Începe vaccinarea antigripală

15 sept. 2020
Vizualizari: 800

Camera Deputaților a adoptat decizional Proiectul de lege care reglementează alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Potrivit unui amendament al PNL la alegerile parlamentare nu se vor organiza secții de votare, atât în sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare cât și în afara acestora, în țara unde «autoritățile competente din țara de reședință nu permit, din motive de securitate, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19»”, scrie News.ro.

De asemenea, potrivit News.ro, definiția partidelor politice a fost modificată: „prin partide politice parlamentare se înțelege partidele politice și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care, la ultimele alegeri pentru Senat și Camera Deputaților, au întrunit, individual sau într -o alianță, pragul electoral și au obținut mandate de deputat sau de senator sau care nu au participat la ultimele alegeri parlamentare dar la data declanșării calendarului electoral pentru alegerile parlamentare au ca membrii 7 senatori sau 10 deputați”, arată un amendament admis la raport, care aparține deputatului PSD Nicușor Halici.

News.ro mai scrie că „românii din străinătate vor putea vota sâmbătă și duminică, potrivit unui amendament al PNL adoptat de plenul Camerei”.

Și pentru că în spațiul public se discuta de o alianță pentru alegerile parlamentare între PSD, PPU, ALDE și, eventual, și PRO România, președintele PSD vine cu o declarație care lămurește subiectul.

„PSD va merge singur în alegerile parlamentare care se vor desfășura în data de 6 decembrie”, a anunțat, marți, președintele partidului, Marcel Ciolacu, scrie Cotidianul.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată ținând cont că nu au fost anunțate alianțe nici pentru alegerile locale.

„Am luat decizia ca PSD să meargă singur în aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale”, a spus Marcel Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național, mai arată Cotidianul.

„Potrivit acestuia, din CPN fac parte, pe lângă președinții de organizații, și primarii de mari municipii și președinții de consilii județene, care, în prezent, sunt în bătălii locale cu celelalte formațiuni politice, iar aceștia nu au dorit alianțe pentru viitoarele alegeri”, notează Cotidianul.

Ministerul Sănătății a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, dublu față de anul trecut, și se pregătește de vaccinarea populației.

„Pentru sezonul 2020 – 2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire”, informează MS, citat de Libertatea.

„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC. Repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Ministerul Sănătății a început luni distribuția primelor 330.000 de doze pe care direcțiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare în vederea începerii imunizărilor. Celelalte doze de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc. La nevoie, cantitatea va fi suplimentată”, mai scrie Libertatea.

După cum știm, luna trecută, Guvernul Orban a depus o solicitare la CCR prin care a cerut să se constate dacă există o situație conflictuală între Guvern, pe de o parte, și Parlament, pe de altă parte, „generată de depunerea unei moțiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecința convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moțiunii, fără dezbaterea și votarea acesteia”.

„Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că nu există conflict juridic între Guvern și Parlament ca urmare a depunerii unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară”, se arată într-un comunicat transmis de CCR, notează Libertatea.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru și a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 – «Guvernul PNL – De la Pandemie la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor»”. Doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă”, se arată în comunicatul de presă transmis azi de CCR, mai scrie Libertatea.

Seară frumoasă!

Începe vaccinarea antigripală was last modified: septembrie 15th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: