Guvernul României. Prima ședință comună a Guvernelor României și Regatului Spaniei

24 nov. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 38

Guvernul României informează despre desfășurarea primei ședințe a Guvernelor României și Regatului Spaniei în data de 23 noiembrie 2022, la Castellón de la Plana.

În cadrul reuniunii, cei doi prim-miniștri au adoptat Declarația primei ședințe comune de guvern, document ce confirmă relația profundă dintre România și Regatul Spaniei și consolidarea cooperării, în plan bilateral, european și euroatlantic, prin amplificarea dialogului la toate nivelurile, a schimburilor economice, sociale, culturale și a cooperării sectoriale.

În contextul ședinței comune ale celor două guverne au fost semnate următoarele documente bilaterale care vor consolida dialogul sectorial, în particular în sfera afacerilor externe, muncă și securitate socială, cultură, sănătate, afaceri interne, agricultură:

− Memorandum de înțelegere între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România și Ministerul Muncii și Economiei Sociale din Spania;

− Memorandum de înțelegere între ministerele afacerilor externe din România și Spania;

− Memorandum de înțelegere între Institutul Diplomatic Român și Școala Diplomatică a Ministerului afacerilor externe, UE și cooperării spaniol privind cooperarea în domeniul formării diplomaților;

− Memorandum de înțelegere între ministerele culturii din România și Spania;

− Memorandum de înțelegere între ministerele afacerilor interne pe linia cooperării în situații de urgență;

− Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii;

− Memorandum de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania.

Totodată, la nivelul celor două guverne a fost apreciată relația bilaterală economică și dorința de aprofundare și s-a stabilit că există domenii precum energia regenerabilă sau tehnologia digitală, care oferă noi posibilități și oportunități de investiții bilaterale.

S-a convenit, de asemenea, continuarea și intensificarea sprijinului acordat de România și Regatul Spaniei, precum și la nivelul NATO și UE, atât pentru Ucraina, cât și pentru ceilalți parteneri din regiune, vulnerabili la acțiunile și ingerințele Rusiei, în mod special Republica Moldova.

În ceea ce privește agenda europeană, prim-miniștri celor două state au agreat importanța menținerii unei coordonări strânse între Statele Membre pentru a defini un răspuns viabil și cuprinzător la provocările curente în domeniul economic și energetic.

Pentru declarația premierului privind evenimentul, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Guvernul României. Întrevederea cu o delegație a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (14 noiembrie 2022)

 

Guvernul României. Prima ședință comună a Guvernelor României și Regatului Spaniei was last modified: noiembrie 24th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.