În opinia mea, aceste onorarii minimale trebuiau reglementate, dar probabil că trebuia un pic mai mult discutat asupra modalității implementării

2 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 905

NICOLAE CÎRSTEA: 22 septembrie 2017, Palatul Parlamentului, 186 de ani de avocatură în București, o temă foarte provocatoare – Relația avocatului cu statul. Care este părerea dumneavoastră, d-le decan? Cât de bună este relația avocatului cu statul?

MIHAI BACO: În primul rând vreau să mulțumesc conducerii Baroului București pentru onorata invitație pe care mi-a făcut-o, de a participa la această sărbătoare a Baroului București. Referitor la tematica propusă astăzi în discuție, este o problemă extrem de importantă, întrucât relația avocatului cu statul de multe ori lasă de dorit. Chiar și astăzi, în cuvântul Ministrului Justiției și a d-lui președinte al UNBR-ului au fost reliefate aceste mici distorsiuni în relația dintre avocat și stat. Chiar și faptul că în anii trecuți, în 2016, s-a pus atâta tevatură pe acea modificare a legii 51/1995, cu privire la așa-zisa superimunitate care li se conferă avocaților, denotă faptul că de multe ori statul nu înțelege rolul pe care-l are avocatul într-un stat de drept.

NICOLAE CÎRSTEA: Sunt diferite abordări ale acestei relații la nivel central, în București, la nivel regional? Dumneavoastră sunteți decanul Baroului Alba – este o relație mai bună la nivel local, față de nivelul general din țară?

MIHAI BACO: Eu pot să spun că la nivelul județului Alba avem o relație instituțională cu organele de stat foarte bună. Nu știu la nivel de București care este relația, dar la nivelul Baroului Alba avem o relație foarte bună cu organele de stat.

NICOLAE CÎRSTEA: Suntem într-o perioadă în care se vorbește foarte mult despre aceste recomandări ale onorariilor minimale – este tema zilei, ca să zic așa, în profesia de avocat. Care este opinia dumneavoastră, d-le decan?

MIHAI BACO: În opinia mea, aceste onorarii minimale trebuiau reglementate, dar probabil că trebuia un pic mai mult discutat asupra modalității implementării acestor onorarii și nu să trecem la o abordare atât de directă, într-o lună de zile să le și punem în aplicare. Asta este opinia mea.

NICOLAE CÎRSTEA: Vă mulțumesc. În încheiere, un cuvânt de salut din partea avocaților din Alba Iulia pentru avocații din București.

MIHAI BACO: Le dorim multă sănătate, succes în activitate și realizări cât mai multe, profesionale și în viață.

În opinia mea, aceste onorarii minimale trebuiau reglementate, dar probabil că trebuia un pic mai mult discutat asupra modalității implementării was last modified: octombrie 5th, 2017 by Mihai Baco

Vă recomandăm: