[IN MEMORIAM – UNPIR, UJR] S-a stins din viață Profesorul Stanciu D. Cărpenaru

27 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1.397

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a receptat cu întristare vestea privind trecerea în neființă a profesorului Stanciu D. Cărpenaru și a transmis următoarele:

„La începutul acestei săptămâni s-a stins profesorul Stanciu D. Cărpenaru, o pierdere imposibil de cuprins în cuvinte.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Sub atenta lui coordonare, lucidă și dinamică până în ultima secundă, s-au format generații întregi de juriști, avocați, profesori, oameni politici și lideri care duc mai departe înaltul spirit cu care și-a construit Profesorul opera academică.

Etern recunoscători, regretăm profund această despărțire.

Odihnească-se în pace!”


Uniunea Juriștilor din România și Revista Dreptul și-au transmis, de asemenea, regretul cu privire la vestea tristă ce a marcat întreaga lume juridică din România și nu numai:

„Uniunea Juriștilor din România și Revista Dreptul transmit un mesaj de sincere condoleanțe în urma trecerii în neființă a domnului Stanciu Cărpenaru.

Autor a numeroase articole apărute în cadrul revistei, profesorul universitar dr. h.c. Stanciu Cărpenaru a fost un reper în lumea juridică ani de-a rândul, cu precădere în domeniul dreptului comercial.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Președintele U.J.R.

Prof. univ. dr., av. IOAN CHELARU”


[IN MEMORIAM] S-a stins din viață Profesorul Stanciu D. Cărpenaru

Vestea dispariției Profesorului Stanciu D. Cărpenaru, așa cum a semnat întotdeauna lucrările publicate, a străbătut ca un fulger, la început de săptămână, mediul juridic. Discipoli, foști studenți, practicieni ai dreptului, profesioniști implicați în mediul juridic, colaboratori, profesori, dar și actuali studenți au primit cu regret această tristă veste.

Cu siguranță, pentru mulți dintre noi, numele Profesorului Cărpenaru rămâne legat de cursurile predate, de cărțile semnate, de prezența în sala de curs sau de seminar.

Amintirea Profesorului Cărpenaru rămâne vie și pentru Editura Universul Juridic, care a avut onoarea și bucuria, în ultimii ani, să colaboreze cu Domnia Sa în calitate de editor al principalei sale opere – „Tratat de drept comercial român” –, a cărei ediție jubiliară a apărut chiar în acest an, 2019.

Conferintele Video Universul Juridic

Ultima noastră colaborare s-a concretizat în proiectul apariției Revistei Române de Drept Comercial, unde Domnul Profesor ne-a făcut onoarea de a accepta să fie director al revistei. Am făcut această propunere în contextul zbuciumului pe care Domnia Sa l-a trăit în ultimii ani ca un apărător al acestei importante materii, fiind convinși că postura de director al revistei exprimă, în mediul juridic, tocmai acel aer necesar al ființării în continuare a acestei materii, nu numai în viața practică, așa cum se întâmplă deja, dar și în doctrina românească.

Rămânem cu toții cu amintirea unui mare Profesor, care a îmbogățit cultura juridică românească și care ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne reașezăm percepțiile cu privire la ceea ce înseamnă un nume important al doctrinei juridice, un Om și un Dascăl.

[IN MEMORIAM – UNPIR, UJR] S-a stins din viață Profesorul Stanciu D. Cărpenaru was last modified: noiembrie 27th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter