Încă o tragedie în spitalele COVID-19

11 nov. 2021
Vizualizari: 297

Seria tragediilor din secțiile ATI continuă. Un incendiu a izbucnit joi dimineață, la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, unde sunt tratați pacienți cu COVID-19.

„Doi bolnavi, bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani, au murit carbonizați. Autoritățile au activat Planul Roșu Județean. Alți 15 bolnavi au fost evacuați, fiind transferați în clădirea principală a spitalului județean, în timp ce trei au refuzat transferul. Managerului spitalului, Bogdan Ninca, afirmă că secția era renovată, instalația electrică verificată, erau detectoare de oxigen. Incendiul a fost lichidat”, scrie News.ro.

Secția era nouă – este secția renovată, de pediatrie – instalația electrică nouă și verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă, a intervenit imediat, dar, într-o fracțiune de secundă, Dumnezeu știe… S-a mișcat patul, s-a frecat de ceva și o scânteie de oxigen. Erau și detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul și-a smuls masca și oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiștii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploiești, Bogdan Nica, mai arată News.ro.

„Cei doi bărbați decedați au fost găsiți carbonizați. Un număr de 15 bolnavi au fost transferați la UPU Ploiești. Alți trei bolnavi au refuzat transferul la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Ploiești”, mai scrie News.ro.

„O infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, încercând să-i salveze pe cei doi bărbați care au decedat. Acesteia i-a luat foc halatul. A fost transportată la spitalul Floreasca, din București”, mai arată HotNews.

„La spitalul Movila a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se află, de asemenea, la fața locului”, mai scrie HotNews.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, primele două documente pentru demararea Programului Național de Redresare și Reziliență al României.

„Potrivit unui comunicat al Executivului, este vorba despre două memorandumuri prin care Guvernul a mandatat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Finanțelor să semneze Acordul privind contribuția financiară nerambursabilă și Acordul de împrumut dintre Comisia Europeană și România. (…) Sursa citată precizează că, până la sfârșitul anului, România va beneficia de o prefinanțare de 3,793 miliarde euro, iar, în cursul anului 2022, de o finanțare de aproximativ 6,171 miliarde euro, în ambele tranșe, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență”, relatează Agerpres.

Divergențele dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu se acutizează. Fostul președinte liberal Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea, că îi va cere demisia actualului președinte al PNL, Florin Cîțu, în Biroul Executiv al PNL.

„Potrivit liberalului, în urma declarațiilor făcute la adresa noii conduceri a PNL, liberalii «au trimis la 23:36 convocarea Biroului Executiv și mie mi-au trimis mesaj să mă prezint obligatoriu pentru că vor discuta în baza articolului 32 declarațiile mele lansate la adresa PNL. A fost o decizie luată de grupul din jurul lui Cîțu, probabil Alina Gorghiu, Bode, Rareș Bogdan, care au luat decizia să convoace Biroul Executiv vineri ca să mă dea afară pe mine. Acum ei știu foarte bine că pentru a da afară un fost președinte al partidului, e nevoie de o decizie a Consiliului Național», a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realiatea. Întrebat dacă așteaptă să îl dea afară, liberalul a spus: «o să merg la reuniunea Biroului executiv ca să cer demisia lui Cîțu și să cer oprirea discuțiilor cu PSD, după care, dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident, nu mai am ce să caut cu ei». Întrebat dacă liberalii pregătesc terenul să îl dea afara, Ludovic Orban a răspuns: «cu siguranță»”, relatează Adevărul despre conflictul din PNL.

„Eu m-am dezafiliat, în semn de protest tocmai pentru deschiderea negocierilor cu PSD. Am spus că nu îmi dau demisia. Am trei condiții. Refacerea coaliției de centru dreapta, să se întoarcă cu fața către popor și Cîțu să plece acasă”, a mai explicat Ludovic Orban, arată Adevărul.

Judecata în dosarul Revoluției se reia de la zero.

„Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, miercuri, restituirea la Parchetul Militar a dosarului Revoluției în care fostul președinte Ion Iliescu și fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni contra umanității. Decizia instanței este definitivă”, scrie Agerpres.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu amendamente, legea care vizează transmiterea cu titlu gratuit, în proprietatea Camerei de Comerț, a terenurilor proprietate privată a statului, aflate în folosința gratuită a CCIR, pentru realizarea, în maxim 40 de ani, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă.

„Au fost înregistrate 81 de voturi «pentru», 38 «contra» și 2 abțineri. Senatorii USR au votat împotriva adoptării acestei legi, actul normativ fiind susținut de PNL, PSD și UDMR. Senatorii AUR, deși nu s-au pronunțat în timpul dezbaterilor în plen, au votat împotrivă”, notează Digi24.

„Pe 31 martie, Președintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit, în proprietatea Camerei de Comerț, a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosința gratuită a CCIR și care nu sunt revendicate”, mai scrie Digi24.

Seară frumoasă!

Încă o tragedie în spitalele COVID-19 was last modified: noiembrie 11th, 2021 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: