Impozite și taxe cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă

19 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1073

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 3.105/2018 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă (*intrare in vigoare: 18 decembrie 2018, M. Of. nr. 1067/17 decembrie 2018)

Acest ordin modifică OPANAF nr. 587/2016 cu referire la următoarele aspecte:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

1. Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat se modifică:

a) se elimină poziția 21 „Impozit pe veniturile obținute la jocuri de noroc practicate în România de persoane fizice nerezidente”;

b) se introduc poziții noi: (74) „Impozit asupra veniturilor suplimentare offshore”, (75) „Compensații aferente dreptului de trecere în schimbul limitărilor aduse dreptului de folosință”, (76) „Despăgubiri acordate pentru toate pagubele cauzate prin exercitarea dreptului de trecere”.

Aceste obligații nou introduse se declară de către plătitorii care datorează impozit pe veniturile suplimentare offshore, compensații aferente dreptului de trecere în schimbul limitărilor aduse dreptului de folosință, despăgubiri acordate pentru toate pagubele cauzate prin exercitarea dreptului de trecere, potrivit Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

2. Instrucțiunile de completare a formularului (100) se modifică:

a) impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore, prevăzut de Legea nr. 256/2018, se declară lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare perioadei de raportare;

b) obligațiile de plată reprezentând compensații aferente dreptului de trecere în schimbul limitărilor aduse dreptului de folosință se declară anual, până la 31 martie a fiecărui an. Pentru primul an, acestea se declară până data de 25 a lunii următoare celei în care titularul acordului a primit raportul de evaluare, proporțional cu perioada din an pentru care se exercită dreptul de trecere;

c) obligațiile de plată reprezentând despăgubiri acordate pentru toate pagubele cauzate prin exercitarea dreptului de trecere se declară până la data de 25 a lunii următoare celei în care titularii care desfășoară operațiuni petroliere offshore au primit raportul de evaluare.

Impozite și taxe cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă was last modified: decembrie 19th, 2018 by Emilian Duca

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter