Ideea unei astfel de soluții legislative a venit din preocupările mele constante de a fi la curent cu tot ce se întâmplă din punct de vedere al tehnologiei, al aplicațiilor software și ce poate face tehnologia modernă pentru ca munca noastră, a avocaților, să fie ușurată

30 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 210

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Dle avocat Antonio Iordan, discutăm de această dată din postura de dezvoltator – să zic așa – al unei soluții software pentru activitatea curentă a avocaților, a colegilor din întreaga țară – este vorba despre brandul Easy Law, pe care dumneavoastră îl propuneți colegilor și prin care încercați să le ușurați activitatea și tot ceea ce înseamnă chestiunile legate de lucrurile curente cu care se confruntă un avocat. Dați-ne mai multe amănunte pentru care soluția propusă de dumneavoastră colegilor ar trebui aleasă pentru a-i însoți în activitatea curentă.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Antonio Iordan: Mulțumesc pentru întrebare. Ideea unei astfel de soluții legislative a venit din preocupările mele constante de a fi la curent cu tot ce se întâmplă din punct de vedere al tehnologiei, al aplicațiilor software și ce poate face tehnologia modernă pentru ca munca noastră, a avocaților, să fie ușurată. Și n-am scăpat oportunitatea pe care viața mi-a oferit-o, și anume de a întâlni un partener de nădejde, un inginer de soft foarte priceput în ceea ce face, astfel că ideile mele și priceperea lui în aplicațiile software au condus la ceea ce astăzi găsim în produsul Easy Law. La bază, ce mi-am dorit – și aici mi-am pus amprenta asupra acestui produs –, mi-am dorit ca avocații să înlăture acele procese repetitive, consumatoare de timp, în care trebuie să înregistrezi de o sută de ori anumite informații, în care trebuie să cauți anumite informații în formatul clasic, letric, printre tone de hârtii, bibliorafturi ș.a.m.d.; în care să ai un acces rapid, facil și din orice loc te-ai afla la informațiile care, de altfel, au devenit esențiale în munca noastră de zi cu zi. Am constatat cu toții că timpurile se schimbă încet, încet, nu numai generația Millenials folosește smartphone-ul în mod curent în toate activitățile; am fost și noi împinși de la spate să o facem, și generațiile mai în vârstă decât generația mea. Și constat că viitorul se îndreaptă într-o direcție în care nu vom putea să trăim fără tehnologie. Există și sceptici, bineînțeles, sau oameni care doresc să rămână conservatori, însă majoritatea au realizat deja că viitorul aparține tehnologiei. În acest sens, această aplicație vine să te ajute, ca avocat, să-ți gestionezi într-un mod digital toată informația, vine să ți-o ordoneze și să te ajute să o găsești după diverse criterii, să-ți gestioneze o bază de date cu clienții, să-ți elimine procesele repetitive, așa cum spuneam – înregistrările duble, triple ș.a.m.d. – și, pentru că nu suntem singuri în lumea asta a tehnologiei și, de exemplu, Ministerul Justiției a înțeles și el că trebuie să fie în pas cu tehnologia și a apărut acest portal ECRIS, aplicația poate să se conecteze la portalul ECRIS și poate să-ți sincronizeze automat, înlocuind agenda clasică, în care erai nevoit să-ți faci singur intrările, cu o agendă electronică, digitală, accesibilă de pe un smartphone, de pe o tabletă, în care toate intrările se fac pe baze tehnologice, printr-o sincronizare automată care te scutește de foarte multe bătăi de cap și, nu în ultimul rând, este și un instrument util pentru atragerea de noi clienți. Clienții pe care îi vom avea în curând – pe care îi avem și acum, dar și pe care îi vom avea în viitor – vor dori să știe că avocatul lor este conectat la tehnologie, vor dori să știe că acesta comunică în mod constant și curent pe baze cu care el a crescut, cu care este educat, și va avea pretenția ca și noi să fim… nu vom putea noi să-i educăm pe ei; clienții ne educă pe noi.

Nicolae Cîrstea: Cât de mult contribuie experiența și expertiza dumneavoastră în profesia de avocat la îmbunătățirea programului? Este un aspect esențial pentru ca acest soft să corespundă cerințelor de care un avocat are nevoie?

Antonio Iordan: Fără să laud excesiv acest produs, pot să spun că el a fost creat din nevoia efectivă a unui avocat. Adică el nu a fost un produs standard, pe care eu, ca avocat, am venit și i-am cerut IT-istului să adauge anumite specificații care vin din profesia de avocat. Nu. Produsul a fost creat de la zero, pentru profesia de avocat. El respectă standardele statutului profesiei de avocat și ale Legii avocaturii, în sensul că toate procedurile de lucru sunt în conformitate și respectă în mod obligatoriu toate obligațiile pe care avocatul le are – de la înregistrarea contractului de asistență juridică, înregistrarea clienților ș.a.m.d. –, lucruri pe care nu le poate elimina din procedura de înregistrare și de lucru cu acest program. Astfel încât, cred că amprenta mea, ca avocat, s-a văzut de la bun început și s-a creat un produs dedicat 100% avocaturii.

Nicolae Cîrstea: Care sunt primele trei atuuri ale acestui soft?

Antonio Iordan: Aș putea spune că atuul este strâns legat de competența deosebită a partenerului meu în privința securității, astfel încât, din punct de vedere al securității accesului, a transferului de date și a folosirii acestei aplicații, securitatea este desăvârșită, partenerul meu fiind un specialist în sisteme de securitate a datelor – lucru foarte important, de altfel, pentru avocați, pentru care principiul confidențialității este unul care-i guvernează în munca lor de zi cu zi. Un alt atu ar fi împrejurarea că acest produs a fost testat timp de doi ani înainte de a fi lansat pe piață și beneficiază de o stabilitate deosebită, în sensul că nu există probleme de erori sau alte aspecte pe care le-am întâlnit și la case mai mare – blue-screen-uri sau mai-știu-eu-ce. Nu, programul este stabil și nu are niciun fel de problemă – aici iarăși îi mulțumesc partenerului meu, inginerului Grigore Valentin. Iar o a treia – pentru că m-ați invitat la trei, deși numărul lor este foarte mare – este că e foarte intuitiv. Este foarte simplu și intuitiv, în sensul că am văzut foarte multe softuri în care noi, avocații, când le deschidem, ne ia ceva timp să ne obișnuim cu ele, să învățăm procedurile, parcursul ș.a.m.d. Și experimentul pe care l-am făcut a fost acela că n-am creat un manual de lucru și dovadă a faptului că este intuitiv este că nimeni nu îmi cere un astfel de manual. Este atât de simplu de folosit și pictogramele, modul de prezentare ș.a.m.d. te conduc în mod natural la rezolvarea tuturor situațiilor cu care te confrunți. Înregistrările ș.a.m.d. le faci într-un mod natural, el fiind, să zicem așa, în curent cu tot ce găsești astăzi pe saiturile web, portaluri ș.a.m.d. – de la pictograme, modul de înregistrare ș.a.m.d.

Nicolae Cîrstea: Aș vrea acum să vă uitați în cameră și să adresați un mesaj direct viitorilor dumneavoastră clienți Easy Law.

Antonio Iordan: Partea comercială o las la îndemâna celor care se ocupă de treaba aceasta, însă eu folosesc acest produs de peste 3 ani cu încredere; o să-l folosesc și în continuare și vă invit să-l testați. Și apoi, în mod cert, am garanția că îl veți și folosi.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc foarte mult și vă doresc succes.

Antonio Iordan: Și eu îți mulțumesc.

Ideea unei astfel de soluții legislative a venit din preocupările mele constante de a fi la curent cu tot ce se întâmplă din punct de vedere al tehnologiei, al aplicațiilor software și ce poate face tehnologia modernă pentru ca munca noastră, a avocaților, să fie ușurată was last modified: octombrie 15th, 2020 by Antonio Iordan

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter