IASF nr. 1/2016 privind întocmirea şi depunerea situaţiei financiare anuale şi a raportării anuale de către entităţile autorizate – modificări (IASF nr. 1/2017)

13 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 729

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
IASF nr. 1/2016
(M. Of. nr. 230 din 29 martie 2016)
IASF nr. 1/2017
(M. Of. nr. 173 din 9 martie 2017)
modifică: art. 4 alin. (4); art. 7 alin. (7); anexa nr. 3

În M. Of. nr. 173 din 9 martie 2017, a fost publicată IASF nr. 1/2017 privind întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, precum și pentru modificarea Instrucțiunii Autorității de Supraveghere Financiară nr. 1/2016 privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

În continuare, vom prezenta modificările aduse IASF nr. 1/2016 prin IASF nr. 1/2017.

 

Art. 4 alin. (4) din IASF nr. 1/2016 (modificată prin IASF nr. 1/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 4 alin. (4) prevedea faptul că:

„(4) Subunitățile fără personalitate juridică ce aparțin unor persoane juridice din străinătate au obligația întocmirii și depunerii raportărilor anuale în conformitate cu prezenta instrucțiune”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 4 alin. (4) dispune următoarele:

„(4) Subunitățile fără personalitate juridică ce aparțin unor persoane juridice din străinătate, cu excepția subunităților deschise în România de societăți rezidente în state aparținând Spațiului Economic European, au obligația întocmirii și depunerii raportărilor anuale, în conformitate cu prezenta instrucțiune. În situația în care persoana juridică cu sediul în străinătate își desfășoară activitatea în România prin mai multe sedii permanente, raportările anuale se întocmesc de sediul permanent desemnat să îndeplinească obligațiile fiscale, acestea reflectând activitatea tuturor sediilor permanente”.

 

Art. 7 alin. (7) din IASF nr. 1/2016 (modificată prin IASF nr. 1/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 7 alin. (7) prevedea faptul că:

„(7) Subunitățile fără personalitate juridică ce aparțin unor persoane juridice din străinătate au obligația întocmirii și depunerii situațiilor financiare anuale în conformitate cu prezenta instrucțiune”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 7 alin. (7) dispune următoarele:

„(7) Subunitățile fără personalitate juridică ce aparțin unor persoane juridice din străinătate, cu excepția subunităților deschise în România de societăți rezidente în state aparținând Spațiului Economic European, au obligația întocmirii și depunerii situațiilor financiare anuale, în conformitate cu prezenta instrucțiune. În situația în care persoana juridică cu sediul în străinătate își desfășoară activitatea în România prin mai multe sedii permanente, situațiile financiare anuale se întocmesc de sediul permanent desemnat să îndeplinească obligațiile fiscale, acestea reflectând activitatea tuturor sediilor permanente”.

 

Anexa nr. 3 din IASF nr. 1/2016 (modificată prin IASF nr. 1/2017)

 

La anexa nr. 3, formularul „Date informative” (cod 30), referirile la anii 2014 și 2015 se vor citi ca referiri la „Exercițiul financiar anterior”, respectiv „Exercițiul financiar curent”.

 

Alte prevederi relevante din IASF nr. 1/2017

Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta instrucțiune.

Nerespectarea prevederilor respectivei instrucțiuni se sancționează în conformitate cu prevederile titlului X al Legii nr. 297/2004 privind piața de capital, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La data intrării în vigoare a respectivei instrucțiuni, Ordinul Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2007 pentru aprobarea Instrucțiunii nr. 2/2007 privind întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale de către entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 30 martie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă.

Respectiva instrucțiune se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în Buletinul și pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară și intră în vigoare la data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României.

IASF nr. 1/2016 privind întocmirea și depunerea situației financiare anuale și a raportării anuale de către entitățile autorizate – modificări (IASF nr. 1/2017) was last modified: martie 13th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter