Halep, numărul 1 în tenisul feminin

9 oct. 2017
Vizualizari: 664

Evenimentul numărul 1 al zilei este vizita secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, la București. Secretarul general al NATO s-a întâlnit azi la București cu președintele României, Klaus Iohannis. Jens Stoltenberg, consideră România drept un exemplu, prin contribuția pe care o aduce în cadrul NATO, spunând că este un stat esențial în misiunile NATO din Kosovo și Afganistan, precum și pentru apărarea balistică a organizației.

„Terestru, prezența noastră se coagulează în jurul Brigăzii Multinaționale din Craiova, pe care o conduce România. (…) În spațiul aerian, Canada și Italia se alătură eforturilor României și Bulgariei de a menține spațiul aerian NATO în siguranță, iar în Marea Neagră suntem prezenți cu mai multe nave și mai multe exerciții navale. Împreună, aceste măsuri transmit un mesaj clar: NATO este o organizație puternică și unită”, a declarat Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la conferința de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, organizată la Palatul Cotroceni, scrie azi News.ro.

„Continuăm să dezvoltăm apărarea balistică așa cum s-a planificat”, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, întrebat cum vede NATO recenta decizie a Senatului SUA de a nu suplimenta bugetul pentru capacitatea de apărare aeriană la sistemul antirachetă de la Deveselu, aflat sub comanda NATO. Jens Stoltenberg a afirmat că în SUA se discută despre capacități adiționale față de cele care au fost stabilite și care se implementează în prezent” mai notează Cotidianul.

„Am inaugurat facilitatea de la Deveselu, care este extrem de importantă pentru întreaga Alianță, pentru a continua să ne consolidăm apărarea balistică”, a spus Stoltenberg, scrie Cotidianul, adăugând că o facilitate similară va fi construită și în Polonia, urmând să devină funcțională în 2019.

„Proiectul de modificare a legilor justiției va fi definitivat, cel mai probabil, săptămâna viitoare”, a anunțat duminică ministrul justiției Tudorel Toader, scrie azi Cotidianul.

Și tot Cotidianul scrie despre viitorul Inspecției Judiciare: „Potrivit ministrului Toader, este «cel mai puțin probabil» ca Inspecția Judiciară să rămână la Consiliul Superior al Magistraturii”.

„Pe 23 august am spus că sunt trei variante. Varianta de a rămâne la CSM consolidând independența, autoritatea Inspecției Judiciare, o variantă de a o aduce la Ministerul Justiției și a treia variantă – de a dobândi statut de autoritate autonomă independentă pe baza unei legi proprii de organizare, de funcționare. Faptul de a rămâne Inspecția Judiciară la CSM e cel mai puțin probabil, dat fiind că, dincolo de enunțurile făcute de pe 23 august, am văzut cu toții ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecția Judiciară și CSM, Inspecția Judiciară și entitățile pe care le controlează. Adică nu e numai o disfuncționalitate de principiu, e una concretă a modului în care se poziționează unele față de celelalte”, a afirmat ministrul Toader, mai notează Cotidianul.

Varianta unei Inspecții Judiciare, instituție independentă este agreată și de conducerea PSD.

„Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni că una dintre variantele luate în calcul pentru Inspecția Judiciară este ca instituția să fie autonomă și că el crede că se va merge pe această variantă”, scrie Agerpres.

Deocamdată, magistrații continuă să se pronunțe împotriva unor prevederi a proiectului de modificare a legilor justiției, propus de ministrul Tudorel Toader.

„Membrii Asociației Procurorilor din România au semnat «Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a legilor Justiției», anunță președintele asociației, procurorul Bogdan Gabor, care consideră că acest pachet face reversibilă reforma în domeniu și anulează eforturile de 27 de ani ale țării noastre”, scrie azi Agerpres.

Modificările propuse la legile justiției vor intra în dezbaterea Parlamentului.

„Președintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a afirmat, luni, că proiectul de modificare a legilor Justiției trebuie dezbătut în Parlament cu gândul la soluții pe termen lung și nu neapărat la rezolvări pe termen scurt la anumite probleme, pe care el le-a catalogat ca fiind «reale, semnalate în mod constant în ultimul timp»”, notează Agerpres.

Cazul doctorului Burnei revine în actualitate.

„Curtea de Apel București a decis, luni, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienți, rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul «Marie Curie»”, scrie azi Agerpres.

În finalul Revistei, scriem despre reușita Simonei Halep, care ne oferă tuturor o lecție de muncă și perseverență. Azi, Simona a revenit la București și a fost întâmpinată de prieteni și fani.

„Este o onoare să fiu astăzi aici, mi-ați făcut ziua mai frumoasă cu această primire. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și familiei mele, care a crezut tot timpul că pot ajunge aici. Mă bucur că sunt acasă și această zi va rămâne tot timpul în sufletul meu. Visul meu a devenit realitate și mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români. Va rămâne în istorie această zi în care o româncă a devenit numărul unu mondial și mă bucur că sunt eu acea persoană. E greu să definesc bucuria pe care am simțit-o, cadoul meu aș vrea să fie sănătate pentru a juca cât mai mulți ani. Simt mereu susținerea tuturor, chiar și a celor care mă critică. Uneori sunt foarte bune și le mulțumesc și lor. Au fost mulți ani de când am început tenisul, au fost multe greutăți, multe sacrificii, dar, când am ținut acel număr unu în brațe, am uitat tot. Acum vreau să câștig un turneu de Grand Slam și să mă mențin cât mai mult timp pe locul 1. Nu cred că aș putea avea presiune mai mare decât am avut săptămâna trecută, dorința de a ajunge numărul unu a fost mult prea mare și m-a copleșit în finală. Acum trebuie să mă și bucur pentru ceea ce am realizat”, a afirmat Simona Halep, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Halep, numărul 1 în tenisul feminin was last modified: octombrie 9th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: