Începe vaccinarea adolescenţilor

2 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 99

„Guvernul României a depus oficial PNRR la Bruxelles”, a anunțat ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

„«În acest moment, România are PNRR-ul oficial depus. Urmează evaluarea oficială a Comisiei Europene. Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă, va trebui să decidem cum ținem cont de aceste observații, astfel încât, la toamnă, să avem planul aprobat și să mergem mai departe», a precizat ministrul Cristian Ghinea într-un mesaj postat, luni seară, pe internet”, notează România liberă.

„Ministrul Ghinea a subliniat că România va face public integral acest Plan de Reziliență, în condițiile în care alte țări membre UE își prezintă public doar sinteze ale planurilor”, mai arată România liberă.

Ziua de 1 iunie este considerată de către ministrul Justiției, Stelian Ion, „un moment istoric” deoarece, începând cu această dată, Parchetul European (EPPO), condus de Codruța Kovesi, a devenit operațional. În România este în derulare o nouă procedură de selecție a procurorilor europeni delegați.

„«Începând cu data de 1 iunie 2021, Parchetul European (EPPO) își începe activitatea operațională în statele membre participante la cooperarea consolidată, în baza Deciziei de punere în aplicare (UE) 2021/856 a Comisiei din 25 mai 2021 de stabilire a datei la care Parchetul European își asumă atribuțiile de investigare și de urmărire penală. De la 1 iunie 2021, EPPO va putea investiga, în România și în celelalte state membre participante, infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, sprijinit de autoritățile naționale competente», a transmis, marți, Ministerul Justiției”, scrie News.ro.

Comisia Europeană are, începând de miercuri, un nou șef al Reprezentanței Comisiei la București, în persoana diplomatului Ramona Iulia Chiriac.

„Ramona Iulia Chiriac are cetățenie română și este diplomat de carieră, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene. Ea are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România. (…) Aceasta este consul general al României în landul Bavaria din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experiență de peste zece ani în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate în special de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE”, relatează News.ro.

Primăria Capitalei a făcut, miercuri, un pas important în transparentizarea activității sale.

„Potrivit unui proiect de hotărâre, adoptat în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București, contractele încheiate de Primăria Capitalei și instituțiile subordonate Municipalității vor fi publicate pe paginile web proprii. Consilierii generali au adoptat hotărârea cu 34 de voturi «pentru», 0 «împotrivă» și 2 abțineri. Mai exact, în termen de 60 de zile de la aprobarea hotărârii, PMB și instituțiile subordonate CGMB vor publica pe paginile proprii, într-o secțiune dedicată, accesibilă prin legătură directă cu prima pagină, toate contractele încheiate în anul 2021. În termen de șase luni, PMB și instituțiile subordonate CGMB vor publica toate contractele încheiate în perioada 2018-2020”, relatează Evenimentul zilei.

România a intrat, începând de miercuri, 2 iunie, într-o nouă etapă a campaniei de vaccinare: cea de imunizare a copiilor de peste 12 ani, cu serul de la Pfizer.

„«A debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech – Pfizer», a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, care a participat la inaugurarea primului centru de vaccinare special pentru copii, inaugurat în parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4 al Capitalei”, relatează Libertatea.

Președintele campaniei de vaccinare a anunțat că «în ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională», și, pe lângă acestea, mai sunt și «persoane care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare»”, mai notează Libertatea.

Un recent sondaj Avangard, realizat în perioada 20-30 mai 2021, pe 915 subiecți, ne arată cât de strânsă este lupta pentru conducerea PNL, înaintea congresului din această toamnă.

„Întrebați cine ar fi mai potrivit să fie președintele PNL, dintre toți participanții la sondaj au răspuns că Emil Boc – 15%, Ludovic Orban – 10%, Florin Cîțu – 8% și Rareș Bogdan – 5%. Peste 60% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă”, notează România liberă.

„În ceea ce-i privește pe alegătorii PNL, aceștia îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% și de actualul premier Florin Cîțu – 17%. Aceștia sunt urmați de Rareș Bogdan – 12%. Emil Boc a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu la conducerea PNL deoarece «el este viitorul»”, mai scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Începe vaccinarea adolescenților was last modified: iunie 2nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter