Hotărârea CMBSU nr. 22/2021. Noi măsuri dispuse pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 25 aprilie 2021

26 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
121 views

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul oficial (b.prefectura.mai.gov.ro), Instituția Prefectului – Municipiul București a informat că, în data de 24 aprilie 2021, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare.

Astfel, în cadrul ședinței, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a constatat că, la nivelul Municipiului București, rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 24 aprilie 2021, ora 10:03, este de 3,94/1000 de locuitori, fapt pentru care, începând cu data de 25 aprilie 2021, ora 00:00, s-au dispus următoarele măsuri, prin Hotărârea CMBSU nr. 22 din 24 aprilie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau la atingerea pragului de 7,5/1000 de locuitori:

„− Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22-5:00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20-5:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori, cu următoarele excepții:

  1. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării;
  3. deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
  5. părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112.

− Pentru verificarea motivului deplasării, în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu/adeverința eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere.

− Pentru verificarea deplasărilor în interes personal sunt obligate să prezinte declarația pe propria răspundere, completată în prealabil.

− Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să prezinte dovada programării.

Campanie Craciun UJmag 2020

− Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

− Pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada 1-2 mai 2021, în intervalul orar 20-5:00.

Pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada  8-9 mai 2021,  în intervalul orar 20-5:00.

− Programul operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 5-18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În zilele de luni-joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 5-21.00, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori.

− Prin excepție de la prevederile de mai sus,  în intervalul orar 21-5:00, în zilele de luni până joi, respectiv 18-5:00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

(…)

− În data de 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își pot organiza și desfășura activitate în intervalul orar 5-20:00.

−Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness.

−Accesul clienților în cadrul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, de tip mall, se va realiza astfel încât să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 2 metri  și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 m.p./persoană, cu respectarea tuturor prevederilor Ordinului Comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 1088/1910 din 2020.

− Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței, cu aplicarea prevederilor Ordinului comun 335/2020 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

(…)

− Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici  care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

− Se interzice activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.

(…)

− Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.”

Hotărârea CMBSU nr. 22 din 24 aprilie 2021 poate fi vizualizată integral aici.

Sursa informației

🔔Vezi și Hotărârea CMBSU nr. 19/2021. Noi măsuri dispuse pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 martie 2021

Hotărârea CMBSU nr. 22/2021. Noi măsuri dispuse pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 25 aprilie 2021 was last modified: aprilie 26th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter