ÎCCJ va sesiza CCR cu privire la neconstituționalitatea O.U.G. nr. 14/2017

8 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 586

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

ÎCCJ a decis să sesizeze CCR în legătură cu posibila neconstituționalitate a O.U.G. nr. 14/2017, prin care a fost abrogată celebra O.U.G. nr. 13/2017 – potrivit HotNews.

👍Vezi și Aprobarea O.U.G. nr. 14/2017 privind abrogarea O.U.G. nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și pentru modificarea Codului de procedură penală (proiect)

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis vineri, 8 septembrie 2017, să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la O.U.G. nr. 14/2017, în urma solicitării venite din partea fostei șefe a DIICOT, doamna Alina Bica – arată și Agerpres.

Avocații lui Bica și Teodorescu au arătat că Ordonanța prin care se dezincrimina infracțiunea de abuz în serviciu, a fost adoptată fără respectarea Constituției: „Dacă O.U.G. 13 ar fi rămas în vigoare, s-ar fi aplicat principiul legii mai favorabile și abuzul în serviciu ar fi fost abrogat, adică tocmai infracțiunea de care este acuzată clienta mea”, a susținut avocatul fostei șefe a DIICOT, care a depus și o serie de argumente în scris – conform Cotidianul.

Procurorul DNA s-a opus sesizării CCR cu acesta chestiune și a arătat că, dacă ar fi declarată neconstituțională O.U.G. nr. 14/2017, ar intra în vigoare automat O.U.G. nr. 13/2017.

După deliberări de aproximativ 20 de minute, președinta completului doamna jud. Lucia Rog a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională – informează News.ro.

👍Vezi și [UPDATE: CCR dă undă verde „legii grațierii mascate”] Avocatul Poporului motivează decizia de a ataca la CCR O.U.G. nr. 13/2017

ÎCCJ va sesiza CCR cu privire la neconstituționalitatea O.U.G. nr. 14/2017 was last modified: septembrie 8th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter