H.G. nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii – modificări (H.G. nr. 660/2021)

30 iun. 2021
Vizualizari: 456

Actul modificat

Actul modificatorSumar
H.G. nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Muncii

(M. Of. nr. 594 din 25 iulie 2017)

H.G. nr. 660/2021 pentru desființarea activității „Revista Obiectiv” de pe lângă Inspecția Muncii și pentru modificarea H.G. nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Muncii

 

(M. Of. nr. 630 din 28 iunie 2021)

 

 

 Se desființează activitatea Revistei Obiectiv, finanțată integral din venituri proprii, care funcționează pe lângă Inspecția Muncii.

 

– modifică: art. 1 alin. (2), anexa 1: art. 6 alin. (1);

– abrogă: anexa nr. 1: art. 4, anexa nr. 2: lit. B.

 

În M. Of. nr. 630 din 28 iunie 2021 s-a publicat H.G. nr. 660/2021 pentru desființarea activității „Revista Obiectiv” de pe lângă Inspecția Muncii și pentru modificarea H.G. nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Muncii. 

Astfel, conform art. I din H.G. nr. 660/2021, se desființează activitatea „Revista Obiectiv”, finanțată integral din venituri proprii, care funcționează pe lângă Inspecția Muncii.

Vă prezentăm, în continuare, modificările aduse H.G. nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Muncii.

Art. 1 alin. (2)

Vechea reglementare

„(2) Instituțiile publice care funcționează în subordinea Inspecției Muncii, respectiv activitatea care funcționează pe lângă Inspecția Muncii sunt prevăzute în anexa nr. 2”.

Noua reglementare

La articolul 1, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„(2) Instituțiile publice care funcționează în subordinea Inspecției Muncii sunt prevăzute în anexa nr. 2”.

 

Anexa nr. 1: art. 4

Vechea reglementare

„(1) Pe lângă Inspecția Muncii este organizată și funcționează activitatea «Revista Obiectiv».

(2) Activitatea «Revista Obiectiv» constă în:

a) editarea și vânzarea «Revista Obiectiv»;

b) editarea și vânzarea de imprimate, tipizate și materiale având ca scop instruirea și perfecționarea profesională în domeniile de competență ale Inspecției Muncii, precum și în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor;

c) editarea și vânzarea de materiale în domeniul tehnicii economice, afișe, pliante;

d) editarea și vânzarea altor publicații, materiale și tipărituri tematice cu impact în domeniile de competență ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

(3) Activitatea «Revista Obiectiv» este finanțată integral din venituri proprii.

(4) Veniturile realizate de activitatea «Revista Obiectiv», provenite din încasările obținute ca urmare a activității desfășurate de revistă, constituie venituri proprii ale acesteia.

(5) Cheltuielile curente și de capital necesare pentru realizarea activității «Revista Obiectiv» se finanțează din veniturile proprii.

(6) Bugetul de venituri și cheltuieli al activității «Revista Obiectiv» și statul de funcții al acesteia se aprobă odată cu cele ale Inspecției Muncii, potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare.

(7) Excedentul anual realizat din execuția bugetului de venituri și cheltuieli se reportează în anul următor.

(8) În relațiile contractuale activitatea «Revista Obiectiv» este reprezentată de persoanele autorizate ale Inspecției Muncii sau de persoanele din cadrul Inspecției Muncii cărora inspectorul general de stat le-a delegat aceste competențe”.

Noua reglementare

La anexa nr. 1, articolul 4 se abrogă.

 

Anexa 1: art. 6 alin. (1)

Vechea reglementare

„(1) Inspecția Muncii, inspectoratele teritoriale de muncă și activitatea „Revista Obiectiv“ pot deține un număr de maximum 322 de autoturisme pentru realizarea acțiunilor de control și a celorlalte activități, 3 șalupe, precum și două ambarcațiuni cu motor, pentru intervenții urgente la accidente de muncă și pentru acțiuni complexe de control”.

Noua reglementare

La anexa nr. 1, la articolul 6, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

„(1) Inspecția Muncii și inspectoratele teritoriale de muncă pot deține un număr de maximum 322 de autoturisme pentru realizarea acțiunilor de control și a celorlalte activități, 3 șalupe, precum și două ambarcațiuni cu motor, pentru intervenții urgente la accidente de muncă și pentru acțiuni complexe de control”.

 

Anexa 2: lit. B

Vechea reglementare

„B. Pe lângă Inspecția Muncii funcționează:– activitatea „Revista Obiectiv“ – finanțată din venituri proprii”.

Noua reglementare

La anexa nr. 2, litera B se abrogă.

 

Art. IV din O.U.G. nr. 660/2021

„Hotărârea Guvernului nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 594 din 25 iulie 2017, cu modificările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare”.

 

Art. V din O.U.G. nr. 660/2021

„Prezenta hotărâre intră în vigoare la 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

H.G. nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Muncii – modificări (H.G. nr. 660/2021) was last modified: iunie 30th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.