INM anunţă organizarea unui seminar cu tema „Countering terrorism. Radicalization: Prevention and Detection”

13 aug. 2015
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1294

Despre

  • Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN)
  • Ecole Nationale de la Magistrature (ENM)
  • Seminar cu tema „Countering terrorism. Radicalization: Prevention and Detection”
  • Termenul de înscriere: 10 septembrie 2015

Potrivit anunțului publicat pe site-ul INM, pe data de 12 august 2015, Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN) și Ecole Nationale de la Magistrature (ENM) organizează un seminar cu tema „Countering terrorism. Radicalization: Prevention and Detection”.

Participanți

Anunțul este destinat judecătorilor și procurorilor din statele membre ale UE, în special celor care soluționează/instrumentează cauze în materia ce face obiectul seminarului.

Desfășurare

Seminarul va avea loc în perioada 22 -23 octombrie 2015 la Paris în cadrul Ecole Nationale de la Magistrature (ENM) și se va desfășura în limba engleză și franceză.

Număr de locuri

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Potrivit anunțului, sunt disponibile 1-2 locuri.

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului/magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor membri EJTN.

Înscriere

Termenul de înscriere este 10 septembrie 2015.

Documente necesare pentru înscriere

– CV actualizat – cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;

– scrisoare de intenție – limba română;

– certificat de competență lingvistică – limba engleză sau franceză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);

– avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către CSM, Inspecția Judiciară, INM și SNG, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția d-nei Nadia-Simona Țăran.

 

Criterii de selecție

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Participanții vor fi selectați în funcție de următoarele criterii:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;

– neparticiparea recentă la forme de pregătire internațională;

– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire. Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a uneia din limbile străine în care se desfășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

 

Descrierea seminarului

În cadrul seminarului vor fi abordate probleme privind combaterea terorismului, fenomenul terorismului internațional și tendințele acestuia de radicalizare către extremism.

Formatul seminarului va fi unul practic, cu o abordare multidisciplinară, menită să ofere practicienilor din sectorul judiciar un set de abilități care să îmbunătățească identificarea și răspunsul în situațiile de radicalizare a acestui fenomen.

 

Finanțare

Participanților le vor fi rambursate costurile de transport în limita a 400 Euro. Aceștia vor primi și diurnă pentru acoperirea costurilor aferente cazării și meselor.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul EJTN.

 

Important!

În termen de 15 zile de la finalizarea programului de pregătire, participanții pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute și soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

 

Pentru mai multe detalii privind respectivul seminar vizitați site-ul INM (www.inm.ro) sau pagina web a EJTN (http://www.ejtn.eu/Catalogue/Members-activities-2015/CP20150217111111211111111/).

INM anunță organizarea unui seminar cu tema „Countering terrorism. Radicalization: Prevention and Detection” was last modified: august 13th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.