Impozitarea pensiilor de serviciu a fost amânată

9 dec. 2020
Vizualizari: 646

După demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier și numirea ca interimar a ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, liberalii au trecut la negocieri pentru formarea unui nou cabinet de centru-dreapta. Europarlamentarul PNL, Rareș Bogan, a mai estimat că, în cadrul viitoarei coaliții cu USR PLUS și UDMR, liberalii vor deține 10-11 posturi de ministru din 18.

„Dacă ar fi după mine, aș păstra toate ministerele. Dar nu se poate, trebuie să ținem cont de ponderea rezultată în urma alegerilor și PNL nu va putea păstra mai mult de 10-11 ministere din 18”, scrie Antena 3.

„Ministerele importante sunt Apărarea, Externele, Justiția, Finanțele, Fondurile Europene, Transporturile, Economia, Agricultura, Cultura, Educația și Sănătatea”, a mai arătat Rareș Bogdan, relatează Antena 3.

Despre o coaliție de centru-dreapta a vorbit și Președintele Iohannis. „Președintele României a făcut această precizare în cadrul unei întâlniri în format de videoconferință cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, anunță Administrația Prezidențială”, scrie România Liberă.

„Președintele Klaus Iohannis a făcut referiri și la situația internă, marcată de rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie. În acest context, Președintele României a precizat că se coagulează deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună în perioada următoare un guvern de coaliție. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că noul Guvern care urmează a fi constituit va avea ca principal obiectiv reconstrucția României și consolidarea statutului țării noastre de partener de încredere al Uniunii Europene, care își asumă un rol mai vizibil și mai activ în procesul decizional al Uniunii”, se precizează în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială, notează România Liberă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avertizat că PSD ar putea refuza consultările cu Președintele Iohannis dacă nu vor fi primii chemați la discuții, în calitate de câștigători ai alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

„Trebuie să revenim în spiritul și litera Constituției. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD și sper din tot sufletul ca președintele să nu facă greșeala să invite PNL înainte. Să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitați ca partid câștigător să mergem cu propunerea noastră, să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniei și a jignirilor a trecut și este timpul ca președintele să intre în haina constituțională”, a mai spus Marcel Ciolacu, scrie Evenimentul Zilei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor propune formarea unui Guvern minoritar PSD sau a unui cabinet de uniune națională condus de medicul Alexandru Rafila și că nu vor vota alte variante guvernamentale. Declarațiile au fost făcute marți seară la televiziunea națională.

„Noi avem în continuare o criză sanitară evidentă. Am venit cu o propunere. Nu Ciolacu, nu am venit cu politruci, nu am venit cu oameni politici. Am căutat să venim în Parlament cu specialiști și cu propuneri pentru criză. Am venit cu propunerea domnului profesor Rafila. Am vorbit cu colegii mei. Toți colegii mei au spus că ei cred că în momentul acesta cea mai bună persoană să fie prim-ministru este domnul profesor Rafila, recunoscut național, internațional, un om specialist remarcabil”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR, notează Cotidianul.

Liderul PSD a mai spus că partidul pe care îl conduce are două soluții pentru guvernarea țării.

„Noi avem două soluții. (…) Venim cu un guvern minoritar și avem voturile necesare (…), se vor vedea în momentul votului. Ori venim cu doctorul Rafila și acceptă toate forțele politice și facem un guvern de uniune națională”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, mai scrie Cotidianul.

CCR a amânat decizia privind impozitarea pensiilor de serviciu, contestată de Avocatul Poporului și de ÎCCJ.

„Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, marți, decizia privind contestațiile aduse noului sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.(…)Potrivit unui comunicat de presă difuzat marți de CCR, pronunțarea asupra acestor sesizări este amânată de magistrații CCR pentru data de 15 decembrie 2020”, relatează România Liberă.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a fost transferat în subordinea Parlamentului. Președintele în funcție, Igor Dodon, a promulgat această Lege.

„Viitorul președinte din Republica Moldova, Maia Sandu, va avea mai puține prerogative la preluarea funcției, dat fiind că nu va mai coordona activitatea serviciului de informații. Președintele la final de mandat al Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat  o lege care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea șefului statului în cea a Parlamentului. Dodon a semnat decretul de promulgare, deși Curtea Constituțională a suspendat, luni, 7 decembrie, acțiunea legii respective până la pronunțarea unei decizii finale asupra acesteia”, relatează portalul Deschide.md, scrie Evenimentul Zilei.

În SUA, scandalul alegerilor din Pennsylvania pare a fi tranșat.

„Curtea Supremă a Statelor Unite a respins, marți, o încercare de ultim moment a aliaților președintelui Donald Trump de a bloca certificarea rezultatului alegerilor din statul Pennsylvania, în speranța că vor reuși să răstoarne votul din 3 noiembrie 2020 câștigat de Joe Biden. Este o adevărată lovitură pentru actualul președinte, în condițiile în care șase dintre cei nouă judecători de la Curtea Supremă sunt considerați conservatori, iar pe trei dintre ei i-a numit chiar Donald Trump. Curtea Supremă nu și-a motivat decizia de respingere și nici nu a anunțat dacă a fost o decizie unamimă a judecătorilor sau au fost și voturi împotrivă”, relatează Digi 24.

În finalul Revistei ne oprim asupra unui scandal internațional, din lumea fotbalului, al cărui protagonist este, din păcate, un român.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Jucătorii formației turce Bașakșehir au părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, de la Paris, din Liga Campionilor, după ce arbitrul român Sebastian Colțescu, 43 de ani, a folosit o expresie rasistă la adresa fostului fotbalist camerunez Pierre Webo, 38 de ani, antrenor secund la Bașakșehir. Ulterior, și parizienii au ieșit de pe gazon. Meciul de marți, 8 decembrie, a fost suspendat și se va relua miercuri, cu o altă brigadă de arbitri, a anunțat UEFA”, relatează Libertatea.

„În minutul 14, camerunezul Webo, «secund» al oaspeților, a protestat, iar Colțescu l-a chemat pe «centralul» Ovidiu Hațegan pentru a-l avertiza. Colțescu l-a indicat folosind expresia «ăla negru». Fostul atacant camerunez a înțeles și a răbufnit: «De ce ai zis negru? De ce? Te-am auzit spunând asta!». Când te-ai referit la alt jucător nu ai spus acest tip alb, ai spus acest tip. Atunci de ce ai menționat -acest tip negru – în cazul meu?”, i-a cerut socoteală lui Colțescu și atacantul senegalez de origine franceză Demba Ba, 35 de ani, de la Bașakșehir”, explică Libertatea cum a debutat acest scandal.

Seară frumoasă!

Impozitarea pensiilor de serviciu a fost amânată was last modified: decembrie 9th, 2020 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: