Independență, coeziune, încredere în viitor și, evident, respectarea principiilor profesiei de avocat. Prima dintre ele este demnitatea, iar celelalte se aliniază frumos în spate

10 oct. 2018
Vizualizari: 1305

Nicolae Cîrstea: Domnule decan, Ion Dragne, din nou o manifestare la cel mai înalt nivel, cu prilejul Zilelor Baroului București.

Ion Dragne: Mulțumesc, am simțit lucrul acesta, mi-a fost confirmat de calitatea înaltă a participanților, de calitatea înaltă a discursurilor, și concluziile pe care le-am tras eu – și noi, cei care am discutat – sunt pe măsura așteptărilor.

Nicolae Cîrstea: O nouă structură și un nou format pentru această aniversare a Zilelor Baroului București, practic o masă rotundă în cele două zile ale conferinței. Este un format mai bun?

Ion Dragne: În mod evident, da, pentru că mi se pare că e în contra interesului de dialog de deschidere, de spunere a lucrurilor pe față să organizăm prelegeri în care fiecare să-și declare adeziunea sau, eventual, critica față de ceea ce e agenda oficială. Din acest motiv am încurajat dezbaterile libere. Anul ăsta am avut și particularitatea anului Centenarului și am avut marea bucurie de a invita trei istorici puri și doi avocați cu dorință de evocare a istoriei, care ne-au delectat cu privire la modul în care avocatura a fost o componentă a Unirii și cum, până la urmă, suta de ani de după Unire a influențat profesia de avocat.

Am mai avut, în luna mai, o întâlnire cu barourile cu care suntem prieteni pe documente – fiindcă suntem prieteni cu toate barourile – și a fost o reușită din punctul meu de vedere, fiindcă toți cei care au fost prezenți – din păcate puțini, fiindcă avem colegi ocupați sau care își iau informațiile din altă sursă, și nu-i rău nici lucrul acesta –, am schimbat atât de rapid, direct, informații, încât a fost un real câștig pentru toți cei care au fost prezenți.

Nicolae Cîrstea: Câteva cuvinte despre invitații acestei ediții?

Ion Dragne: O delegație frumoasă a Baroului Belgrad, cu care am încheiat o convenție de cooperare între cele două barouri și care sper să întărească prietenia deja existentă. Prieteni și colegi din Baroul Sofia, un reprezentant al unui important barou din Italia, Baroul din Milano, și frați avocați din Republica Moldova, de la Uniunea Avocaților din Republica Moldova și de la Baroul Chișinău, cu care vom strânge legăturile și rândurile, fiindcă așa este firesc. Avocați de mare calitate din profesie, din țară și din București, decani ai barourilor din București care au putut să vină – sunt ferm convins că toți au vrut să vină, numai unii au putut, din păcate.

Nicolae Cîrstea: Sau unii au urmărit live, pe universuljuridic.ro.

Ion Dragne: Sau au beneficiat de această facilitate, motiv pentru care la anul nu știu dacă o să mai fiu de acord cu ea, ca să-i determin să fie fizic lângă noi – a fost glumă și e lucru bun ce ați făcut. Și, în mod normal, în ultimul timp, văd reprezentanți ai instanțelor de judecată, ai parchetelor, ai profesiilor liberale, juridice, cu care avem un dialog care mă face să fiu optimist că lucrurile, să spun așa, vor decurge normal și că viața are un curs bun.

Nicolae Cîrstea: Un mesaj pentru colegii avocați din România, din partea celui mai important barou nu numai din țară, dar și din centrul și sud-estul Europei?

Ion Dragne: Independență, coeziune, încredere în viitor și, evident, respectarea principiilor profesiei de avocat. Prima dintre ele este demnitatea, iar celelalte se aliniază frumos în spate.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc și vă felicit pentru această organizare și pentru această ocazie deosebită, în care experiențele interne se împletesc cu experiențele internaționale, la un moment aniversar – Zilele Baroului București –, în fiecare an.

Ion Dragne: Mulțumesc. Fără Universul Juridic n-ar fi fost o reușită.

Independență, coeziune, încredere în viitor și, evident, respectarea principiilor profesiei de avocat. Prima dintre ele este demnitatea, iar celelalte se aliniază frumos în spate was last modified: octombrie 10th, 2018 by Ion Dragne

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ion Dragne

Ion Dragne

Este managing partner al Dragne & Asociații, membru al Consiliului Baroului Bucureşti din anul 2007 și în prezent deține funcția de Decan al Baroului Bucureşti, fiind totodată membru al Consiliului U.N.B.R.
A mai scris: