Curs e-learning pentru magistrați, avocați și juriști privind protecția datelor şi a dreptului la viaţă privată – Programul „HELP in the 28”

21 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 793

Curs e-learning pentru magistrați, avocați și juriști privind protecția datelor şi a dreptului la viaţă privată – Programul „HELP in the 28”

Institutul Național al Magistraturii anunță lansarea, împreună cu Uniunea Națională a Barourilor din România – Institutul Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, a unei sesiuni de formare e-learning în domeniul protecției datelor și a dreptului la viață privată, organizat de Consiliul Europei în cadrul programului HELP 28.

Programul „Human Rights Education for Legal Professionals in the 28” sau “HELP in the 28” este un proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Consiliul Europei, folosind metodologia HELP. „HELP în the 28” este cel mai amplu proiect de formare dezvoltat în cadrul Uniunii Europene dedicat judecătorilor, procurorilor și avocaților. Pentru mai multe detalii poate fi accesat următorul link: http://www.coe.int/en/web/help/help-în-the-28.

Cursul explorează acest domeniu într-o manieră interactivă, dezvăluind sinergiile și diferențele dintre Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și alte instrumente relevante ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene, în special Convenția nr. 108 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal semnată la nivelul Consiliului Europei în 1981 și noul Regulament și Directivă adoptate la nivelul Uniunii Europene în aprilie 2016. Cursul cuprinde, de asemenea, referințe la jurisprudența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) și a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), evidențiind soluții pronunțate în situații particulare, cum ar fi prelevarea de organe fără consimțământ, procrearea asistată medical și eutanasia. Pentru prezentarea video a cursului poate fi accesat următorul link: https://mycloud.coe.int/index.php/s/Nqxup9lsnUqwe6C.

Lansarea acestui curs va avea loc în București, la sediul Institutului Național al Magistraturii, la data de 30 ianuarie 2017, printr-o întâlnire la care vor participa magistrați și avocați români care vor opta să parcurgă acest curs e-learning. Selecția participanților se va face în ordinea înscrierii acestora, asigurându-se o pondere echilibrată între locurile oferite magistraților, respectiv avocaților. Astfel, 25 de locuri vor fi deschise magistraților, 25 avocaților și alte 5 locuri vor fi deschise participării altor juriști, cum ar fi magistrații asistenți din cadrul Curții Constituționale și angajaților cu atribuții în domeniu din cadrul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Cursul se va desfășura on-line, sub coordonarea unui moderator național desemnat de responsabilii HELP din cadrul Consiliului Europei și va avea o durata de aproximativ 2 luni. Prezența cursanților la seminarul de lansare este obligatorie. Participanții la seminarul de lansare a cursului vor avea asigurate masa de prânz și pauză de cafea. Dacă este cazul și în condițiile generale stabilite de Consiliul Europei, costurile de cazare (1 noapte) și transport vor fi asigurate în mod excepțional pentru participanții a căror reședință este situată la o distanță mai mare de 100 de km de București.

La absolvirea cursului, participanților le vor fi remise certificate din partea programului HELP al Consiliului Europei. Cursul a fost inclus în programul de pregătire continuă a avocaților, aprobat de organele de conducere a profesiei, Institutul Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților urmând să le elibereze, de asemenea, participanților un atestat în acest sens.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Magistrații care doresc să urmeze cursul e-learning privind protecția datelor și a dreptului la viață privată și să participe la evenimentul de lansare a acestuia sunt invitați să se înscrie până la data de 10 ianuarie 2017, prin completarea următorului formular. Pentru detalii suplimentare, magistrații se pot adresa doamnei expert Florentina DEACONU, tel: 021.4076249, fax: 021.4076247, e-mail: [email protected]

Avocații care doresc să urmeze cursul e-learning privind protecția datelor și a dreptului la viață privată și să participe la evenimentul de lansare a acestuia sunt invitați să se înscrie până la data de 10 ianuarie 2017, prin trimiterea unei succinte scrisori de intenție pe adresa doamnei av. dr. Raluca BERCEA, infopoint HELP pentru România, e-mail: [email protected], tel. 0744558387.

Sursa informației

Curs e-learning pentru magistrați, avocați și juriști privind protecția datelor și a dreptului la viață privată – Programul „HELP in the 28” was last modified: decembrie 21st, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter