În Franţa, aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe zi

11 sept. 2020
Vizualizari: 383

E weekend și România se pregătește de începerea școlilor.

„Ministrul Educației Monica Anisiei a anunțat joi, după o ședință la Ministerul Educației la care a participat și vicepremierul Raluca Turcan, că elevii din 7.116 școli merg la cursuri, în alte 2.711 va fi aplicat scenariul hibrid, iar copiii din 101 școli vor învăța online, precizând că încă sunt așteptate date din unele județe”, notează HotNews.ro.

Lucrări de renovare întârziate, cadre didactice care cer pensionarea anticipată, lipsa camerelor de luat vederi și a internetului în școli, lipsa tabletelor pentru elevi;  completează tabloul începutului de an școlar în unele școli din România.

„Situații deosebite se înregistrează în Galați, unde copiii încep școala printre schele și muncitori. Și în Timiș, într-o singură școală, la Timișoara, copiii vor învăța online din cauza lucrărilor de renovare neterminate. În Prahova, zece cadre didactice au cerut pensionarea anticipată, de teama îmbolnăvirii de COVID-19. La Vâlcea, zece școli au optat pentru școala în sistem mixt, din cauza lipsei de spațiu”, mai arată HotNews.ro.

Scenariile pentru perioada următoare nu sunt deloc încurajatoare.Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit la Digi24 despre evoluția epidemiei de COVID-19, afirmând că, cel mai probabil, va urma un val doi al infectărilor în lunile noiembrie și decembrie ale acestui an.

De vreo 3, 4 săptămâni, avem o medie zilnică în jur de 1.200 de cazuri, iar acest lucru se observă cel mai bine dacă studiem datele pe care le furnizează zilnic Centrul european de control al bolilor și suntem la valoarea aproximativă de 85 de cazuri la o sută de mii de locuitori incidență cumulată și ne-am oprit la această valoare, cum spuneam, de vreo 3 săptămâni. Dacă vom reuși să nu depășim cu 10, 15, 20 la sută această valoare în perioada următoare, având în vedere că se reiau școlile, o serie întreagă de alte activități care s-au reluat, și ulterior să ajungem pe un trend descendent, cred că o să fie suportabil pentru sistemul de sănătate și cred că și pentru populație, pentru că în momentul de față populația este puțin dezorientată, nu știe ce să creadă, informațiile sunt contradictorii. Unii spun că va fi o explozie de cazuri, alții spun că va fi o scădere”, a explicat medicul Alexandru Rafila, la Digi 24, relatează News.ro.

Dacă în România zilnic se înregistrează în jur de 1.000 de cazuri noi, în Franța s-a ajuns la aproape 10.000 de cazuri noi pe zi .

„Ministerul Sănătății din Franța a raportat joi seară aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai precis 9.843, cea mai mare creștere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemiei”, transmit dpa și AFP, citate de Agerpres.

„Precedenta creștere record, de circa 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârșitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste. (…) Guvernul «va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile», «în cel mult 8-10 zile», a declarat în această săptămână profesorul Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului științific. Mulți medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secțiile de terapie intensivă ar putea fi copleșite de numărul de pacienți în această toamnă”, scrie Agerpres, amintind că în Franța, dar și în alte țări europene, se înregistrează o creștere a numărului de infectări în rândul adulților tineri.

Modelul suedez, al „imunizării de turmă”, pare să fi avut succes în această țară.

„Situația pare încurajatoare în Suedia, unde doar 13 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă. Numerele oferă o perspectivă optimistă față de cele anunțate de oficialii din Marea Britanie, unde pe paturile de la Terapie Intensivă se luptă cu virusul 843 de persoane, dintre care 80 sunt ventilate mecanic.Alte date statistice care par să plaseze Suedia pe o poziție mai fericită au legătură cu morțile înregistrate în rândul pacienților bolnavi de COVID-19: un singur deces pe zi în ultimele 10 zile, față de media zilnică de 9,3 din Marea Britanie”, arată Daily Mail, citat de Cotidianul.

În România, medicii caută noi soluții pentru salvarea pacienților infectați cu COVID-19. Știrile Transilvaniei scrie despre metodele medicilor din Timișoara.

„Bolnavii aflați în stare gravă în Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara au o șansă în plus în cazul tratamentului împotriva bolilor care produc leziuni grave ale plămânului, a anunțat joi echipa spitalului. Este vorba despre ECMO (Extracorporeal Membrane Oxygenation) sau «Plămân artificial», un  dispozitiv care asigură eliminarea bioxidului de carbon din organism și oxigenarea sângelui. Structura acestuia este asemănătoare cu a alveolelor pulmonare și suplinește funcția plămânului atunci când aceasta este afectată. Leziunile grave ale plămânului nu permit funcționarea normală a acestuia. Astfel, activitatea organului respirator este preluată de acest aparat special, explică medicii timișoreni. Medicii Spitalului de Boli Infecțioase «Victor Babeș» au decis folosirea oxigenării extracorporale cu membrană a «plămânului artificial» și în cazul pacienților cu forme severe de COVID-19”, notează Știrile Transilvaniei.

Seară frumoasă!

În Franța, aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe zi was last modified: septembrie 11th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: