[UPDATE: Evenimentul de deschidere] Guvernul României. Programul Oficial de Internship al Guvernului – Ediția a VIII-a

3 aug. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
3.635 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 2 august 2021: Evenimentul de deschidere

Conform site-ului oficial (www.gov.ro), Guvernul a informat că, la Palatul Victoria, s-a desfășurat evenimentul de deschidere a etapei a III-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului, ediția a VIII-a, prezidat de Secretarul General Adjunct, la care au participat și studenții selectați pentru etapa a III-a, împreună cu reprezentanții ministerelor organizații-gazdă și ai Secretariatului General.

De asemenea, a fost creat grupul de coordonare al activității internilor, la nivelul coordonatorilor și îndrumătorilor din partea ministerelor și a Secretariatului General și s-au trasat primele coordonate în activitatea internilor, având în vedere că evenimentul de deschidere a coincis cu prima zi de activitate a candidaților admiși la Program.

Totodată, la eveniment au fost prezenți, alături de candidați admiși, și reprezentanții din partea a 15 ministere și autorități naționale pentru care au optat tinerii ca orientare profesională în dobândirea de noi competențe și aptitudini, în viitoarea lor carieră și reprezentanții Secretariatului General al Guvernului, ca instituție organizatoare a Programului.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 22 iulie 2021: Rezultate contestații

Conform site-ului oficial (www.gov.ro), Guvernul a publicat rezultatele obținute în urma soluționării contestațiilor depuse de candidații înscriși la etapa a III-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului, ediția a VIII-a.

Astfel, întrucât cel mai mare punctaj, după contestații, a fost 80,55 puncte, iar punctajul ultimului candidat admis la etapa a III-a a Programului a fost de 80,65 de puncte, niciunul dintre candidații care au depus contestații nu a fost admis în cadrul Programului.

Totodată, se menționează că evaluarea tuturor candidaturilor și a contestațiilor înregistrate s-a realizat în baza documentelor trimise de candidați până la data de 16.07.2021, inclusiv, și în conformitate cu Regulamentul privind organizarea și desfășurarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Guvernul informează, însă, că toți candidații care nu au fost declarați admiși au posibilitatea de a aplica, în continuare, pentru orice altă etapă sau ediție ulterioară a Programului, următoarea etapă (Etapa a IV-a) având loc în perioada octombrie-noiembrie 2021.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 15 iulie 2021: Rezultate admitere etapa a III-a

Pe site-ul oficial al Guvernului (www.gov.ro), au fost publicate rezultatele obținute de candidații înscriși la etapa a III-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului, ediția a VIII-a.

Lista candidaților admiși, precum și rezultatul aplicării baremului de evaluare se vor regăsi afișate la avizierul Palatului Victoria, de la intrarea B, începând cu data de 15.07.2021.

Candidații nemulțumiți pot formula contestație, online, pe adresa de email: [email protected], în termen de o zi calendaristică de la data publicării (15 iulie 2021) listei candidaților declarați „admiși“.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 18 mai 2021: Rezultate admitere etapa a II-a

Pe site-ul oficial al Guvernului (www.gov.ro), au fost publicate rezultatele obținute în urma procesului de selecție a dosarelor candidaților înscriși la etapa a II-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului, ediția a VIII-a.

Candidații respinși pot formula contestație, online, pe adresa de e-mail: [email protected], în termen de o zi calendaristică de la data publicării (18 mai 2021) listei candidaților declarați „admiși”, după etapa de evaluare a dosarelor, respectiv evaluare a aplicației.

Rezultatele obținute în urma procesului de selecție a dosarelor candidaților înscriși la etapa a II-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului pot fi consultate aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 20 aprilie 2021: Înscrieri etapa a II-a

Guvernul României a informat că au început înscrierile pentru etapa a II-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului, ediția a VIII-a, ale cărei stagii de practică se vor desfășura în lunile iunie și iulie 2021.

Astfel, încă 30 de tineri studenți se pot înscrie până în data de 10 mai 2021, la adresa de e-mail [email protected]iar candidaturile vor fi evaluate în perioada 11-14 mai a.c., rezultatele vor fi anunțate în data de 18 mai a.c.

Sunt eligible la program persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

„− au împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani;

− au cetățenia română;

− au capacitate deplină de exercițiu;

− cunosc limba română, scris și vorbit;

− cunosc cel puțin o limbă străină de circulație internațională;

− au cunoștințe în domeniul IT;

− nu sunt active pe piața muncii;

− nu au absolvit anterior Programul Oficial de Internship al Guvernului României;

− îndeplinesc condițiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările și completările ulterioare.”

Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele:

„− Curriculum Vitae;

− Scrisoare de intenție;

− Adeverință de la instituția de învățământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior – integralist;

− Pentru absolvenții de liceu: copie diplomă/adeverință Bacalaureat;

− Pentru studenții din anul I: copie diplomă/adeverință Bacalaureat;

− Pentru studenții din anii: al II-lea, al III-lea și al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior – integralist;

− Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverință licență universitară/facultate;

− Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master – integralist.”

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Guvernul României a informat că ediția a VIII-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului a început, iar timp de două luni, respectiv în aprilie și mai, studenții selectați în prima etapă a ediției din acest an a programului guvernamental își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Executivului.

Astfel, în prima etapă a ediției 2021 a Programului Oficial de Internship își vor desfășura stagiul de practică în Palatul Victoria opt studenți cursanți la universități din România și din străinătate. Ediția din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului este organizată având în vedere situația crizei sanitare și ținând cont de respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Pentru acest an sunt alocate 100 de locuri, în patru etape, după cum urmează:

1. APRILIE–MAI: 10 locuri (au fost ocupate opt locuri)
2. IUNIE – IULIE: 30 locuri
3. AUGUST – SEPTEMBRIE: 40 locuri
4. OCTOMBRIE – NOIEMBRIE: 20 locuri

Selecția pentru următoarele trei etape se va realiza după următorul calendar:

Etapa a II-a: IUNIE- IULIE

− depunere candidaturi: 15 aprilie-10 mai,

− evaluare candidaturi: 11 mai-14 mai anunțarea rezultatelor: 18 mai.

Etapa a III-a: AUGUST – SEPTEMBRIE

− depunere candidaturi: 7 iunie-30 iunie,

− evaluare candidaturi: 1 iulie-9 iulie,

− anunțarea rezultatelor: 15 iulie.

Etapa a IV-a: OCTOMBRIE – NOIEMBRIE

− depunere candidaturi:  2 august-31 august,

− evaluare candidaturi: 1 septembrie-10 septembrie,

− anunțarea rezultatelor: 15 septembrie.

De asemenea, înscrierea pentru selecție a tinerilor studenți se va face pe următoarea adresă de e-mail: [email protected], iar aceștia trebuie să îndeplinească următoarele condiții de înscriere:

− Curriculum Vitae,

− Scrisoare de intenție,

− Adeverință de la instituția de învățământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior – integralist;

− Pentru absolvenții de liceu: copie diplomă/adeverință Bacalaureat;

− Pentru studenții din anul I: copie diplomă/adeverință Bacalaureat;

− Pentru studenții din anii: al II-lea, al III-lea și al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior – integralist;

− Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverință licență universitară/facultate;

− Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master – integralist.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Acte normative adoptate] Guvernul României. H.G. privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2021-2022 și alte acte normative incluse pe agenda ședinței din 31 martie

[UPDATE: Evenimentul de deschidere] Guvernul României. Programul Oficial de Internship al Guvernului – Ediția a VIII-a was last modified: august 3rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter