INM. Curs „Combaterea extremismului violent și leadership-ul în situații de criză”, 21 mai – 1 iunie 2018

16 feb. 2018
Vizualizari: 814

Potrivit unui anunț din data 15 februarie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detaliile privind organizarea Cursului „Combaterea extremismului violent și leadership-ul în situații de criză.

Astfel, cursul se va desfășura în perioada 21 mai – 1 iunie 2018 la Budapesta (Ungaria).

Potrivit informațiilor furnizate de Ambasada SUA la București, seminarul se adresează judecătorilor și procurorilor din următoarele state: România, Bosnia Herțegovina, Croația, Ungaria, Muntenegru și Serbia.

La seminar vor fi invitați să participe și procurori din cadrul DIICOT, precum și ofițeri din cadrul Poliției Române.

Ambasada SUA a solicitat INM sprijinul în vederea desemnării a 2 judecători la acest seminar. Va fi întocmită și o listă de rezervă, cuprinzând 1 magistrat.

Data până la care se pot înscrie cei interesați este 15 martie 2018, ora 16.00.

Având în vedere informațiile furnizate de organizatori cu privire la tema și grupul-țintă al seminarului, INM deschide prezenta procedură de selecție judecătorilor specializați în materie penală, cu experiență în acest domeniu, de la nivelul tribunalelor, curților de apel și Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pe toată durata seminarului va fi asigurată traducerea simultană, motiv pentru care nu este necesară cunoașterea limbii engleze de către participanți.

Seminarul va fi susținut de experți din cadrul Biroului Federal de Investigații și Centrului Federal de Pregătire în Domeniul Aplicării Legii, fiind deschis participanților din România, Bosnia Herțegovina, Croația, Ungaria, Muntenegru și Serbia. Toate costurile de participare vor fi suportate de Guvernul Statelor Unite ale Americii: transport cu avionul pe ruta București-Budapesta și retur, mese, cazare, alte costuri aferente seminarului.

Organizatorii evenimentului au indicat următoarele condiții necesar a fi îndeplinite de către participanți:

a) vârsta minimă de 25 de ani;
b) cel puțin 5 ani experiență în domeniu;
c) să beneficieze direct de această pregătire și să poată implementa noțiunile învățate în instanța din care provin și să le transmită la revenirea în țară;
d) să nu figureze, pe durata activității profesionale, cu acte de încălcare a drepturilor omului;
e) condiție fizică și medicală bune (întrucât cursul presupune și activități practice). Persoanele cu probleme medicale temporare sau permanente sau cu dificultăți de mobilitate care le-ar putea afecta participarea la astfel de activități nu pot fi nominalizate în vederea participării decât dacă obțin o aprobare prealabilă (în scris) de la un medic. Orice participant care urmează un tratament medical sau a avut reacții alergice la medicamente trebuie să anunțe acest lucru imediat după sosirea la ILEA.

Documentele necesare pentru înscrierea la seminar:

– CV detaliat și actualizat în limba română, din care să rezulte îndeplinirea condiției menționate la lit. b) privind experiența în domeniu;

– scrisoare de intenție în limba română, din care să rezulte motivația magistratului pentru participarea la curs (maxim 400 cuvinte). Scrisoarea de intenție va include declarația pe proprie răspundere a magistratului cu privire la îndeplinirea condițiilor impuse de organizatori, menționate la lit. c)-e) .

– avizul colegiului de conducere al instanței la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției în care judecătorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail nadia.taran@inm-lex.ro, în atenția d-nei Nadia-Simona ȚĂRAN.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul anunțului, astfel cum a fost publicat de către INM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/02/anunt-seminare-ILEA-Budapesta.pdf” height=”800px”]

Sursa informației

 

INM. Curs „Combaterea extremismului violent și leadership-ul în situații de criză”, 21 mai – 1 iunie 2018 was last modified: februarie 16th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: