Încetul cu încetul am învățat, ne-am perfecționat și un rol în această evoluție a profesiei de practician a avut-o și apariția seminariilor de pregătire profesională care se organizează anual

2 iul. 2019
Vizualizari: 670

Nicolae Cîrstea: Dle președinte George Grigorean, aș vrea să vă întreb când a început pentru dumneavoastră insolvența, care au fost lucrurile importante care au marcat începutul în această profesie pe care vi le amintiți.

George Grigorean: Sunt practician în insolvență din 1999. Îmi aduc aminte că în perioada aceea legislația nu era foarte clară, foarte coerentă, cum a ajuns în zilele de astăzi. Practic, instanțele, judecătorul sindic, la foarte multe ședințe, dacă nu chiar întotdeauna, făcea lecții cu noi, lichidatorii. Pentru că mai greșeam, nu știam, legea nu era clară, fiecare interpreta cum înțelegea anumite articole… Și așa, încetul cu încetul am învățat, ne-am perfecționat și un rol în această evoluție a profesiei de practician a avut-o și apariția seminariilor de pregătire profesională care se organizează anual, fiecare practician este obligat să întrunească 20 de ore de pregătire profesională, care înseamnă cel puțin două seminarii, unde, cu sprijinul lectorilor care prezintă diverse teme de interes, înțeleg mai bine anumite aspecte ale legii insolvenței și, prin participarea, de foarte multe ori, și a judecătorilor sindici la aceste seminarii, cum este cazul și la seminarul din zilele acestea, se încearcă realizarea unei practici unitare în domeniul insolvenței pe întreaga țară.

Nicolae Cîrstea: Cum a evoluat, din perspectiva dumneavoastră profesia, care sunt oamenii care au fost importanți pentru profesie din perspectiva dumneavoastră? Unde eram acum 20 de ani și unde suntem în acest an, 2019, din perspectiva practicianului în insolvență.

George Grigorean: După cum am spus și în precedenta discuție, profesia a evoluat, aș putea spune, enorm de mult. În primii ani… așa este, cum spunea Florin, numai că la Tribunalul Neamț niciodată judecătorii sindici n-au semnat ordine de plată. Tot timpul au semnat referate întocmite de lichidatorii judiciari, care prezentau sumele ce trebuie plătite și motivul plății lor. Sigur, ca oameni reprezentativi în meseria acesta aș putea să evoc pe cineva apropiat, din Neamț, fostul judecător sindic Decebal Sava, care a fost judecător sindic din 1996, în prezent este la pensie de o bună bucată de timp, și care, aș putea spune, pentru toți lichidatorii din Neamț, a fost ca un părinte, prin modul în care a rezolvat problemele apărute în instanță și, cu respectivele ocazii, și învățând ceea ce trebuie să facem. De asemenea, un respect deosebit aș avea pentru fostul președinte al UNPIR, dl Arin Stănescu, care cred că în anii cât a fost președinte a reușit să miște uniunea, atât în calitate de corp profesional, cât și contribuind la partea legislativă, care a adus uniunea în situația din prezent.

 

Încetul cu încetul am învățat, ne-am perfecționat și un rol în această evoluție a profesiei de practician a avut-o și apariția seminariilor de pregătire profesională care se organizează anual was last modified: iulie 3rd, 2019 by Grigorean George

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice