Începe distribuirea primelor teste rapide antigen în spitale

17 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 236

Negocierile dintre PNL, USR și UDMR  pentru constituirea unui nou Guvern sunt departe de un rezultat care să mulțumească toate părțile. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri seară, că formațiunea a decis să meargă la negocierile cu USR-PLUS și UDMR cu variante de negociere.

„Rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîțu la funcția de premier și subsemnatul la CDEP. În caz că nu se acceptă această variantă, acceptăm și varianta în care PNL să desemneze premier și un candidat de președinte al Senatului. În această situație candidatul la funcția de prim-ministru e președintele partidului, iar candidatul pentru președinția Senatului este Florin Cîțu”, a declarat miercuri seară Ludovic Orban, scrie Adevărul.

USR respinge ideea ca Ludovic Orban să fie numit din nou premier.

„USR PLUS nu consideră că varianta Ludovic Orban premier ar fi cea potrivită și nu e de acord cu o astfel de nominalizare, scrie partidul USR pe Facebook, ca reacție după ce Klaus Iohannis a spus că l-ar desemna pe Ludovic Orban ca premier dacă acesta va fi propus de coaliția PNL-USR-Plus-UDMR. USR scrie că variantele pe care partidul le susține sunt fie Dacian Cioloș, propunerea USR-Plus, fie Florin Cîțu din partea PNL”, relatează HotNews.

„Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care își dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, transmite USR, relatează HotNews.

UDMR, partener al acestei alianțe anunțate de liderii dreptei, consideră că cele două funcții în stat – de președinte al Senatului și Camerei Deputaților – trebuie să revină formațiunilor care vor forma coaliția de guvernare alături de liberali.

Inteligența artificială în materie penală

 „Nu avem nimic de comentat, noi putem lucra cu amândoi (Orban și Cîțu – n.r.). Mai departe, lucrurile se complică, fiindcă că în acest moment noi considerăm că celelalte două funcții politice din stat – cea de președinte al Senatului și președinte al Camerei Deputaților – trebuie să revină celorlalte două formațiuni care nu vin cu premierul”, a declarat Kelemen Hunor, notează Știrile Transilvaniei.

Potrivit acestuia, prima opțiune ar reveni USR PLUS, fiindcă a obținut mai multe mandate.

„Dar după aceea urmează UDMR-ul, fiindcă nimeni nu are majoritate. Dacă USR-ul alege Camera Deputaților, putem merge noi la Senat, nu-i nicio problemă. Dacă alege USR-ul Senatul, nu-i nicio problemă, noi putem merge la Camera Deputaților, ca să fie un echilibru, să fie și solidaritate, să creștem și nivelul de încredere – asta este prima noastră variantă. Vom vedea mâine. Am înțeles că și la USR PLUS este în acest moment o ședință în desfășurare, cu două variante. Asta este varianta noastră”, a precizat liderul UDMR, mai scrie Știrile Transilvaniei.

Presa mai scrie despre cererea AUR, adresată autorităților de la București, pentru a interveni de urgență pe cale politică și diplomatică pentru menținerea statutului de limbă regională al limbii române, după ce autoritățile ucrainene au emis o dispoziție privind anularea acestui statut.

„Ucraina încalcă sistematic drepturile sutelor de mii de români din interiorul granițelor sale, iar autoritățile de la București dau dovadă de o pasivitate care fie denotă ignoranță, fie existența unor înțelegeri ascunse cu Kievul. Sunt state care au pus piciorul în prag și care și-au apărat etnicii aflați pe teritoriul Ucrainei, condiționând susținerea pentru integrarea europeană de respectarea drepturilor minorităților naționale. Președintele Klaus Iohannis și Ministerul Afacerilor Externe au ales, în schimb, să tacă, sau să se manifeste timid în apărarea comunităților românești din Ucraina”, a declarat copreședintele AUR, George Simion, într-un comunicat dat publicității miercuri, scrie Agerpres.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că, de joi, va începe distribuirea primelor teste rapide antigen în Unitățile de Primiri Urgențe și în Camerele de Primiri Urgențe ale spitalelor.

„De mâine începem distribuirea primelor 300.000 de teste rapide de antigen la nivel național din cele trei milioane care s-au contractat. Săptămâna viitoare vom distribui încă o tranșă. Asta înseamnă că la nivel de servicii de urgență, camere de gardă, spitale, poate chiar la nivelul serviciilor de ambulanță o să începem să dăm aceste teste, posibilitatea de a testa și de a obține un rezultat rapid va fi mult mai mare. Deci testarea va fi mai intensă, mai frecventă, poate și mult mai mare decât să recoltezi și aștepți PCR-ul”, a declarat Raed Arafat, miercuri seară, la Digi 24, scrie News.ro.

În finalul Revistei scriem despre lansarea, de către Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, a platformei www.teatruVR.ro și a primului său spectacol VR 360 – „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant.

„Este primul proiect pilot VR360 al Teatrului «Andrei Mureșanu», devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. Teatrul VR 360 presupune vizionarea unui spectacol de teatru cu ajutorul unei căști VR, prin intermediul căreia spectatorul este transpus în inima poveștii, privind jocul actoricesc din prisma unui personaj sau chiar din perspectiva unui alt actor, trăind la o intensitate maximă experiența. (…) Prin acest proiect pilot, Teatrul «Andrei Mureșanu» devine printre primele teatre din lume care se deschide către digitalizare, printre primele proiecte similare aflându-se Cirque du Soleil, dar nu numai. Teatrul VR360 promite experiențe noi, oferind o perspectivă complet diferită spectatorului, de data aceasta în siguranța casei sale. Teatrul VR360 este o variantă complementară, devenind o alternativă menită să susțină teatrul clasic”, a precizat conducerea teatrului, într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Începe distribuirea primelor teste rapide antigen în spitale was last modified: decembrie 17th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter