Înființarea Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (DPM nr. 385/2020)

23 nov. 2020
Vizualizari: 269

Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar
Decizia prim-ministrului nr. 385/2020 privind înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

 

(M. Of. nr. 1110 din 20 noiembrie 2020)

 

Se înființează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

În M. Of. nr. 1110 din 20 noiembrie 2020 s-a publicat Decizia prim-ministrului nr. 385/2020 privind înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. 

Redăm, în cele ce urmează, dispozițiile regăsite în respectiva decizie.

Art. 1

„(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, se înființează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, denumit în continuare Comitetul, organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

(2) Conducerea Comitetului este asigurată de un președinte, precum și de un vicepreședinte, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, desemnați prin decizie a prim-ministrului.

(3) În exercitarea atribuțiilor, președintele Comitetului emite instrucțiuni de implementare și elaborează rapoarte și analize, pe care le înaintează prim-ministrului.

(4) Componența Comitetului este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie.

(5) La lucrările Comitetului participă consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului cu atribuții în domeniul sănătății și consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

(6) Membrii Comitetului sunt numiți prin ordin de ministru, în cazul reprezentanților ministerelor și instituțiilor subordonate acestora, respectiv prin acte ale conducătorilor instituțiilor și organizațiilor profesionale reprezentate”.

Art. 2

„(1) Comitetul are rolul de a organiza și coordona activitățile privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilități:

– informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și populația generală;

– comunicare în situații de criză;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– organizarea centrelor de vaccinare și coordonarea derulării activității acestora;

– asigurarea procesului logistic necesar desfășurării activităților aferente procesului de vaccinare;

– identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare;

– elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităților legate de procesul de vaccinare.

(2) Activitățile Comitetului se organizează pe 3 domenii prioritare:

a) comunicare;

b) logistică;

c) activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă și monitorizarea reacțiilor adverse (RAPI)”.

Art. 3

„(1) Comitetul elaborează Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, care se prezintă prim-ministrului și se aprobă prin ordin comun al ministrului sănătății, al ministrului afacerilor interne, al ministrului apărării naționale și al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, respectiv elaborează Planul de acțiune care se înaintează prim-ministrului.

(2) La finalul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Comitetul întocmește un raport, care se prezintă prim-ministrului”.

Art. 4

„(1) Structura organizatorică a Comitetului se aprobă prin ordin comun al ministrului sănătății, al ministrului afacerilor interne, al ministrului apărării naționale și al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

(2) Secretariatul Comitetului se organizează la nivelul Ministerului Sănătății, iar structura și atribuțiile acestuia se aprobă prin ordin al ministrului sănătății.

(3) Comitetul își desfășoară activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare și funcționare, aprobat prin decizie a președintelui Comitetului în prima ședință de lucru.

(4) Comitetul se întrunește în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii”.

Conform anexei care face parte integrantă din prezenta decizie, Comitetul este compus din:

1. Secretariatul General al Guvernului;

2. Ministerul Sănătății;

3. Institutul Național pentru Sănătate Publică;

4. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale;

5. Ministerul Apărării Naționale;

6. Ministerul Afacerilor Interne;

7. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației;

8. Agenția Națională pentru Achiziții Publice;

9. Colegiul Medicilor din România;

10. Organizații profesionale de profil.

Înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (DPM nr. 385/2020) was last modified: noiembrie 23rd, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.