INM a primit vizita reputatului profesor Richard Andrew Lawson

19 oct. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 877

Despre

  • Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din Leiden, Regatul Țărilor de Jos
  • Conferința „Human Rights Protection Before the National Courts, the Court of Justice and the European Court of Human Rights in Respect of Discrimination Matters”

În data de 15 octombrie 2015 INM a avut deosebita onoare de a primi la sediul său din București vizita domnului profesor Richard Andrew Lawson, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din Leiden, Regatul Țărilor de Jos, specialist reputat în drept european și protecția europeană a drepturilor omului.

Domnul profesor a fost primit la sediul INM de către doamna judecător Octavia Spineanu-Matei – director, doamna judecător Ana-Maria Garofil – director adjunct și doamna Andra Ghebri – șef departament formare inițială, care i-au prezentat modul de organizare și funcționare a INM și activitățile specifice, în linii generale.

În continuarea acestei activități, invitatul a susținut, pentru auditorii de justiție ai INM, o conferință cu durata de două ore și jumătate, cu tema Human Rights Protection Before the National Courts, the Court of Justice and the European Court of Human Rights in Respect of Discrimination Matters”. Această activitate a fost inclusă în programul de formare inițială pentru anul 2015 – 2016, aprobat de către CSM prin Hotărârea Plenului nr. 670/2015.

Evenimentul a constituit un prilej unic pentru auditorii de justiție de a intra în dialog cu un reputat profesor și specialist internațional. Tema conferinței a fost una de actualitate, în contextul Avizului Consultativ al CJUE nr. 2/13 din 18 decembrie 2014, venind în completarea formării de care au beneficiat, în domeniu, auditorii de justiție pe parcursul primul an de studiu.

La invitația departamentului de formare inițială au mai participat, alături de auditorii de justiție și formatori ai INM, dar și foști absolvenți, în prezent magistrați, reprezentanți ai Agentului Guvernamental al României la CEDO și reprezentanți ai Ambasadei Olandei în România.

În prima parte a conferinței au fost expuse în mod sintetic și explicate istoria procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, respectiv Curții Europene a Drepturilor Omului, iar în cea de a doua a fost prezentată, comparativ, jurisprudența recentă a celor două jurisdicții în domeniul de referință.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Evenimentul a prilejuit și întâlnirea domnului profesor Richard Andrew Lawson cu excelența sa doamna Stella Ronner-Grubačić, ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România și Republica Moldova, cu aoamna Myrthe Feddema, coordonator regional al Ambasadei pe aspecte de cooperare în domeniul justiției și cu domnul profesor universitar doctor Flavius-Antoniu Baias, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

INM a primit vizita reputatului profesor Richard Andrew Lawson was last modified: februarie 17th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.