În 2022 nu se va introduce o nouă taxă auto, de mediu sau de primă înmatriculare

7 ian. 2022
Vizualizari: 451

Dacă începutul noului an aduce pentru majoritatea pensionarilor o majorare a pensiilor, pentru cei cu pensii de peste 4000 de lei, veștile nu sunt la fel de bune.

„Peste 330.000 de pensionari cu pensii de peste 4.000 de lei vor încasa, începând din această lună, pensii mai mici, întrucât vor plăti contribuția la sănătate în valoare de 10%. Măsura a fost adoptată la finalul anului trecut, prin Ordonanța de urgență nr. 130/2021, publicată în Monitorul Oficial pe 18 decembrie 2021 și care aduce modificări la Codul Fiscal”, scrie Digi 24, citând Ziarul Financiar.

„Din totalul celor 330.000 de pensionari care ar urma să plătească contribuția la sănătate, cei mai mulți – circa 200.000 – sunt pensionari speciali (proveniți din structurile Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe etc.), iar restul de circa 130.000 sunt pensionari din sistemul de asigurări sociale cu pensii mai mari de 4.000 de lei pe lună”, mai arată Ziarul Financiar.

Libertatea readuce în atenția publicului o temă comentată pe larg în luna decembrie: vaccinarea copiilor.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, a anunțat, joi, 6 ianuarie, Comitetul Național de Vaccinare, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, notează Libertatea.

„Platforma de programare a fost actualizată de STS și se vor putea efectua programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România, notează CNCAV. Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25. La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile”, mai scrie Libertatea.

Se introduce sau nu o nouă taxă de primă înmatriculare? – este întrebarea pe care și-au pus-o cei care vor să achiziționeze un autoturism la acest început de an. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunță că în 2022 nu va exista o taxă auto sau o taxă de primă înmatriculare.

„În 2022 sigur nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni bune lucrăm la eficientizarea programului Rabla. În câteva ore, câteva zile, adică săptămâna aceasta se finalizează programul Rabla pentru versiunea 2022-2024. Am promis asociațiilor de profil o predicitibilitate”, a afirmat ministrul Mediului, scrie News.ro.

Ministrul Mediului a precizat că în prezent există măsuri de încurajare a celor care doresc să cumpere autoturisme noi.

„În momentul de față nu există măsuri de descurajare, există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă, producția autoturismelor din România”, a transmis Tánczos Barna, mai notează News.ro.

În 26 octombrie 2020, Ministrul Educației din acel moment, Monica Anisie, anunța că a retras acreditarea Școlii Doctorale de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Măsurile au fost luate „în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educației și Cercetării pe tema calității actului educațional existent la nivelul Academiei de Poliție”, dar și ținând cont de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, după cum a transmis atunci Ministerul Educației. Acum, News.ro anunță că Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a publicat, joi, lista diplomelor de doctor eliberate de instituție până în 3 ianuarie a.c.

„Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» a publicat, joi, lista diplomelor de doctor eliberate de instituție până în 3 ianuarie. Documentul cuprinde numele candidatului, titlul tezei de doctorat, domeniul, data susținerii examenului, conducătorul de doctorat, ordinul de acordare a titlului de doctor, dar și seria diplomei și data ridicării acesteia. Potrivit documentelor publicate pe site-ul instituției, 718 persoane au obținut titlul, din 1995”, notează News.ro.

În finalul Revistei, ne oprim asupra unei știri din Evenimentul Zilei în legătură cu furtul din bancomate și cu o nouă metodă folosită de infractorii români din străinătate.

„Noua metodă de furt din bancomate a fost numită «ATM Jackpotting» și presupune efectuarea unor găuri în bancomat. Astfel, se ajunge la conexiunile prin care aparatul este legat la rețeaua bancară, iar furtul se face prin conectarea unui laptop la firele prin care aparatul este legat de rețeaua bancară. Apoi, cu ajutorul unui dispozitiv USB și a unui software, banii sunt scoși din aparate. Deja, în mai multe țări europene, dar nu numai, se constată o creștere a numărului de atacuri de acest fel. Iar infractorii români țin capul de afiș la acest gen de furt. Banii sunt scoși din ATM-uri rapid, pe timp de noapte, înainte ca cineva să realizeze ce se petrece. Noii infractori sunt denumiți tâlhari 2.0. Aceasta deoarece nu mai apelează la forță, distrugând bancomatele pentru a scoate banii”, relatează Evenimentul Zilei.

 

Seară frumoasă!

În 2022 nu se va introduce o nouă taxă auto, de mediu sau de primă înmatriculare was last modified: ianuarie 7th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: