Încep restructurările de personal în ministere

28 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 155

Zilele trecute, premierul Cîțu le cerea miniștrilor să înceapă reformele în ministere, prin restructurarea schemei de personal și micșorarea cheltuielilor. Azi, presa scrie despre restructurările de personal care se pregătesc la Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Inspectoratul de Stat în Construcții va fi reorganizat, urmând să fie desființate inspectoratele regionale și 20 de posturi de conducere, ceea ce va duce la o economie de 3 milioane de lei pe an, potrivit unui Proiect de Lege adoptat de Guvern în ședința de joi”, notează News.ro.

„Ministerul Dezvoltării a anunțat, în februarie, intenția de a desființa nivelul regional al ISC, instituție aflată în subordinea ministerului. În prezent, ISC are atât aparat central, cât și inspectorate regionale și județene, fiind singura instituție cu trei niveluri din subordinea ministerului. Ministrul a explicat că există unitate regională a ISC, în care există inspector șef regional și șef serviciu de coordonare a activității de control, fără inspectori și fără posibilitatea de a îndeplini sarcinile de bază ale instituției. (…) La nivelul inspectoratelor regionale în construcții, sunt propuse spre desființare toate cele 160 de posturi. Parlamentul urmează să dezbată, în procedură de urgență, propunerea legislativă”, mai scrie News.ro.

Nemulțumiți de modul în care Guvernul a prezentat PNRR în Parlament, PSD anunță că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, pe 14 iunie.

„Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, la Antena 3, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, că formațiunea sa va înainta o moțiune de cenzură, după ce Guvernul va depune PNRR la Bruxelles. Liderul social-democrat spunea că va căuta sprijin parlamentar la AUR”, relatează România liberă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că demersul PSD nu va avea succes.

„O bulă de săpun. Trebuiau și ei să depună o moțiune de cenzură. Oricum ar fi depus moțiune și dacă nu era PNRR. Dar noi ne bucurăm că depun moțiune de cenzură pe tema PNRR pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante”, spune Ludovic Orban, mai notează România Liberă.

După ce, în ultimele zile, la sediile din țară ale Oficiului Registrului Comerțului s-au format cozi la depunerea declarației de beneficiar real, acum Guvernul a adoptat un Proiect de Ordonanță de Urgență prin care se amână, până la 1 octombrie, termenul de depunere a acestei declarații.

„«În ședința din 27 mai 2021 Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina persoanelor juridice înregistrate la Registrul Comerțului. Ordonanța stabilește termenul pentru depunerea declarației anuale de beneficiar real în anul 2021 la data de 1 octombrie, indiferent de data aprobării situațiilor financiare anuale», arată Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă”, scrie News.ro.

PSD susține că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), aplicabilă de la 1 iunie, conține prevederi „discriminatorii” și cere eliminarea lor imediată.

„«PSD somează Guvernul să revizuiască imediat decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență care conține numeroase elemente de discriminare a unor largi categorii de cetățeni, contrar principiilor adoptate la nivelul Uniunii Europene. Atâta timp cât în România nu există nicio lege adoptată de Parlament care să prevadă obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, orice discriminare pe acest criteriu este ilegală și neconstituțională. Interzicerea participării persoanelor nevaccinate la evenimente cu un număr mai mare de persoane decât cel precizat în decizia CNSU, chiar dacă acestea au fost testate negativ sau au fost imunizate prin boală, este o abordare neconstituțională și anti-europeană», se arată într-un comunicat de presă al PSD, remis vineri”, relatează Agerpres.

Și, pentru că pentru mulți români ziua liberă de 1 iunie este prilej de vacanță, notăm și o altă informație utilă: românii pot intra, din țară, în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că autoritățile bulgare au revizuit, la data de 27 mai, condițiile de intrare în Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Conform noului ordin al ministrului sănătății, aceste măsuri se aplică în perioada 27 mai-31 iulie 2021. Astfel, cetățenii români care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport)”, scrie Cotidianul.

„Atenție șoferi! Din acest weekend se închide circulația în centrul Bucureștiului”, notează Evenimentul Zilei.

„Traficul auto va fi restricționat la acest final de săptămână în mai multe zone din București, care vor fi transformate în zone pietonale. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a prezentat, într-o postare pe Facebook, străzile pe care nu vor putea circula autovehiculele. De asemenea, au fost prezentate și intervalele orare în care circulația auto va fi interzisă, la acest final de săptămână”, scrie Evenimentul zilei, care prezintă și lista străzilor ce vor fi închise în weekend.

Seară frumoasă!

Încep restructurările de personal în ministere was last modified: mai 28th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter