Încă o moţiune

23 iun. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 126

Deschidem Revista din această seară cu moțiunea depusă de PSD, miercuri, 23 iunie a.c., intitulată „România eșuată. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîțu”.

„Social-democrații acuză coaliția de guvernare că «duce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare». Moțiunea a fost citită în Parlament de senatorul PSD Lucian Romașcanu, iar dezbaterea și votul vor fi săptămâna viitoare. În documentul de 13 pagini, PSD susține că «guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare» și că «România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice». Totodată, partidul condus de Marcel Ciolacu acuză în textul moțiunii de cenzură că „prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe”, relatează Libertatea.

Comisia de la Veneția cere clarificări în legătură cu schimbarea Avocatului Poporului.

„Comisia de la Veneția a trimis președinților celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, o scrisoare prin care cere «bazele și elementele juridice» care au dus la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, catalogând-o ca o «decizie grea»”, scrie Digi 24.

„Pentru a înțelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său”, se arată în scrisoarea Comisiei de la Veneția, semnată de președintele instituției, Gianni Buquicchio, notează Digi 24.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului de miercuri, în care trebuiau numiți directorii interimari ai Societății Române de Televiziune și Societății Române de Radiodifuziune, a fost suspendat din lipsă de cvorum.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Președinta Senatului, Anca Dragu, a anunțat că birourile permanente ale Parlamentului se vor întruni joi, începând cu ora 9.00 și a adăugat că acestea numesc directorii interimari, în cazul în care un plen reunit nu are cvorumul legal de ședință. Nu s-a supus la vot niciun CA. Lucrurile pe care dumnealor vor să le facă sunt în continuare neconstituționale. «Noi ne prevalăm de un principiu, nu există neapărat nume incluse în această atitudine a noastră vizavi de procedura lor. O vom contesta la Curte dacă se mai ajunge la plen, nu mai avem când, și atunci analizăm foarte serios să atacăm în contencios deciziile Biroului Permanent Reunit», a anunțat liderul senatorilor PSD Lucian Romașcanu”, relatează News.ro.

Odată cu vacanța parlamentară, revine și sezonul Ordonanțelor de urgență.

„Camera Deputaților a adoptat miercuri, proiectul de lege care abilitează Guvernul să emită ordonanțe în perioada vacanței parlamentare. Inițiativa legislativă prevede stabilirea domeniilor în care Guvernul va putea emite ordonanțe și anume: «finanțe și economie; dezvoltare, lucrări publice și administrație; afaceri interne; transporturi și infrastructură; sănătate; agricultură și dezvoltare rurală; mediu, ape și păduri; cultură; tineret și sport; fonduri europene; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege»”, relatează News.ro, care menționează că Legea va merge spre promulgare.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs.

„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (…) Aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor, scrie Digi 24.

„Ulterior, premierul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că primarii vor primi bani pentru investiții, după rectificarea bugetară”, mai arată Digi 24.

Spitalul de Copii din Iași a fost la un pas de o tragedie. Marți seară, la Spitalul de Copii din Iași, a avut loc un incendiu, chiar în apropierea Secției ATI.

„31 de persoane, printre care copii, aparținători și angajați ai spitalului, au fost evacuate marți seară, în timpul incendiului. Șapte cadre medicale au intervenit până la sosirea pompierilor, iar președintele CJ Iași, Costel Alexe, le-a felicitat pentru prezența de spirit pe care au dovedit-o. Până în acest moment, se presupune că flăcările s-ar fi declanșat de la instalația electrică a spitalului, care ar fi fost suprasolicitată”, relatează România liberă.

„Președintele Klaus Iohannis a avizat, miercuri, cererea de urmărire penală a fostului ministru al energiei în Guvernul Cioloș, Victor Vlad Grigorescu. Fostul ministrul este acuzat de procurori de fals în declarații în formă continuată”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, scrie Libertatea.

Seară frumoasă!

Încă o moțiune was last modified: iunie 23rd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter