Încă 30 de milioane de euro, ajutor de la UE pentru fermierii români

3 mai 2023
Vizualizari: 104

Comisia Europeană va acorda României un nou sprijin de 30 de milioane euro pentru fermierii români, anunță purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

„România e ascultată în UE, dacă știm să ne urmărim interesele. Vocea fermierilor români a fost auzită la nivel european. Prima veste bună este că va sosi foarte curând un ajutor în bani de la UE, după ce Comisia Europeană a propus un nou sprijin de aproximativ 30 de milioane de euro pentru țara noastră. El se adaugă celor 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene și jumătate aprobat deja de Guvernul Ciucă. La fel de important, se pune temporar o barieră cerealelor din Ucraina. Femierii noștri și piața au nevoie de un moment de respiro, timp în care să luăm cele mai bune decizii. Până la 5 iunie, importul de cereale din Ucraina către România va fi oprit, ca urmare a activării clauzei de salvgardare de către Comisia Europeană”, a scris Ionuț Stroe, marți, pe Facebook, scrie News.ro.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

„Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în acest dosar în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. La instanța de fond, Vâlcov primise o condamnare de opt ani de închisoare, pedeapsă scăzută la șase ani la apel, după ce judecătorii au constatat că pentru infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția faptele s-au prescris. Este vorba de Dosarul Tablourilor, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziționate de Vâlcov prin interpuși, unele dintre fiind ascunse în pereții falși ai unor imobile aparținând fostului ministru”, relatează Cotidianul.

„Potrivit informațiilor publicate de romania.europalibera.org, Darius Vâlcov este deja stabilit în Italia, unde și-a deschis o firmă, cu sediul la Milano”, mai scrie Cotidianul.

News.ro anunță, azi, că a început înscrierea în clasa pregătitoare, completarea cererilor urmând să se realizeze până în 18 mai.

Conferința națională de insolvență

„Completarea cererilor-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare începe, miercuri, și se va realiza până în 18 mai. Anterior a avut loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar pentru copiii care au frecventat grădinița”, scrie News.ro.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță organizarea unei sesiuni de înscriere pentru validarea instalatorilor, în cadrul Programului Casa verde. Sesiunea are loc în perioada 2 mai, ora 10.00-12 mai, ora 23.59, iar înscrierea instalatorilor în program și transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicației, pusă la dispoziția acestora pe pagina de internet a AFM.

„În vederea participării în cadrul programului de anul acesta, toți instalatorii vor trebui să îndeplinească procedurile aplicabile în sesiunea din acest an, respectiv să se înscrie în aplicație și apoi să încheie contracte de participare cu AFM, inclusiv instalatorii care au fost validați în sesiunile anterioare. De asemenea, anul acesta persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform graficului pe care urmează să îl publicăm pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, scrie Cotidianul.

Kremlinul a fost ținta unui atac cu drone care l-ar fi vizat pe Președintele Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al Președinției Federației Ruse, Dmitri Peskov, susține că șeful statului nu se afla la Kremlin în momentul atacului.

Potrivit Reuters, care citează agenția rusă de presă RIA Novosti, „Președintele rus, Vladimir Putin, nu se afla la Kremlin la momentul atacului. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt Președinției Ruse a confirmat că Vladimir Putin nu se afla în sediu la momentul atacului spunând că acesta era în Novo-Ogaryovo – în afara Moscovei”, scrie Evenimentul Zilei.

„Ucraina a încercat să lovească Kremlinul noaptea trecută. Armata și agențiile ruse de informații au dezactivat două drone, care au atacat Kremlinul. Nimeni nu a fost rănit. Rusia își rezervă dreptul de a răspunde tentativei. Considerăm tentativa de atac a Kievului drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse”, susține serviciul de presă al Kremlinului, mai scrie Evenimentul Zilei.

Seară liniștită!

 

Încă 30 de milioane de euro, ajutor de la UE pentru fermierii români was last modified: mai 3rd, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: