Începe vaccinarea populaţiei din mediul rural

24 mai 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 150

Deschidem Revista din această seară cu arestarea unui ziarist din Belarus, opozant al Președintelui Lukașenko, știre care ține prima pagină a presei externe.

„Un jurnalist din Belarus, opozant al regimului Lukașenko, a fost arestat duminică pe aeroportul din Minsk, după ce un avion al companiei RyanAir, care circula pe ruta Atena-Vilnius, a fost redirecționat către capitala Belarusului. Opoziția din Belarus acuză că aeronava a fost interceptată de către aviația militară special pentru ca Roman Protasevich să fie reținut, în timp ce presa de stat scrie că a fost vorba despre «o alertă cu bombă». Președintele Lituaniei a catalogat actul drept unul «abject» și a făcut apel la UE și NATO să intervină, în timp ce liderii europeni au reacționat și ei în urma acestui act fără precedent”, relatează BBC News, citat de Libertatea.

După acest eveniment, statele europene au reacționat cu indignare, acuzând Belarusul de „terorism de stat” și cerând sancțiuni pentru regimul politic de la Minsk.

Președintele Lituaniei, țara către care se îndrepta avionul interceptat de Belarus, a catalogat actul drept unul «abject» și a făcut apel la UE și NATO să intervină. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că Belarusul va fi tras la răspundere pentru siguranța tuturor pasagerilor de pe aeronavă. Și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, au făcut apel la Belarus să permită ca pasagerii din avion să își continue călătoria. (…) Ministrul de externe al Regatului Unit, Dominic Raab, a avertizat că «acțiunea incalificabilă» va avea «implicații grave»”, relatează Libertatea.

Presa scrie din nou despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care România trebuie să-l înainteze Comisiei Europene spre aprobare.

„Reforma pensiilor, asumată prin PNRR: Se elimină pensia anticipată și crește vârsta de pensionare”, titrează Adevărul.

„Dincolo de investițiile planificate de România și de o serie de reforme prezentate deja de oficiali, PNRR conține însă și modificări extrem de importante pentru români, respectiv reformarea sistemului de pensii”, relatează Adevărul.

Campania de vaccinare continuă și autoritățile caută noi variante pentru a pătrunde mai mult și la sate.

„Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, duminică seară, la Digi24, că urmează să fie lansată o campanie numită «Orașul vaccinează satul», prin care medicii de la oraș vor merge în zonele rurale pentru a ajuta la vaccinare. Totodată, el a vorbit și despre cum vrea să mărească numărul persoanelor din mediu rural imunizate anti-COVID-19. (…) El a anunțat că vor fi pregătite mai multe centre mobile, dar și o campanie numită «orașul vaccinează satul». Prin această campanie, medicii de la oraș ar urma să meargă măcar o dată pe săptămână, în funcție de disponibilitate, în mediul rural pentru a ajuta la vaccinarea populației, a explicat Valeriu Gheorghiță”, scrie Libertatea.

„Campania de vaccinare din România a intrat pe un trend descendent în ultimele zile. Duminică au fost doar 54.065 de persoane vaccinate anti-COVID-19, în scădere cu circa 20.000 față de ziua precedentă. Medicul Valeriu Gheorghiță crede că acest lucru se întâmplă deoarece s-a ajuns la „segmentul ezitant al populației”, însă este încrezător că acești oameni care încă nu sunt convinși vor fi imunizați, într-un final”, mai arată Libertatea.

Dacă zilele trecute scriam despre o scrisoare deschisă a unei asociații a românilor din Italia, care cerea statului român să găsească soluții pentru vaccinarea românilor din diaspora, azi scriem despre un centru de vaccinare care ar urma să fie înființat în Vama Nădlac II, din județul Arad.

„Un centru de vaccinare împotriva COVID-19 va fi deschis în Vama Nădlac II din județul Arad, cea mai tranzitată terestru de românii din diaspora, relatează News.ro. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache, care a vizitat duminică locul”, notează Libertatea.

„Am primit solicitări încă de acum 2 luni de la diaspora, în general, prin care se solicita un centru de vaccinare în Aeroportul Otopeni. Noi am devenit portavocea lor și am contactat autoritățile responsabile de această înființare a centrelor în aeroporturi și în vămi”, a transmis, duminică, la Timișoara, Oana Ursache, secretar de stat pentru românii de pretutindeni. Ea a precizat că centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea propriu-zisă în vamă, pentru că sunt români care vor doar să se vaccineze, apoi se întorc imediat în străinătate”, mai scrie Libertatea.

Mai semnalăm, din presă, un interviu interesant cu medicul psihiatru Gabriel Diaconu: „Creierul – organ țintă al Covid-19. Sars-Cov-2 poate să declanșeze o boală psihică”, publicat de Spot Media.

După cum știm, Plenul Parlamentului a adoptat, în 17 februarie, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. Acum, 16 foști parlamentari cer, printr-o acțiune introdusă la Tribunalul Prahova, anularea documentului privind eliminarea pensiilor speciale.

„Potrivit portalului instanțelor de judecată, dosarul, care are ca obiect «nulitate act», a fost înregistrat la Secția I Civilă a Tribunalului Prahova, în data 13 aprilie, 16 foști parlamentari aleși în Prahova, dar și în alte județe din țară, având calitatea de reclamant, pârâți fiind Camera Deputaților, Senatul și secretariatele generale ale celor două Camere. (…) Primul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 2 iulie”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Începe vaccinarea populației din mediul rural was last modified: mai 24th, 2021 by Claudiu Pamuc
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter