Discursul ministrului justiției la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Piatra Neamț

22 iun. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1210

Despre

  • Noul sediu al Judecătoriei Piatra Neamț
  • Declarațiile ministrului justiției
  • Palatul de Justiție din Târgu Neamț

La inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Piatra Neamț, ce a avut loc vineri, 19 iunie 2015, a participat și ministrul justiției, Robert Cazanciuc, conform comunicatului de presă remis de Ministerul Jusitiției. Cu această ocazie ministrul justiției a avut întâlniri cu conducerile instanțelor, judecătorii, grefierii și personalul instanțelor din Buzău, Roman, Piatra Neamț și Bacău.

Vă redăm, în continuare, declarațiile ministrului Robert Cazanciuc:

„În urmă cu aproximativ un an am vizitat instanțele din Piatra Neamț, iar condițiile în care Judecătoria își desfășura activitatea erau absolut improprii. Mă bucur că am reușit să identificăm un sediu potrivit pentru judecătorie, să îl dotăm și să mutăm această instanță într-un imobil nou care să ofere condiții normale pentru magistrați și justițiabili, după ce, nu cu mult timp în urmă, și Tribunalul Neamț a fost mutat într-un sediu modern. În perspectivă, ambele instanțe vor funcționa în noul Palat de Justiție, lucrare care va fi finalizată prin Programul Național de Investiții demarat împreună cu Ministerul Dezvoltării. Chiar dacă presupune un efort bugetar considerabil, vom finaliza această lucrare astfel încât să oferim, așa cum am promis, justiției și justițiabililor condiții civilizate care să conducă și la reducerea termenelor de judecată”.

Una din temele abordate în toate întâlnirile de la cele patru instanțe a fost cea legată de intrarea în vigoarea a anumitor prevederi din codul civil a căror aplicare a fost prorogată până la începutul anului 2016 și a pregătirilor necesare în vederea aplicării acestora fără sincope.

Noul sediu al Judecătoriei Piatra Neamț se află în centrul orașului, vis-a-vis de fostul sediul al Poștei Romane, închiriat în urma licitației câștigate de firma Maranata SRL. Totodată, Tribunalul Neamț funcționează din octombrie 2013 într-un sediu pentru care plătește chirie.

Campanie Craciun UJmag 2020

Ministrul Cazanciuc a estimat că în 3 ani ambele instante se vor muta în noul sediu al Palatului de Justiție, de la ieșirea din oraș spre Târgu Neamț, o construcție la care lucrările au început în primăvara anului 2012, dar au întârziat din cauza finanțării inconstante de la buget.


Consultați sursa informațiilor, site-ul Ministerului Justiției (www.just.ro) și site-ul sitirideneamt.ro (www.stirideneamt.ro).

Discursul ministrului justiției la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Piatra Neamț was last modified: iunie 22nd, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter