Preselecție pentru concursul internațional ICC Moot Court Competition 2016

3 iun. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 869

Despre

  • Facultatea de Drept a Universității din București
  • ICC Moot Court Competition
  • Fazele finale: Haga, Olanda
  • Termen-limită pentru înscrieri: 4 iulie 2014, ora 18:00

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada octombrie 2015 – mai 2016 se va desfășura o nouă ediție a concursului ICC Moot Court Competition, cea mai mare competiție universitară în domeniul dreptului internațional penal, anunță avizierul site-ului Facultății de Drept a Universității din București. Concursul este organizat de Centrul Grotius al Universității Leiden iar fazele finale au loc în Haga, Olanda. Totodată, în susținerea concursului este implicată Curtea Penală Internațională, finala competiției având loc chiar la sediul acesteia.

Participarea la acest concurs reprezintă pentru studenți o excelentă expunere internațională, legăturile create și performanțele ce sperăm a fi atinse reprezentând beneficii foarte mari pentru viitoarele cariere. În plus, se subliniază oportunitatea schimbului intercultural cu studenți și cadre didactice reprezentând cele mai importante universități în domeniul dreptului internațional public și, în special, în domeniul dreptului internațional penal.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Detalii privind regulile de procedură ale concursului, dar și în legătură cu alte aspecte, se pot găsi pe pagina de internet a competiției (www.iccmoot.com).

Echipa va fi formată din 4 persoane, respectiv 3 speakeri (pledanți) și 1 researcher (cercetător). La preselecție pot participa studenții care în anul universitar 2015-2016 se vor afla în anul III sau în anul IV de studii.

În perioada următoarelor săptămâni se va derula procedura de selecție a membrilor echipei pentru ediția din anul universitar 2015-2016 a ICC Moot Court Competition. În cazul în care sunteți interesat(ă) de participarea la acest concurs, vă rugăm să trimiteți la adresa de e-mail [email protected] până la data de 4 iulie 2014, ora 18:00:

• un Curriculum Vitae, în limba engleză – orice format este acceptat, cu condiția să conțină toate informațiile specifice unui CV, în special informații referitoare la atestatele de cunoaștere a limbii engleze și la eventuale participări anterioare la diferite competiții sau programe extracurriculare;

• un document word în care să menționați: media fiecărui an de studiu până în prezent (precum și media primului semestru aferent anului de studiu în care vă aflați); notele obținute la materiile Drept internațional public, Organizații și relații internaționale, Drept penal. Partea Generală I, Drept penal. Partea Generală II, Drept penal. Partea Specială I, Dreptul Uniunii Europene I, Dreptul Uniunii Europene II, Criminologie și Teoria generală a dreptului (desigur, în măsura în care asemenea note vă sunt cunoscute până la data trimiterii documentului în vederea înscrierii).

A doua fază a preselecției va consta într-un interviu în limba engleză ce va avea loc în data de 4 iulie 2014, de la ora 20:00, în sala 213. Interviul va urmări evaluarea cunoștințelor de limba engleză, a măsurii în care candidatul își dorește să afecteze timp participării la acest concurs, a capacității de adaptare la probleme neprevăzute și a raționamentului logico-juridic (despre care subliniem că nu presupun o pregătire specifică).

Echipa va fi antrenată de un colectiv format din cadre didactice ale Facultății de Drept, Universitatea din București.

Universitatea din București a participat, până în prezent, la două ediții ale concursului. În ambele ocazii, prezența facultății a fost una foarte apreciată și se dorește transformarea participării la această competiție într-o tradiție, mai ales prin obținerea de rezultate importante în anii următori. Totodată, prin participarea la un concurs de un asemenea nivel, se dorește promovarea acestui domeniu al dreptului, mai ales în contextul internațional contemporan, și să se aducă Universitatea din București printre centrele cunoscute ca un punct de referință în studiul dreptului internațional penal.

Ultimele ediții ale concursului au beneficiat de implicarea mai multor judecători de la cele mai importante jurisdicții penale internaționale (Curtea Penală Internațională, Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, Tribunalul Penal Internațional pentru Rwanda, Tribunalul Special pentru Liban ș.a.m.d.), precum și a unora dintre cei mai importanți doctrinari în domeniul dreptului internațional penal. În aceste condiții, nivelul academic este unul înalt, crescând de la an la an. La fazele finale ale ediției din 2015 au participat 57 de echipe reprezentând 38 de țări din întreaga lume.

Consultați anunțul publicat pe site-ul Facultății de Drept a Universității din București (www.drept.unibuc.ro).

Preselecție pentru concursul internațional ICC Moot Court Competition 2016 was last modified: iunie 3rd, 2015 by Universul Juridic
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter