Încep maratoanele vaccinării

27 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 152

Pentru a revigora campania de vaccinare, Guvernul caută noi soluții pentru a convinge populația să se vaccineze și pentru a atinge obiectivul imunizării. Una dintre soluțiile care ar putea funcționa și în alte zone din țară, „Maratonul Vaccinării”,  a fost testată la Timișoara.

„Maratonul Vaccinării, care s-a desfășurat 64 de ore non-stop la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, s-a încheiat luni dimineața, cu peste 6.700 de persoane imunizate anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer”, informează Agerpres, citat de Știrile Transilvaniei.

„Încheiem acest proiect, despre care putem spune că este un nou început, pentru că vedem impactul extraordinar la nivel local și național. Am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore. Este efortul extraordinar al comunității medicale din Timișoara căreia îi mulțumesc din tot sufletul. Este un moment de grație al acestui sector, pentru că am reușit să ne unim eforturile, Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș, toate spitalele, medicii de toate gradele și funcțiile, asistențe, voluntari, studenți care au venit în număr mare. Este un moment deosebit și al comunității medicale care transmite mesajul comunității. Sperăm ca acest eveniment să fie un strigăt care să se transforme în bulgărele de zăpadă la nivelul întregii țări. Cred că s-a văzut că societatea românească este capabilă să marșeze la un mesaj adevărat, din suflet, onest, și am văzut acest val de încredere în mesaj, în vaccinare”, a afirmat dr. Dorel Săndesc, inițiatorul proiectului de la Timișoara, notează Știrile Transilvaniei.

Maratonul se va repeta și în Capitală, în perioada 7-9 mai. Românii vor putea merge fără programare să se imunizeze cu serul de la Pfizer.

„Locurile în care românii pot merge să se vaccineze doar cu buletinul la ei sunt la Sala Palatului și Biblioteca Națională”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni seară că, de la 1 iunie, funcționarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidență din localitățile respective.

„Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidență, rămân deschise cu 30%-40%”, a declarat premierul, scrie News.ro.

„Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare (…) Masca – nu cred că este momentul, în spațiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinați, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidență dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat”, a declarat premierul, mai notează News.ro.

În București, după ce rata de infectare a coborât luni sub pragul de 3,5 la mia de locuitori, au apărut și primele măsuri de relaxare.

„Putem să ne deplasăm în afara domiciliului, în perioada 05.00 – 22.00, în fiecare zi a săptămânii. Nu mai există interdicția aplicată sălilor de sport, de a funcționa. Acestea sunt singurele modificări care au fost făcute”, a declarat Alin Stoica, potrivit Antena 3, scrie Libertatea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că toți directorii de școli vor trece printr-un examen, în funcție de rezultatele căruia vor rămâne sau nu pe post. De asemenea, se anunță crearea unui nou post în organigramă: directorul administrativ.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că examenul scris pentru ocuparea funcțiilor de conducere în școli va avea loc, cel mai probabil, pe 27 iulie”, scrie Agerpres.

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziție de director educațional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care în momentul de față se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educației este printre puținele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluții pentru a susține cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susținerea proiectului «România Educată», este vorba de investiții în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului școlar, partea de învățământ profesional, mai ales învățământ dual, și partea de educație timpurie – creșe”, a adăugat ministrul Educației, mai scrie Agerpres.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a amintit că pe 5 august vor expira toate mandatele conducerii școlilor din România.

„Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă. Foarte probabil nota minimă va fi 7. Toți aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie și octombrie la concursurile care se vor susține în fiecare școală”, a explicat ministrul Educației, mai scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Încep maratoanele vaccinării was last modified: aprilie 27th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter