Informare cu privire la codul LEI (Legal Entity Identifier)

4 aug. 2017
Vizualizari: 1331

Potrivit comunicatului din data de 3 august 2017, în urma analizei realizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra gradului de conformare a entităților care activează pe piața de capital la obligațiile instituite de reglementările europene a rezultat faptul că, în prezent, un număr mic al entităților cu personalitate juridică din România a obținut codul LEI.

De asemenea, se reamintește faptul că LEI – codul de identificare al entităților persoane juridice – este un cod de 20 de caractere, are la bază un standard global (ISO 17442) și identifică, în mod unic și clar, informații cheie aparținând entităților – persoane juridice care sunt implicate în tranzacții financiare.

Inițiativa creării codului LEI, gândită inițial ca o măsură de creștere a transparenței pe piața de produse financiare derivate, constituie actualmente o bază pentru evaluarea riscului micro și macro prudențial, pentru dezvoltarea strategiilor de supraveghere, fiind destinată creșterii acurateței datelor din piețele financiare, inclusiv pentru facilitarea adoptării unor măsuri adecvate în vederea reducerii riscului global, prevenirii și detectării abuzului de piață.

Astfel, ASF atenționează toate entitățile, care sunt implicate sau urmează să se implice în tranzacții financiare, să depună eforturi susținute pentru obținerea la timp a codurilor LEI. În vederea respectării întocmai a obligațiilor instituite prin normele europene și a identificării subiecților vizați, ASF recomandă consultarea secțiunii dedicate acestui subiect pe site-ul autorității.

Sursa informației

Informare cu privire la codul LEI (Legal Entity Identifier) was last modified: august 4th, 2017 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.