2018 în activitatea instanțelor și a justițiabililor; Principalele modificări aduse Legii contenciosului administrativ

Totodată, conform dispozițiilor art. 19 alin. (2) din Regulamentul privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, aprobat prin Hotărârea nr. 581/2006, modificată, candidații respinși pot formula contestații în termen de 48 de ore de la publicare listei pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii. Contestațiile se depun la Consiliul Superior al Magistraturii, personal sau prin fax la nr. 021/311.69.42 sau 021/311.69.43, de către personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor sau la Curțile de Apel și Parchetele de pe lângă acestea de către judecători sau procurori.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare documentul aferent verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la examenastfel cum a fost publicat de către INM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


INM. Examen de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019

Potrivit unui anunț din data de 2 noiembrie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității următoarele informații:

Prin Hotărârea Plenului nr. 1013/1 noiembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, la București, în perioada 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019, a examenului de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, în condițiile art. 25 și următoarele din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cele ale Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 581/14 septembrie 2006, modificată.

La concurs participă judecătorii stagiari și procurorii stagiari, precum și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Public, Institutului Național al Magistraturii, Inspecției Judiciare, Ministerului Justiției și Institutului Național de Criminologie.

Se pot înscrie la examen judecătorii stagiari și procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor al căror stagiu se va împlini până în ultima zi a examenului de capacitate.

Înscrierea la examenul de capacitate se face în termen de 60 de zile de la publicarea datei examenului, respectiv până la data de 3 ianuarie 2019, inclusiv, conform calendarului de desfășurare a examenului aprobat.

Cererile-tip de înscriere, completate, se depun la Consiliul Superior al Magistraturii și se anexează:

a) diploma de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, în copie;

b) referatele de evaluare și avizul consultativ al președintelui Curții de Apel sau, după caz, al procurorului general al parchetului de pe lângă acestea;

c) fișa de stagiu, în original.

Personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor va anexa referatul de evaluare întocmit de către conducătorul compartimentului în care stagiarul își desfășoară activitatea, avizat de conducerea instituției în cauză.

Examenul de capacitate constă în verificarea cunoștințelor teoretice și practice, prin probe scrise și orale.

Probele scrise constau în lucrări cu subiecte distincte, pentru judecători și procurori, inclusiv soluționarea unor spețe și redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcție de specificul activității candidaților și se suțin la următoarele materii:

a) drept civil;

b) drept procesual civil;

c) drept penal;

d) drept procesual penal.

De asemenea, puteți consulta mai jos și:

– Calendarul examenului;

– Cererea tipizată de înscriere;

– HCSM nr. 581 din 2006 pentru aprobare Regulamentului de examen.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tematica și bibliografia aferente examenului, astfel cum au fost publicate de către INM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

[UPDATE: Verificarea îndeplinirii condițiilor legale de participare la examen] INM. Examen de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019 was last modified: ianuarie 8th, 2019 by Universul Juridic
46 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter