[UPDATE: Rezultate selecție] INM. Curs de pregătire în domeniul drepturilor de autor – București, 7-11 mai 2018

24 apr. 2018
Vizualizari: 1049
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 aprilie 2018: Rezultatele selecției magistraților participanți la cursul de pregătire în domeniul drepturilor de autor având ca tematică contrafacerea de produse farmaceutice, telefoane mobile, precum și alte produse din domeniul sănătății și siguranței, precum și modul de cercetare al infracțiunilor din mediul on-line, darknet și monede virtuale

Ca urmare a anunțului publicat pe pagina web a Institutului Național al Magistraturii la data 17 aprilie 2018, privind declanșarea procedurii de selecție în vederea participării la cursul de pregătire în domeniul drepturilor de autor având ca tematică contrafacerea de produse farmaceutice, telefoane mobile, precum și alte produse din domeniul sănătății și siguranței, precum și modul de cercetare al infracțiunilor din mediul online, darknet și monede virtuale, a fost depusă o singură candidatură, în termen.

În acest context, candidatura a fost însoțită de avizul prevăzut de art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014.

Totodată, în procedura de selecție au fost avute în vedere criteriile menționate în anunțul publicat pe site-ul INM:

• relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
• neparticiparea recentă la seminare cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;
• posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție a fost analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii străine în care se desfășoară programul de pregătire (engleza), atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

De asemenea, aplicarea în concret a criteriilor de selecție s-a făcut după cum urmează:

– la aprecierea criteriului relevanței seminarului pentru activitatea profesională a magistraților au fost avute în vedere informațiile rezultate din scrisoarea de intenție și din cv-ul candidatului referitor la specializare, seminarul adresându-se judecătorilor care soluționează cauze în materia proprietății intelectuale. Astfel, s-a constatat că judecătorul care și-a depus candidatura (domnul judecător Marius-Ionel Galan – judecător la Curtea de Apel Suceava, Secția de contencios administrativ și fiscal, instanță care are competență de judecată în ce privește acțiuni conexe drepturilor de proprietate intelectuală, dar mai ales în ce privește acte administrative fiscal și operațiuni vamale, al protecției drepturilor consumatorilor, al liberei circulații a mărfurilor pe piețele Uniunii Europene) îndeplinește acest criteriu;

criteriului neparticipării recente la alte forme de pregătire internațională, apreciat prin raportare la informațiile furnizate de candidați în cv-uri și la rezultatele din baza de date a INM cu participări internaționale, a fost verificat, însă, având în vedere că numărul candidaților înscriși (1) a fost mai mic decât numărul locurilor oferit de organizatori (2), nu i s-a acordat relevanță;

criteriul posibilității și disponibilității magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la seminar s-a considerat a fi întrunit de singura candidatură eligibilă menționată mai sus, pentru aprecierea acestui criteriu fiind avute în vedere informațiile relevante furnizate de candidat în cv, precum și aspectele motivaționale menționate în scrisoarea de intenție.

Aprecierea criteriului cunoașterii temeinice a limbii engleze s-a realizat prin raportare la informațiile rezultate, după caz, din cv și din scrisoarea de intenție, dar mai ales din certificatul de competență lingvistică depus de către candidat.

În urma aplicării criteriilor sus-menționate și având în vedere numărul de locuri alocat României (2), precum și faptul că doar un magistrat și-au depus candidatura în vederea participării în cadrul acestui program, comisia de selecție decide selectarea în vederea participării la lucrările seminarului a magistratului:

– domnul judecător Marius-Ionel GALAN – judecător la Curtea de Apel Suceava, Secția de contencios administrativ și fiscal.

Sursa informației


INM. Curs de pregătire în domeniul drepturilor de autor – București, 7-11 mai 2018

Potrivit unui anunț din data de 17 aprilie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii cu privire la organizarea unui curs de pregătire în domeniul drepturilor de autor, având ca tematică contrafacerea de produse farmaceutice, telefoane mobile, precum și alte produse din domeniul sănătății și siguranței, precum și modul de cercetare al infracțiunilor din mediul on-line, darknet și monede virtuale.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Astfel, cursul se va desfășura în perioada 7-11 mai 2018, în cadrul Hotelului Intercontinental din București.

Organizatorul acestei acțiuni este Centrul Național de Coordonare în Domeniul Drepturilor de Proprietate Intelectuală (IPR Center) și Biroul pentru Dezvoltare, Asistență și Instruire Internațională pentru Procurori (OPDAT) din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii.

Acest program va avea ca tematică aspectele de criminalitate organizată în ceea ce privește infracțiunile în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală referitoare la contrafacerea de produse farmaceutice, telefoane mobile, precum și alte produse din domeniul sănătății și siguranței, precum și modul de cercetare al infracțiunilor din mediul on-line, darknet și monede virtuale.

Totodată, acest curs va beneficia de prezentări din partea unor investigatori din cadrul Serviciului de Imigrări și Vamă al SUA – Departamentul de Securitate Internă, Coordonatorului în Domeniul Drepturilor de Proprietate Intelectuală pentru Europa de Est și Asia Centrală din cadrul OPDAT și reprezentanți ai unor companii din sectorul privat. Vor fi participanți din Bulgaria, Grecia, Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Programul va acoperi toate costurile pentru fiecare participant, privind transportul, cazarea și mesele, cu excepția participanților din București, care nu vor beneficia de acoperirea costurilor de cazare. Ambasada SUA la București va oferi sprijin participanților din afara Bucureștiului pentru demersurilor logistice privind participarea la curs.

Seminarul se adresează judecătorilor români care soluționează cauze în materia proprietății intelectuale.

Organizatorii au pus la dispoziția României 2 locuri.

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 2 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor state membre.

Documentele necesare în vederea înscrierii la curs:

CV actualizat – cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;

certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);

scrisoare de intenție – limba română;

avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului-șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail maria.scarlat@inm-lex.ro, în atenția doamnei Maria Scarlat, până la data de 20 aprilie 2018, ora 16.00.

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;

– neparticiparea recentă la seminare cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;

– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a uneia din limbile străine în care se desfășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și/sau cu vechime mai mare în profesie.

Sursa informației

[UPDATE: Rezultate selecție] INM. Curs de pregătire în domeniul drepturilor de autor – București, 7-11 mai 2018 was last modified: aprilie 24th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: